Η κα Ειρήνη Γιαννακοπούλου από την Αμοργό, διευθύντρια του Aegialis Hotel & Spa, μας προτείνει μια συνταγή για ελιόψωμο νηστίσιμο.
Ένα γευστικότατο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ σας -και όχι μόνον:
Ελιόψωμο νηστίσιμο (συνταγή)
Υλικά
1 φαρίνα 500 γρ. – αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αν έχετε απλό αλεύρι, προσθέσετε 2 κουταλάκια μπέικιν
Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο ή 1 κουταλιά αποξηραμένο
3 κουταλιές λάδι 1 κουταλιά ζάχαρη
Πιπέρι, ανάλογο νερό για το ζυμάρι – περίπου 1 & 1/2 φλιτζάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, κάνετε πρώτα το ζυμάρι, ανακατεύοντας το αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το νερό.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το δυόσμο και τις ελιές και ζυμώστε καλά. Βάλτε το ζυμάρι σε φόρμα λαδωμένη. Αφήστε το για 15 λεπτά, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, στους 165 βαθμούς.
Προαιρετικά, θα μπορούσε να προστεθεί και ξυσμένο τυρί, 2 αβγά και ψιλοκομμένη μορταδέλα.
Καλή επιτυχία!
- Διαβάστε επίσης:
Η σύγχρονη ιστορία του τουρισμού στην Αμοργό μέσα από τη ζωή δύο σημαντικών οικογενειών