30.4 C
Athens
Κυριακή 19 Ιουλίου 2026

«Του έρωτα και της στάχτης». Μια σκηνική σύνθεση του Γιώργου Λιβανού στο Studio Κυψέλης

Οι «Θεατρίνων Θεατές» γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους και το Studio Κυψέλης τα 16 του χρόνια με τη σκηνική σύνθεση του Γιώργου Λιβανού «Του έρωτα και της στάχτης».

Το έργο ανεβαίνει με την σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Λιβανού, του Σίμωνα Πάτροκλου και της Στέλλας Μαρή.

Η αγαπημένη θεατρική ομάδα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή και αυτή την άνοιξη .

Με αφορμή την καθημερινή τριβή στις σχέσεις ενός ζευγαριού, μιας ηθοποιού και ενός δικηγόρου, ξεκινά ένα παιχνίδι εικόνων, μια συζήτηση για τον έρωτα και τη διάρκεια του, την πίστη και την κατάληξη των σχέσεων σήμερα.

Μέσα από παραδείγματα από το παγκόσμιο θέατρο προκύπτει ένα συμπέρασμα, διαφορετικό για τον κάθε θεατή για την προσωπική μας αναζήτηση και την ανάγκη να συμπορευτούμε.

Με δάνεια από τις σημαντικές ερωτικές σκηνές του παγκοσμίου θεάτρου από τους Wild, Anouilh, Giraudoux, Shakspeare, Molliere, Elice, Σολδάτο και Μαρή αλλά και ποίηση της Γώγου και της Μυρτιώτισσας ο έρωτας παρουσιάζεται γυμνός προκλητικός και απαιτητικός.

Σκηνές από τα έργα Ευρυδίκη, Ρωμαίος & Ιουλιέτα, Leonardo’s ring, Το πορτρέτο του Ντοριαν Γκρέυ, Η αρκούδα, Σαλώμη, Ντον Ζουαν, Νεράιδα, Ματωμενος γάμος, Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο, Ταρτούφος, Το φάντασμα της Μασαλίας κ.α. σε μια μοντέρνα σκηνική σύνθεση.

Μια μοντέρνα προκλητική αλληγορία για τον σύγχρονο άνθρωπο με χιούμορ και τρυφερότητα στο πρότυπο του vaudeville theater που οι Θεατρίνων Θεατές εκπροσωπούν επάξια στην Ελλάδα.

Το έργο παρουσιάζεται σε έρευνα – συντονισμό – σκηνικό και φωτισμούς από το Γιώργο Λιβανό. Την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Γιώργος Λιβανός, ο Σίμωνας Πάτροκλος και η Στέλλα Μαρή.

Ταυτότητα παράστασης

«Του έρωτα και της στάχτης»
Του Γιώργου Λιβανού
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Λιβανός, Σίμωνας Πάτροκλος, Στέλλα Μαρή.
Θεατρολογική ανάλυση: Άρια Λαδά
Χορογραφία: Σίμωνας Πατροκλος
Σκηνικό – φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός – Γιώργος Πολυχρονίδης
Κοστούμια: Vania Alexadrova
Mουσικές επιλογές: Γιώργος Λιβανός
Video art & teaser: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου – Κώστας Βολιώτης
Επικοινωνία: Ζωή Τριανταφυλλίδη

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Λιβανός, Μαρία Δρακοπούλου, Σοφία Μπεράτη, Νίκος Χαλατζίδης, Σωτήρης Αντωνίου, Γιώργος Καρατζάς, Έλλη Λορέντη, Φοίβος Καραμπέτσος και στο video wall η Στέλλα Μαρή.

Guest star στο video: Κωσταντίνος Κωσταντόπουλος

Από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο στο Studio Κυψέλης.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ .

Το βιβλίο πρόγραμμα της παράστασης κυκλοφορεί από τους «Θεατρίνων Θεατές».

Studio Κυψελης
Σπετσοπουλας 9
Αθήνα 113 61

Προπώληση

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”

Και στο ταμείο: 210 881 9571

Παραστάσεις

Τρίτη 24 και Τρίτη 31 Μαρτίου 22:30
Πέμπτη 16 Μαρτίου, Πέμπτη 23 Μαρτίου
Πέμπτη 30 Απριλίου
Πέμπτη 7 Μαΐου, Πέμπτη 14 Μαΐου και Πέμπτη 21 Μαΐου 21:15

90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 14€, Ατέλειες ΣΕΗ – ΕΕΣ 10€

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -