Cat Is Art

Κρητικό “φαγάκι”: Γιαχνί τσιγαριστά χόρτα με πατάτες από τον chef Πέτρο Κοσμαδάκη

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

 

Κείμενο και φωτογραφίες: consulting chef Πέτρος Κοσμαδάκης

Μεγάλης διατροφικής αξίας “φαγάκι”, που όλος ο πλούτος του είναι τα υλικά του. Ποικιλία βρώσιμων χόρτων και λαχανικών. Όλα παιδιά της νόστιμης μάνας γης!

Είναι κάποια φαγάκια μαμαδίστικα, που σέρνουν μακρά στο χρόνο, όπου το γευστικό αποτέλεσμά τους είναι ξεχωριστό.
Γιαχνί σημαίνει “αχνιστό” και έτσι λέγονται τα φαγητά που φτιάχνονται με τη λογική του ραγού, δηλαδή με τσιγάρισμα κρεμμυδιού στην αρχή και με πολύ αργό μαγείρεμα στη συνέχεια με μέτρια ποσότητα υγρών ή και καθόλου (αυτό και το μυστικό τους).

 

 

 

Υλικά:

Λάδι καλό, ξερό κρεμμύδι, ντομάτα ώριμη ή πελτές, τσιγαριστά χόρτα, χοντρό αλάτι

Αγριομάραθα, καυκαλήθρες, αρχατζίκοι, λαγουδόχορτα, αγριοπρασάκια και γαλατσίδες μπήκαν στην κατσαρόλα μου παρέα με τα υπόλοιπα υλικά.

Καλό ζυμωτό ψωμί ή παξιμάδι να υπάρχει γιατί αυτά τα σαλτσάτα και μελωμένα φαγητά θέλουν “γερές βούτες”.

 

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΚρητικό “φαγάκι”: Γιαχνί τσιγαριστά χόρτα με πατάτες από τον chef Πέτρο Κοσμαδάκη

Related Posts