Φωτεινή Πιπιλή: Να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι και για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης

Η βουλευτής της Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.

Έκκληση στο Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και όλους τους συναρμόδιους φορείς κάνει η δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή βουλευτής της Α΄ Αθηνών, ώστε να παρέχουν μια ελάχιστη φροντίδα για τα ζώα στους δρόμους της πόλης.
Να μεριμνήσουν, όσο και όπως μπορούν, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να φροντίσουν για την τροφή και το νερό για τα αδέσποτα της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων.
Η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» για την προστασία από τον κορονοϊό, έχει τεθεί σε εφαρμογή και είναι απαραίτητο όλοι να τηρήσουμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Και τώρα που πολύ σωστά αποφασίσαμε όλοι να μείνουμε σπίτι, μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας που μας απειλεί, ας σκεφτούμε και κάτι ακόμη, που ίσως σε κάποιους να μοιάζει μικρό, για μένα όμως προσωπικά υπήρξε πάντα σημείο αναφοράς και σημάδι βαθύτερου πολιτισμού: τα αδέσποτα ζώα που μένουν ακόμη περισσότερο μόνα και εκτεθειμένα σε ένα άδειο και εχθρικό αστικό περιβάλλον», δηλώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής.

«Ο περιορισμός μας στο σπίτι και η μείωση της κινητικότητας στους δρόμους αφήνει πίσω μας ακόμη πιο ευάλωτα τα αδέσποτα ζώα. Γιατί αυτά στήριζαν την επιβίωσή τους στην καθημερινή κίνηση της πόλης, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια που έδιναν ό, τι περίσσευε, στις φιλόζωες και τους φιλόζωους Αθηναίους που έβγαιναν στο δρόμο καθημερινά για να φροντίσουν για ένα πιατάκι φαΐ και λίγο νερό στο πεζοδρόμιο, για να καλύψουν με ίδιον κόστος τις βασικές ανάγκες των αδέσποτων», συνεχίζει.

 

 

Τέλος επισημαίνει: «Τώρα που οι φιλόζωοι πολίτες αδυνατούν, είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να αναλάβουν την ευθύνη οι αρμόδιοι φορείς. Γιατί και αυτό είναι σημαντικό κομμάτι του αστικού μας πολιτισμού – του Πολιτισμού της Καθημερινότητας – σημάδι ανθρωπιάς και ευαισθησίας»!