Η Αγνή ψυχή του θεάτρου μας

Αυτό τον καιρό σκηνοθετεί την παράσταση “6”, βασισμένη στα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» (ιταλικός τίτλος: Sei personaggi in cerca d’autore), το διασημότερο θεατρικό έργο του Ιταλού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο που θα ανέβει στο θέατρο «Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες» το Μάρτιο. Παίζει στο αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» και μαγεύει μικρούς και μεγάλους, στο θέατρο «Λαμπέτη» κάθε Κυριακή πρωί.
Επιμελείται σκηνοθετικά τη «Μεγαλοψυχία» του Αλφρέντο Σανθόλ για το Φεστιβάλ Αναλογιών που οργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες και θα παρουσιαστεί στο Μικρό Γκλόρια τον Φεβρουάριο. Ακόμα διδάσκει το μάθημα του play back theater, ένα είδος διαδραστικού θεάτρου που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, στο Θέατρο των Αλλαγών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής στο Art Noir.
Η Αγνή Χιώτη, το κορίτσι με την καθαρότητα και τη γλυκύτητα στο βλέμμα, η πολύπλευρη και ταλαντούχα ηθοποιός, μια προσωπικότητα οξύτατης εμβέλειας, αποτελεί το νέο αίμα του θεάτρου μας. Είναι ένα πλάσμα όμορφο και θαρραλέο, προικισμένο με πλατιά κι ελεύθερη αντίληψη. Αντικρίζει τα αιώνια προβλήματα του κόσμου και της τέχνης με παρρησία, πολιορκώντας τα δυναμικά με άφοβη σκέψη, ελπίδα και αισιοδοξία. Για όσους την ξέρουν είναι η Αγνούλα, η Αγνή ψυχή του θεάτρου μας…

  • Διαβάστε ακόμα:

Η Αγνή Χιώτη μας μιλά για το “6” και τα 9 πρόσωπα του Πιραντέλο που σκηνοθετεί