17.4 C
Athens
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ημέρες Φιλοσοφίας στην Αθήνα με θέμα τη Φιλία και περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης

 

Πώς θα νιώθατε εάν, κάνοντας τον περίπατό σας στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, βλέπατε φιλοσόφους να σας μιλούν για τη Φιλία μέσα από τα λόγια των Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Κικέρωνα και Επίκτητου; Αγαπάτε την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία αλλά και τις Τέχνες και θέλετε να δείτε πώς η εποχή εκείνη έχει επηρεάσει το Τώρα; Αναρωτιέστε πώς είναι να απολαμβάνετε έναν πρωτότυπο φιλοσοφικό περίπατο με θέμα τη φιλία και να έχετε μία μοναδική αίσθηση ενός ταξιδιού στο χρόνο;

 

 

 

 

Εάν ναι, ο Οργανισμός «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα» διοργανώνει για εσάς την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, την ημερίδα Φιλοσοφίας με το θέμα «Φιλία», επιχειρώντας να εξοικειώσει τους εφήβους με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μορφών επικοινωνίας και «Φιλίας» και να καλλιεργήσει στους μαθητές τη συνείδηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

 

 

 

Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

 

Ημερίδα με το θέμα «Φιλία»

 

12.00 – 13.45: Φιλοσοφικό Πρακτικό Εργαστήρι (Μουσική και Θέατρο) από τον Μάνο Αντωνιάδη και την Κική Μαυρίδου, στην Ιταλική Σχολή Αθηνών.

 

14.30 έως 15.00 και 17.00 έως 17.30: Φιλοσοφικός θεατρικός περίπατος στην Αθήνα: λόφοι Φιλοπάππου, Πνύκα, Άρειος Πάγος, Θέατρο Διονύσου, επίσκεψη στην Ακρόπολη

 

Η ημερίδα φιλοσοφίας απευθύνεται σε εφήβους και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

 

 

***

 

 

Επιπλέον, την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019 ο Οργανισμός «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα» διοργανώνει για εσάς την «Open Philosophical Day», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Open Philosophical Day την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019
10.00 – 14.00: Με σημείο εκκίνησης το Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού, ξεκινά ένας φιλοσοφικός Θεατρικός Περίπατος (διάρκειας 90’) στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στους Λόφους Φιλοπάππου, Πνύκα, Άρειο Πάγο, Θέατρο Διονύσου, Ακρόπολη.

 

15.00 – 17.00:Wοrk shop φιλοσοφίας (μουσική και θέατρο)

 

Το «Open Philosophical Day» απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις Τέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρωτότυπη αυτή ξενάγηση θα είναι στα Ελληνικά.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο

 

[email protected].

*

Λίγα Λόγια για το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας

*

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλία» -την ιδέα του οποίου εμπνεύστηκε η Giuseppina Russo, ξεκίνησε το 2008 στην Magna Grecia (νότια Ιταλία) και το 2015 ταξίδεψε στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Δελφούς, Επίδαυρο, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Μεσσήνη και Ερέτρια, καλωσορίζοντας περισσότερους από 40.000 σπουδαστές και ενήλικες.

 

Αποστολή του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι μαθητές και ενήλικες να έρχονται σε επαφή με την έννοια της διαλεκτικής και να γίνονται κοινωνοί της εμπειρίας του «φιλοσοφείν» στην πράξη. Έχοντας ως αφετηρία τον ίδιο τους τον εαυτό, διερευνούν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη φιλοσοφία. Παράλληλα, το Φεστιβάλ συνδυάζει την εκπαίδευση με την ενίσχυση της πολιτιστικής συγγένειας των δύο χωρών και συμβολίζει τη σχέση της μεσογειακής κουλτούρας με τη δυτική φιλοσοφική σκέψη.
Η καινοτόμος δομή του φεστιβάλ αποτελείται από: φιλοσοφικούς διαλόγους, φιλοσοφικο-θεατρικούς περιπάτους, φιλοσοφικά εργαστήρια, καλλιτεχνικούς αγώνες. Η ιταλική πρωτοβουλία χαίρει ήδη αναγνώρισης από ποικίλα δημόσια, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα. Το έργο υποστηρίζεται από καταρτισμένο προσωπικό: αρχαιολόγους, καθηγητές φιλοσοφίας, ανθρωπολόγους, οικονομολόγους, γλωσσολόγους, καθηγητές, ξεναγούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

 

*

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ημέρας θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

***

 

Πληροφορίες

Open Philosophical Day
Kυριακή, 9 Ιουνίου 2019
Ώρες: 10.00 -17.00
Είσοδος: Ελεύθερη
Σημείο Συνάντησης: Αρχαίο Νεκροταφείου Κεραμεικού
Δηλώσεις Συμμετοχής στο:

 

i[email protected]

***

Ιδέα: Giuseppina Russo

Οργάνωση εκδηλώσεων: Philosophy Festival in Greece
Επιμέλεια Φιλοσοφικού Περιπάτου και Θεατρικού Εργαστηρίου: Μάνος Κανναβός
Μεθοδολογία και επιλογή φιλοσοφικού κειμένου: Annalisa Di Nuzzo
Πολιτιστικοί οδηγοί και υλικοτεχνική οργάνωση: Helios Travel

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -