22.7 C
Athens
Κυριακή 14 Απριλίου 2024

«Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη» στην αρχαία ελληνική γλώσσα του Πλάτωνα, σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη

«Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη»

Στην αρχαία ελληνική γλώσσα του Πλάτωνα,
σε διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

 Με υπέρτιτλους στα Νέα ελληνικά & Αγγλικά

Ο Gilles Decorvet στον ρόλο του Σωκράτη

 Για μία μόνο παράσταση

 Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ώρα προσέλευσης 19:30. Ώρα έναρξης 20:00

Στο ιστορικό STUDIO news tarart cinema

 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ

Επίσημη έναρξη

 «Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη», αποδίδεται μέσα από το μοναδικό στην ιστορία του πολιτισμού κείμενο του Πλάτωνα, «Απολογία Σωκράτη», σε διδασκαλία εκφοράς αρχαίου κειμένου & σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον GillesDecorvet στον ρόλο του Σωκράτη, καιπαρουσιάζεται για μία μόνο παράσταση στο STUDIO newstarartcinema,το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 20:00, αποτελώντας την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ.

 

Στην παράσταση θα ακουσθεί από σκηνής ηαυθεντική Αρχαία ελληνική γλώσσα,από τον GillesDecorvetστον ρόλο του Σωκράτη και από τον Μάρκο Παλαιό στο ρόλο του κατηγόρου Μέλητου, με υπέρτιτλους στα Νέα ελληνικά &στα Αγγλικά, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, τη συνεργασία τουΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και την υποστήριξη της Ένωσης Γάλλων Ελλάδας.

 

Ο Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευστής και δημιουργός της δυνατότητας να μιλιέταισήμερα η αρχαία ελληνικήωςζωντανή γλώσσα,διδάσκονταςαπό το 2012 την εκφορά της με την καινοτόμο «ΛΟΓΙΚΗ-ΜΟΥΣΙΚΉ» μέθοδό του, και καταθέτονταςπαράλληλα την νέα τουμετάφραση/απόδοσητου Πλατωνικού κειμένου, επαναφέρειστο κοινό την παράστασηπου έγινε εμπειρία ζωής για όσους τηνείχαν παρακολουθήσει.

 

Πρωτοπαρουσιάσθηκε το 2015ως συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την ΑΜΚΕ «ANAGNORISIS»,καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές στηνΕλλάδα και στο εξωτερικό, με κορύφωση την παρουσίασή της στην ιστορική Όπερα του Ανόιστο Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το πλήθος των διπλωματικών αντιπροσωπειών 27 Πρεσβειών, από τα γνωστότερα κράτη του κόσμου,προκαλώντας πηγαίες εκδηλώσεις ενθουσιασμού, θεωρούμενη σπουδαίοσύγχρονο πολιτιστικό γεγονός για την συμβολή της επικαιροποίησης των ιδεών του Σωκράτηστηνκρίσιμη ανέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας.

 

Η παράστασημε τον GillesDecorvetδόθηκετον Νοέμβριο του 2022στη Γενεύη, με καθηλωτική αποδοχή από το ελβετικό κοινό,ενώ προγραμματίζονταινέες παραστάσεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο ελληνιστής Ελβετός Gilles Decorvet, διατελείΚαθηγητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.Έχει μελετήσει ενδελεχώς την αρχαία και τη σύγχρονη ελληνική γλώσσα κι έχει μεταφράσει στα γαλλικά κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς.Αφηγείται επίσης,σημαντικά κείμενα σε σχολεία, θέατρα και φεστιβάλ, στην Ελβετία και στη Γαλλία.

 

Δημιουργία της Θεατρικής ΣκηνήςΔήμου Αβδελιώδη

 

Ο κινηματογράφοςStudioιδρύθηκετο 1967 από τονπολυσχιδή στοχαστή,Σωκράτη Καψάσκη, μεσκοπό τηδιάδοσηεπίλεκτων κινηματογραφικών έργωντέχνης γαλουχώντας για χρόνιατο κοινόμε πρωτοπόρες δημιουργίες. Η διεύθυνση του STUDIOnewstarartcinema,έχοντας διασώσει και επανιδρύσει τον ιστορικό αυτό χώρο, θεωρεί ιδιαίτερη τιμήτηνίδρυσητης «ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ», που εγκαινιάζεται με αυτή την παράσταση κι όπου θα δοθεί η ευκαιρίαγια τοκοινόκαιγια τασχολεία, να γνωρίσουν τις πρωτότυπες, ψυχαγωγικές θεατρικέςδημιουργίες του ΔήμουΑβδελιώδη, που καθηλώνουν απολαυστικά μικρούς και μεγάλους, στηριζόμενες στην δύναμη του Λόγου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση,Διδασκαλία Εκφοράς και Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου, Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μετάφραση στα Αγγλικά: Αμαλία Κοντογιάννη

Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου

Σχεδιασμός Κλεψύδρας: Κώστας Κοτσανάς

Ροήυπέρτιτλων, ήχων: Maria CampagnoloPothitou

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Gilles Decorvet

ΜΕΛΗΤΟΣ: Μάρκος Παλαιός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

STUDIO news tarart cinema

Σταυροπούλου 33, Αθήνα, 11252

2108220008, 2108640054

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ώρα προσέλευσης 19:30, ώρα έναρξης 20:00

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90’

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:https://www.ticketservices.gr/event/i-anaparastasi-tis-dikis-tou-sokrati/

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:Α ζώνη 20
B ζώνη 18€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 15€)
Γ ζώνη
 15€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 12€)

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -