13.5 C
Athens
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
 

Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων στην κορυφή των Βράχων του Βύρωνα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων, που αποτελεί και το κύριο μέλημα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), αλλά και υπό το πρίσμα των γενικότερων δράσεων εξωστρέφειας της ΓΓΙΦ, διοργανώθηκε το 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων, που συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του Θεάτρου Βράχων και θα διεξαχθεί με δωρεάν είσοδο για όλους και όλες την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 με ώρα έναρξης 18:30.

 

Με δωρεάν είσοδο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο των Βράχων το διήμερο Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων.

 

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και ειδικά το νεανικό, που είθισται να στηρίζει ένθερμα τα Φεστιβάλ της χώρας, για το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα στελέχη της Γραμματείας, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, εισηγήσεις, θεατρικές και μουσικές παρουσιάσεις, που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας το ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων ως ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων φύλου και συνάμα ως αθέατος αρμός για την κοινωνική μας συνοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενθαρρύνοντας το έργο των γυναικών δημιουργών και καλλιτεχνών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην προσπάθειά της να το αναδείξει και να το προασπίσει όσο περισσότερο μπορεί, αφιερώνει το καλλιτεχνικό σκέλος της 1ης ημέρας του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, σε νέες και πολλά υποσχόμενες καλλιτέχνιδες, τη Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Το Σάββατο, 30 Ιουνίου, η Φωτεινή Βελεσιώτου (στη βασική φωτογραφία του θέματος), η πολύ σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη χροιά, έρχεται με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς.

Ακολούθως, η Αφεντούλα Ραζέλη, με τη ζεστή φωνή της, θα συνοδεύσει τους θεατές σε μια διαδρομή με γνωστά, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια.

Επίσης τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν οργανωμένες συζητήσεις που άπτονται σημαντικών πτυχών των έμφυλων ανισοτήτων και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, συζήτηση με θέμα την σεξουαλική παρενόχληση, υπό τον τίτλο: «Δεν με κολακεύεις, με παρενοχλείς» και το Σάββατο 30 Ιουνίου συζήτηση με θέμα: «Oι Όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργούν:
-Έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ
-Περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων
-Περίπτερα με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους.

***

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Ισότητας «Η Ισότητα στην κορυφή των βράχων»

Παρασκευή 29 Ιουνίου

18:30-19:30 | Προσέλευση κοινού
19:30-21.00 | Συζήτηση: «Δεν με κολακεύεις, με παρενοχλείς»
-Φωτεινή Κούβελα – Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων
-Αναστασία Γιάμαλη – Δημοσιογράφος ΕΡΤ
-Σοφία Κάντα – Γραμματέας Ισότητας ΟΤΟΕ
-Ειρήνη Σιώζου- Νομική σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο της ΓΓΙΦ

19.00-21.30| Εικαστικό Δρώμενο: «Ο καμβάς των φύλων» – genderre flections – Ζωγραφική με σπρέι. Οι διεθνούς φήμης graffiti artists ΖΙΕ και Cacao Rocks ζωγραφίζουν παρέα με ενηλίκους και παιδιά… Στόχος, η ψυχαγωγία του κοινού μέσω της συμμετοχικής παρατήρησης και η διάδοση κοινωνικών μηνυμάτων που αφορούν την ισότητα των φύλων.

20.00-20:30| Παραμύθι – Αφήγηση: «Ιππότες και Κόκορες» Μέρος Α | Αφήγηση ιστοριών της προφορικής παράδοσης.
Ιστορίες που έχουν ταξιδέψει από το στόμα στο αυτί κι απ’ το αυτί στο στόμα και έρχονται από πολύ παλιά. Ιστορίες που έμειναν ζωντανές στο πέρασμα των καιρών μέσα από τις φωνές των ανθρώπων. Ιστορίες γεμάτες σοφία που μιλούν για πράγματα απλά, όπως το πόσο σημαντικό είναι μονάχος να ορίζει καθείς τον εαυτό του ή ότι καμιά φορά από τον πιο μικρό κι ασήμαντο, μπορείς να περιμένεις το πιο σπουδαίο… Τέτοιες ιστορίες θα σας αφηγηθούμε, και σε κόσμους μακρινούς θα ταξιδέψουμε.
Αφήγηση και σχεδιασμός: Ναυσικά Καψαλά – Μουσική (κρουστά): Ελεάννα Γεροντοπούλου
Με την υποστήριξη της Στέγης Προφορικότητας και Παράδοσης “Μυθολόγιο”.

21:30-00:00 | Συναυλίες
Μαρίνα Σάττι & Fonέs
Παυλίνα Βουλγαράκη

***

Η Μαρίνα Σάττι θα παρουσιάσει την Παρασκευή 29 Ιουνίου τη νέα της μουσική παράσταση στο Θέατρο των Βράχων.

Η Μαρίνα Σάττι, η νεαρή τραγουδοποιός που μετράει δεκάδες εκατομμύρια views στο YouTube, μετά τις επιτυχίες “Κούπες” και “Μάντισσα”, παρουσιάζει τη νέα της μουσική παράσταση στο 1ο Φεστιβάλ Ισότητας της ΓΓΙΦ.
Με τίτλο “YALLA!”, που στην αραβική γλώσσα σημαίνει “ΠΑΜΕ!”, η Μαρίνα υπογράφει ένα μοναδικό και ιδιαίτερα ανατρεπτικό μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσεις.
Το “YALLA!” ξεχωρίζει για την alternative, popart αισθητική του και δημιουργεί έντονα συναισθήματα που δίνουν φωνή στην ανάγκη της ελευθερίας και της διαφορετικότητας, προωθώντας τη δημιουργική συνεργασία πέρα από σύνορα, ταυτότητες και διακρίσεις.

Μαζί με τη Μαρίνα, τέσσερις fonέs, με συνοδεία κρουστών, ένα δυνατό μείγμα ήχων αλλά και χορογραφίες εμπνευσμένες από διαφορετικές κουλτούρες, θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο μουσικό “πανηγύρι”. Ένα θέαμα το οποίο θα παρασύρει το κοινό σε μία συγκλονιστική μουσική εμπειρία, ένα σημείο συνάντησης δεκάδων κόσμων και γλωσσών.

Η Μάντισσα – η οποία γεννήθηκε στο δρόμο – εκσυγχρονίζεται και πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά, προσθέτοντας στα υπάρχοντα εφόδια της νέους ήχους, νέα τοπία, νέες εικόνες, νέες αναφορές, νέες ιδέες.
“YALLA!”, όπως ακριβώς θα περιέγραφε κανείς μια σύγχρονη γιορτή γεμάτη συναισθήματα: πλούσια, ειλικρινής, θεαματική με έντονα χρώματα και δυνατές αισθήσεις.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη θα ερμηνεύσει τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους.

***

Η Παυλίνα Βουλγαράκη με τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους, «Λαβύρινθοι» και «Μωβ Καληνύχτες», με καλοκαιρινή, ξένοιαστη διάθεση, αλλά και με ένα πνεύμα ανατροπής να χαρακτηρίζει τις διασκευές που παρουσιάζει, θα πλαισιώσει μουσικά το πρώτο βράδυ του 1ου Φεστιβάλ Ισότητας. Ήχοι βγαίνουν από τους λαβύρινθους του πρώτου άλμπουμ της Παυλίνας και συναντούν τα στιχάκια από τις Μωβ Καληνύχτες του δεύτερου και ταξιδεύουν σαν πυροτεχνήματα στον καλοκαιρινό ουρανό. Παλιά τραγούδια ξαναζούν μέσα από νέες ηχητικές φόρμες και dark, electro ενορχηστρώσεις δίνουν σε αγαπημένες μελωδίες νέο σχήμα.
Η Παυλίνα λέει πως οι συναυλίες είναι ο αγαπημένος της τρόπος για να δείξει ποια πραγματικά είναι κι ευτυχώς εκεί έξω υπάρχει πολύς κόσμος που το αντιλαμβάνεται αυτό…

***

Σάββατο 30 Ιουνίου

18:30-19:30 | Προσέλευση κοινού
19:30-21.00 | Συζήτηση: «Όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό»
-Άννα Χατζησοφιά –Σεναριογράφος
-Ταμίλα Κουλίεβα – Ηθοποιός
-Μαρία Γκασούκα – Κοινωνική Λαογράφος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστηµίου Αιγαίου, διδάσκουσα του Ε.Α.Π.
-Γιάννα Αθανασάτου – Ιστορικός Κινηματογράφου, σύμβουλος καθηγήτρια Ε.Α.Π., διδάσκουσα τμήματος Επικοινωνίας καί Μ.Μ.Ε. Ε.Κ.Π.Α

20:00-21:00 | Αθλητικός αγώνας επίδειξης «πάσα στις γυναίκες»
Ποδοσφαιρικός αγώνας επίδειξης με τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας Santa FC και αναγνωρίσιμων αθλητριών.

20.00-20:30| Παραμύθι – Αφήγηση: «Ιππότες και Κόκορες» Μέρος Β | Αφήγηση ιστοριών της προφορικής παράδοσης.
Εκπαιδευτικό δρώμενο δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά και ενήλικους/ες. Παράσταση αφήγησης – θεατρικά με θεματολογία τις διακρίσεις.
Ιστορίες που έχουν ταξιδέψει από το στόμα στο αυτί κι απ’ το αυτί στο στόμα και έρχονται από πολύ παλιά. Ιστορίες που έμειναν ζωντανές στο πέρασμα των καιρών μέσα από τις φωνές των ανθρώπων. Ιστορίες γεμάτες σοφία που μιλούν για πράγματα απλά, όπως το πόσο σημαντικό είναι μονάχος να ορίζει καθείς τον εαυτό του ή ότι καμιά φορά από τον πιο μικρό κι ασήμαντο, μπορείς να περιμένεις το πιο σπουδαίο… Τέτοιες ιστορίες θα σας αφηγηθούμε, και σε κόσμους μακρινούς θα ταξιδέψουμε.
Αφήγηση και σχεδιασμός: Ναυσικά Καψαλά – Μουσική (κρουστά): ΕλεάνναΓεροντοπούλου
Με την υποστήριξη της Στέγης Προφορικότητας και Παράδοσης “Μυθολόγιο”.

21:30-00:00 | Συναυλίες
-Φωτεινή Βελεσιώτου & Σωτήρης Μπαλλάς
-Αφεντούλα Ραζέλη

***

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, η πολύ σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη χροιά, έρχεται με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «Μέλισσες», «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, Βασίλης Τσιτσάνης κ.α.
Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς που ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και ο οποίος με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Η Αφεντούλα Ραζέλη, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με γνωστά αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια.

***

Η Αφεντούλα Ραζέλη, μια από τις καταξιωμένες και αγαπημένες φωνές της γενιάς της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια γνωστών δημιουργών.
Με τη ζεστή και χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμη φωνή της και με το εκφραστικό μέσον της θεατρικής αφήγησης μέσα από το τραγούδι, η Αφεντούλα, μας μαγεύει και ενοποιεί ηχοχρώματα και μελωδίες από την παράδοση μας, οδηγώντας τα στη σύγχρονη μουσική πολυεθνική μας ταυτότητα.
Όπως λέει και η ίδια: ”Επιθυμώ μέσα από το τραγούδι να μεταδώσω στους ακροατές την πολύτιμη αίσθηση του οικείου, της φιλοξενίας, της χαράς, της γιορτής. Γι’ αυτό αισθάνομαι σα να τραγουδώ και να τους υποδέχομαι στο σπίτι μου.”

***

Παρασκευή και Σάββατο 18:30 – 00:00

-Έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ
-Περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων
-Περίπτερα με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους.

***

 

***

Θέατρο των Βράχων

Ταταούλων και Κριεζώτου
Βύρωνας 16232
Τηλέφωνα: 210-760.93.40 και 210-760.93.50

Οδηγίες Πρόσβασης

-Από Σύνταγμα:
Τρόλεϊ 11 & Λεωφορεία: 732, 203, 204
-Από Μετρό Ευαγγελισμός και από Ακαδημίας & Σίνα (αφετηρία):
Λεωφορεία: 203, 204
-Από Πειραιά (Πλ. Καραϊσκάκη) & Σταθμούς ΗΣΑΠ Φάληρο, Μοσχάτο, Καλλιθέα:
Λεωφορείο: 232

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
693ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art