29.4 C
Athens
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

YOUTHQUAKE: Δεκατέσσερις έφηβοι από τη σκηνή της Πειραιώς 260 μάς οδηγούν στο μέλλον

Από τον «Δεκέμβρη του 2008», τις οικολογικές πορείες σε όλο τον κόσμο και τις «Παρασκευές για το Μέλλον», το #Blacklivesmatter και το Occupy Wall Street, οι νέοι δημιουργούν πλέον νέα μοτίβα συμμετοχής και πολιτικοποίησης.
Οι έφηβοι του YOUTHQUAKE, έχοντας ολοκληρώσει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφήβων, στο πλαίσιο του Open Plan, καταλαμβάνουν τώρα την Πειραιώς 260 (Χώρος Ε, 19-21/7) και μας αφηγούνται τη ζωή, τις συνήθειες, τα γούστα και την κοινωνική δυσαρέσκειά τους για τον κόσμο που κληρονομούν.
Ένα πρωτότυπο έργο υπό την καθοδήγηση και τη συνεργασία των ενήλικων συνεργατών της θεατρικής ομάδας blindspot, σε σκηνοθεσία Γιώτας Αργυροπούλου, έρχεται να προκαλέσει έναν καλλιτεχνικό «σεισμό» και να μοιραστεί μαζί μας μια δυνατή εμπειρία.
Μια παράσταση με τη συμμετοχή εφήβων όσο και επαγγελματιών ηθοποιών για κοινό όλων των ηλικιών, που θα μας συγκινήσει με την αμεσότητα και την αλήθειά της.
Σημείωμα της Γιώτας Αργυροπούλου:
Μέσα από μια καλλιτεχνική ανάγκη για ειλικρίνεια, τόλμη, ορμή, ευθραυστότητα, έλλειψη συμβιβασμού οδηγήθηκα στους 14 εφήβους της παράστασής μας. Τον Ιανουάριο του ’22 πρωτοσυνάντησα αυτά τα νέα παιδιά και ξεκινήσαμε ένα θεατρικό εργαστήριο. Έφηβοι με διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις μεταξύ τους, με λιγότερα ταμπού και αυτολογοκρισία σε σχέση με τον κόσμο των ενηλίκων.
Ο τρόπος σκέψης τους και το βίωμα της εφηβείας τους στην Αθήνα του ’22, τους τοποθετούν ταυτόχρονα κοντά και μακριά μας. Ως κάτοικοι της πόλης αλλά και του τεχνολογικού κόσμου ωθούνται προς νέους δρόμους, εμπειρίες και προβλήματα. Και αυτό επηρεάζει το πώς βιώνουν τον κόσμο, το φύλο τους, τις σχέσεις, την τεχνολογία, το περιβάλλον και την προσωπική έκφρασή τους που συχνά γίνεται κοινωνική και πολιτική –θεματικές που εκφράζονται μέσα από την παράστασή μας.
Μέσα από την εμπειρία του YOUTHQUAKE συνάντησα πολλές φορές τον εαυτό μου και βιώσαμε μαζί πολλούς κοινούς προβληματισμούς, έστω και αν αλλάζει συχνά ο τρόπος και το μέσο έκφρασης. Το σίγουρο είναι ότι παρασυρθήκαμε μαζί σε ένα μεγάλο, καλλιτεχνικό ταξίδι που κορυφώνεται με τη μορφή της παράστασης. Το έργο που δημιουργήθηκε είναι αμοιβαία δικό μας –ένα μοίρασμα των εφήβων που συμμετείχαν αλλά και της προσωπικής καλλιτεχνικής ματιάς και αισθητικής των ενήλικων καλλιτεχνών της ομάδας μας.

Ταυτότητα παράστασης

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022

Γιώτα Αργυροπούλου – blindspot theatre group
YOUTHQUAKE

Πειραιώς 260 – Χώρος E
19-21 Ιουλίου
Ώρα: 21,00

20 Ιουλίου: Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τη Γιώτα Αργυροπούλου. Συντονίζει η Έλλη Γαβριήλ.
*

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη / δημιουργία – Σκηνοθεσία Γιώτα Αργυροπούλου
Σχεδιασμός & σύνθεση ψηφιακής εικόνας Μιχάλης Κωνσταντάτος
Δραματουργία Igor Dobricic
Επιστημονική σύμβουλος – θεατροπαιδαγωγός Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση
Μουσική Μαριλένα Ορφανού (Someone who isn’t me)
Χορογράφος Ίρις Καραγιάν
Σκηνογράφος Πουλχερία Τζόβα
Ενδυματολόγος Βασιλεία Ροζάνα
Σχεδιασμός φωτισμών Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Graphics AP
Βοηθός σκηνοθέτη Παρασκευή Λυπημένου
Εκπαιδευόμενος βοηθός ενδυματολόγου Νίκος Βεκράκος

Παίζουν Κύρα Ανδρεσάκη, Γεωργιάνα Αννοπούλου, Σοφία Γκρίλη, Κωνσταντίνος Καρεκλάς, Κωνσταντίνα Kατσιάρη, Στέλιος Κράτσας, Αθηνά Μισαηλίδου, Χρυσήλια Σιαλάκη, Νικόλας Σκορίνης, Πάμπλο Σότο, Ιωάννα Σώζου Βενέτα, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Εύα Φρακτοπούλου, Ηρακλής Χαρίτος, Νίκος Χλέντζος

Συντονισμός παραγωγής Αγγέλικα Σταυροπούλου
Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής LEFOU PRODUCTIONS (Βάσια Ατταριάν, Σεραφείμ Ράδης)
*
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 17€ • ΖΩΝΗ Α΄ 12€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ 65+/ ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 10€ • ΑΝΕΡΓΩΝ/ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -