29.4 C
Athens
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018. Μπορεί να έπεσε η αυλαία, οι μνήμες όμως στηρίζονται σε γερά θεμέλια

Του Παναγιώτη Μήλα

 

Άλλη μια χρονιά στην Επίδαυρο. Άλλη μια χρονιά που δεν έμοιαζε σε τίποτα με την προηγούμενη. Και φέτος είχαμε Αισχύλο, Αριστοφάνη, Σοφοκλή και Ευριπίδη. Όμως σε τίποτα αυτή η παρέα δεν θύμιζε την παρέα του Αριστοφάνη, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη πριν από 49 χρόνια, τότε που για πρώτη φορά πήγα στο αργολικό θέατρο.

Μπορεί τα έργα και οι συγγραφείς να μην αλλάζουν, όμως αλλάζουν όλα τα άλλα, όπως επίσης αλλάζει και η συνταγή της μαγείας έτσι όπως τη φτιάχνουν σε κάθε παράσταση οι συντελεστές της.

 

Ήρεμο φως λίγο πριν αρχίσει η παράσταση στο Μικρό Θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου.

 

Αυτό το κείμενο δεν έχει απολογιστικό χαρακτήρα για το 2018. Οι αριθμοί των εισιτηρίων που κόπηκαν, το σύνολο των θεατών, οι εισπράξεις και κάθε ψυχρό μεν, απαραίτητο δε στοιχείο, είναι αντικείμενο ρεπορτάζ άλλων συναδέλφων.
Δική μου πρόθεση – μέσω αυτού του κειμένου – είναι ένα σφίξιμο του χεριού, μια ζεστή αγκαλιά, ένα ειλικρινές μπράβο και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσοι έδωσαν τον εαυτό τους στο χτίσιμο και του φετινού Φεστιβάλ της Επιδαύρου.
Παράλληλα άλλο ένα «νοερό» ευχαριστώ σε εκείνους και εκείνες που το 1969 πήραν μέρος στην πομπή των ηθοποιών από τα καμαρίνια ως την ορχήστρα του Θεάτρου.

 

***

 

Μοντέρνα και πολυτελή τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά των θεατών από την Αθήνα στην Επίδαυρο.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

 

Σημαντική προσφορά για όσους είχαν προμηθευτεί εισιτήριο ήταν η προνομιακή μεταφορά προς και από το θέατρο με πούλμαν με κόστος 15 ευρώ για τους ενήλικες και 2 ευρώ για παιδιά μέχρι 10 ετών.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

Tο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 4 έως 12 ετών, λειτούργησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Επίδαυρο. Σκοπός είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια παρακολούθησης της παράστασης των κηδεμόνων. Τα εργαστήρια έχουν ως πυρήνα τους την απασχόληση των παιδιών μέσω του θεάτρου, της δημιουργικής κίνησης, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών με πηγή έμπνευσης την τρέχουσα παράσταση που θα προσαρμόζεται στις ηλικιακές και γνωστικές ικανότητες του κάθε παιδιού.

 

Με προσοχή τα παιδιά κατασκευάζουν τα μικρά τους έργα τις ώρες της δημιουργικής απασχόλησης.

 

 

Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος – θεατροπαιδαγωγός, κράτησαν το τιμόνι.
Μαζί τους ως εμψυχωτές: Η Αναστασία Κόρδαρη διδακτορική φοιτήτρια. Η Έλενα Παπαρίζου, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Μάρα Καλαντζή, πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών. H Άλκηστις Βασιλάκου, πτυχιούχος της σχολή Νηπιαγωγών της Πάτρας. Η Ελπίδα Κομιανού, τελειόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Φέτος δημιουργήθηκε μια «vintage» σειρά με ανατυπώσεις από παλαιότερα εικαστικά από το αρχείο του Φεστιβάλ. Ιστορικές αφίσες όπως από το πρώτο Φεστιβάλ Αθηνών, από το Φεστιβάλ Επιδαύρου του 1963 και πολλές άλλες που ανατυπώθηκαν για να θυμίσουν σε πολλούς και για να μάθουν σε περισσότερους την ξεχωριστή για την εποχή της αισθητική του Φεστιβάλ. Αντικείμενα – ακόμη και συλλεκτικής αξίας – μπορούσαμε να βρούμε στα πωλητήρια του Φεστιβάλ: Στη Μικρή και τη Μεγάλη Επίδαυρο, την Πειραιώς 260 αλλά και το Ηρώδειο. Εκεί βρήκαμε τη φετινή συλλογή από διάφορα προϊόντα όπως t-shirt με το εικαστικό του Φεστιβάλ, οικολογικές κούπες, τσάντες, βεντάλιες και αφίσες.

 

Καταπληκτικό θέαμα: Οι σπουδαστές του Λυκείου της Επιδαύρου. Ενθύμιον 2018.

 

 

ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 

«Ψυχή», υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου και σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου η Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

Ανάμεσα στους καθηγητές που δίδαξαν φέτος ήταν: Η ηθοποιός, σκηνοθέτις Mαρία Σμάεβιτς, η σκηνοθέτις και ιδρύτρια της ρηξικέλευθης ομάδας «Χορός Γυναικών», Μάρτα Γκουρνίτσκα, ο βραβευμένος Ταϊλανδός χορευτής και χορογράφος, Πίτσετ Κλαντσούν, η ηθοποιός και καθηγήτρια κινεζικής όπερας στη Θεατρική Ακαδημία της Σανγκάης, Χσυ Τζιαλί, o Ενρίκο Μποναβέρα, ηθοποιός του Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου, o Αμερικανός σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ντέννις Χίλτον – Ράιντ, o δημιουργός του επιδραστικότερου θεατρικού οργανισμού στην Ινδία με κοινωνικοπολιτική δράση, Σαντζόι Γκανγκούλι. Επίσης η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και συνεργάτρια του Τεάτρ ντε Κομπλισιτέ, Λίλο Μπάουρ, η χορεύτρια και χορογράφος Πατρίσια Απέργη, η ομάδα Griffón (Ιωάννα Πορτόλου, Γιάννης Νικολαΐδης, Σεσίλ Μικρούτσικου, Αντώνης Παλάσκας) και η σκηνοθέτρια Γεωργία Μαυραγάνη.

 

ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΙ

 

Σε όλες τις παραστάσεις της Επιδαύρου, μεγάλης και μικρής, είχαμε υπέρτιτλους στα αγγλικά, αλλά και για πρώτη φορά στα ελληνικά για να καλύπτονται οι ανάγκες των κωφών θεατών. Αξιέπαινη ενέργεια!

 

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Η Μαρία Παναγιωτοπούλου με τους συνεργάτες της έδωσε και φέτος τον δικό της αγώνα για να καλύψει τις ανάγκες και τις… παραξενιές των συναδέλφων της δημοσιογράφων.

Στην ίδια μάχη συμμετείχε και η Μάρθα Κοσκινά η οποία είχε ως όπλο της την άμεση ηλεκτρονική επικοινωνία με όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

 

ΤΑΞΙΘΕΣΙΑ

 

Πάντα, όπως κάθε χρόνο με αμεσότητα και ευγένεια η ομάδα των αγοριών και των κοριτσιών και στα δύο θέατρα προσφέρει τη βεβαιότητα για «καλή θέαση». Αν και έχει να κάνει με πολλούς κακομαθημένους που προσπαθούν να φωτογραφίσουν την ώρα της παράστασης ή που έχουν ανοιχτό το κινητό για να στέλνουν μηνύματα, η ομάδα των ταξιθετών δεν αφήνει περιθώρια και επιβάλει την τάξη χωρίς να κάνει εκπτώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί η αύξηση του αριθμού των θεατών – ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και των μεγαλύτερης ηλικίας θεατών οι οποίοι απολαμβάνουν την ιδιαίτερη φροντίδα των ταξιθετών. Το ενδιαφέρον αυτών των παιδιών έχει δημιουργήσει θετικό κλίμα σε όσους πρώτα δύσκολα αποφάσιζαν να φτάσουν στο Θέατρο του Πολυκλείτου.
Φέτος στη Μικρή Επίδαυρο είχαν τοποθετηθεί και ξύλινοι πάγκοι για να μπορούν όσοι θέλουν να κάθονται περιμένοντας το άνοιγμα της πόρτας.

Επίσης στη Μεγάλη Επίδαυρο, στις κερκίδες, είχε γίνει αρίθμηση στις σειρές έτσι ώστε να διευκολύνονται οι θεατές και να βρίσκουν γρήγορα τη θέση τους.

 

Αυτή είναι η φοβερή ομάδα του 2018. Αρχηγός του η πάντα χαμογελαστή Βαρβάρα Τσιπλάκου. Μαζί της είναι: Myrini Pond, Γιώργος Ρούμπος, Μάκης Νίκας, Βασιλική Μπινιάρη, Θεοδώρα Κουτσουδάκη, Maria Liatso, Κωνσταντίνος Μπέκας, Αγγελική Μελά, Νίκος Καψάλης, Κωνσταντίνα Μελά, Βιβί Κουτσιούρη, Δημήτρης Μελάς, Ελένη Καλούδη, Μαριάννα Λαμπράκου, Platonas Gavriilivis, Λεωνίδας Λιακόπουλος, Γεωργία Μίκου, Χρήστος Γεωργάς, Κατερίνα Νικολάου, Σοφία Μπαμπαλιάρου, Νίκος Βλαχοκυριάκος, Γιώργος Καφτάνης, Αγγελική Μπόγρη, Κωνσταντίνα Ιωάννου, Μανώλης Αντωνόπουλος, Χρήστος Καράς, Αφροδίτη Μαυρομματίδη, Αγγελική Μάρκου, Σοφία Κατσιγιάννη, Κατερίνα Μιχαήλ, Τάσος Κοντογιαννόπουλος, Μάνος Κονδύλης, Μαρία Αντωνοπούλου, Ζαχαρένια Τουρλούκη, Τάσος Βλαχογιώργος, Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, Ελένη Τσαντήλα, Λήδα Δώδου, Χριστίνα Χουντάλα, Κώστας Καραμαδούκης, Μαρία Δημάκη, Ευγενία Ηλιάδη.

 

Η ομάδα της Βαρβάρας Τσιπλάκου και του Αντώνη Ράλλη σε κάθε παράσταση έδινε τον καλύτερο εαυτό της, τόσο στην είσοδο των θεατών όσο και στην έξοδο όπου η κακή συνήθεια των περισσοτέρων – να μην προτιμούν τις σκάλες αλλά να σκαρφαλώνουν – είχε προκαλέσει αρκετές φορές μικροατυχήματα. Ασφαλώς η παρουσία και της Βαρβάρας και του Αντώνη ήταν εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά, μιας και όλα ήταν υπό έλεγχο.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

 

Σαφώς η περιοχή διαθέτει – εδώ και πολλά χρόνια – άριστο προσωπικό σε όλους τους τομείς. Αυτό που άμεσα μου έρχεται στο νου όταν περνάω τη γέφυρα του Ισθμού και κατευθύνομαι στην Επίδαυρο, είναι κάποιες απαραίτητες στάσεις:

 

Σπάνια θέα προς την Παλαιά Επίδαυρο και το Μικρό Θέατρο από το μπαλκόνι του Stork.

 

-Πρώτα το «μπαλκόνι» της Παλαιάς Επιδαύρου, το Stork του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου. Όλα «σπιτικά» με βάση την οικογενειακή συνταγή: Χαμόγελο, ειλικρίνεια, άψογη εξυπηρέτηση. Το ίδιο ισχύει και για το νέο δημιούργημα της οικογένειας, το Akron Luxury Holidays το οποίο εξασφαλίζει ήσυχη διαμονή, καταπληκτική θέα, μια ανάσα από τη θάλασσα και μόλις ένα τέταρτο από το Αρχαίο Θέατρο.

-Ακολουθεί στην Παλιά Επίδαυρο, το ξενοδοχείο «Μαριαλένα». Καθαριότητα, προσωπικό και φιλοξενία είναι τα τρία χαρακτηριστικά του. Εκεί που ξεχωρίζει είναι το πρωινό του, πάντα με προϊόντα της αργολικής γης. Η κυρία Ελένη και η κυρία Μαρία δίνουν μαθήματα φιλοξενίας. Μόλις 8 χιλιόμετρα από το Θέατρο και 3-4 λεπτά από τη θάλασσα.

-Πάλι στην ίδια περιοχή, το «Ακρογιάλι» με τα θαλασσινά του και τον Νίκο Λαλιώτη από τότε που άνοιξε η Μικρή Επίδαυρος, το 1996. Μοναδικό στέκι και κατά τη διάρκεια του Αγροτουρισμού κάθε Ιούλιο, την εκδήλωση που δημιούργησε πριν από 20 χρόνια ο Χρήστος Λαμπράκης.

-Τέλος, στο Γιαλάσι, η «Μουριά» με την κυρία Δήμητρα και την «κουζίνα της μαμάς», ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

-Στη συνέχεια δεν υπάρχει άλλη επιλογή: Στο Λυγουριό, ο ιστορικός και διαχρονικός «Λεωνίδας» με την κυρία Κάκια Λιακοπούλου, τον Νίκο, τον Γιώργο, τη Σοφία και τα τέσσερα αγόρια της τρίτης γενιάς, δεν έχει αντίπαλο. Κάθε πιάτο και μια έκπληξη. Η ιστορία που άρχισε με τον κύριο Λεωνίδα συνεχίζεται. Και μόνο η «περιήγηση» στον φωτογραφικό θησαυρό που υπάρχει εδώ και χρόνια στους τοίχους, είναι μάθημα Ιστορίας.

 

*

 

Ταξιθέτριες και ταξιθέτες σε “θέση μάχης” περιμένουν να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τους θεατές.

 

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΓΚΑΦΑ…

 

Με την ακατάσχετη φλυαρία μου παρά λίγο να κάνω την γκάφα και να ξεχάσω αυτόν με τον οποίο θα έπρεπε να αρχίσω αυτό το θέμα: Τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι ένας διευθυντής όπως όλοι όσοι πέρασαν από το ίδιο πόστο. Ίσως ναι, όμως με μια σημαντική διαφορά που περικλείεται μόλις σε δύο λέξεις: Διευθυντής με «ανθρώπινο πρόσωπο». Αυτές οι δύο λέξεις τον διαφοροποιούν από κάθε προηγούμενο. Επίσης και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Ο Θεοδωρόπουλος δεν αναγγέλλει κάτι σήμερα και το υλοποιεί ύστερα από 3 χρόνια. Αναγγέλλει κάτι… χτες και το υλοποιεί σήμερα. Τόσο απλά… Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

 

***

 

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ 2018

 

*

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Ιουνίου
Κώστας Τσιάνος
«Αχαρνείς», του Αριστοφάνη
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και 15μελής χορός
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Artwork – Σχεδιασμός προγράμματος: Κάρολος Πορφύρης
Φωτογραφίες παράστασης: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Ιωάννης Παπαζήσης, Τάκης Παπαματθαίου
Χορός: Νίκος Βατικιώτης, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Παναγιώτης Καμμένος, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνος Κοράκης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Ηρακλής Κωστάκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Παύλος Παυλίδης, Μάριος Πετκίδης, Γρηγόρης Σταμούλης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Χάρης Φλέουρας, Χάρης Χιώτης

*

Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουλίου
«Αγαμέμνων», του Αισχύλου
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική – Μουσική διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης
Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη
Σύμβουλος δραματουργίας: Παναγιώτης Σκούρας
Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος
Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης, Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλάρη
Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Καλλιτεχνική διεύθυνση Stefi Productions: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Promo photos: Τάσος Θώμογλου
Τρέιλερ: Πάτροκλος Σκαφίδας
Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου – Stefi & Lynx Productions / Arcadia Media – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

*

Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιουλίου
Εθνικό Θέατρο
«Πλούτος», του Αριστοφάνη
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Μετάφραση στα ελληνικά – Βοηθός σκηνοθέτη: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Προσαρμογή κειμένου – Πρωτότυποι στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Αστερής
Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Κοστούμια: Marina Medenica
Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου
Χορογράφος: Αμάλια Μπένετ
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γάλλος (Χρεμύλος), Στέλιος Ιακωβίδης (Καρίων), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πλούτος), Μάνος Βακούσης (Βλεψίδημος), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Πενία), Γιάννης Κότσιφας (Ασκληπιός/Χορός), Κώστας Κορωναίος (Γυναίκα Χρεμύλου / Δίκαιος / Χορός), Μιχάλης Τιτόπουλος (Συκοφάντης / Ερμής / Χορός), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Γυναίκα / Χορός), και χορός μουσικών από την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου του Βελιγραδίου

*

Στη Μικρή Επίδαυρο οι ταξιθέτριεςπανέτοιμες…

 

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου
Εθνικό Θέατρο
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική: Δημήτρης Σκύλλας
Χορογραφία: Χαρά Κότσαλη
Βοηθός σκηνοθέτη Α΄: Μάριος Παναγιώτου
Βοηθός σκηνοθέτη Β΄: Βασίλης Βηλαράς
Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Κωνσταντίνα Παπακωνσταντίνου
Ερμηνεύουν: Αλεξία Καλτσίκη (Ηλέκτρα), Μαρία Ναυπλιώτου (Κλυταιμνήστρα), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Ορέστης), Χρήστος Λούλης (Αίγισθος), Ελένη Μολέσκη (Χρυσόθεμις), Μάριος Παναγιώτου (Πυλάδης), Νίκος Χατζόπουλος (Παιδαγωγός)
Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Σοφία Αντωνίου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Νάντια Κατσούρα, Ελένη Κουτσιούμπα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαρία Μηνά, Ιωάννα Μιχαλά, Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Δανάη Τίκου

*

Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιουλίου
«Θεσμοφοριάζουσες», του Αριστοφάνη
Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παντελής Δεντάκης
Βοηθός σκηνογράφου: Τζίνα Ηλιοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Σεμίνα Λανταβού
Μουσική διδασκαλία: Αναστάσης Σαρακατσάνος
Παίζουν:
Μάκης Παπαδημητρίου (Μνησίλοχος)
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ευριπίδης)
Γιώργος Χρυσοστόμου (Αγάθωνας, Tοξότης)
Νάντια Κοντογεώργη (Μίκα)
Ελένη Ουζουνίδου (Κηρύκαινα)
Άνδρη Θεοδότου (Κρίτυλλα)
Μαρία Κατσανδρή (Φιλίστη)
Γιώργος Παπαγεωργίου (Υπηρέτης του Αγάθωνα, Κλεισθένης)
Χορός:
Βαλέρια Δημητριάδου, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ίριδα Μάρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Σαρρή, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αντιγόνη Φρυδά
Μουσικοί επί σκηνής: Σοφία Κακουλίδου, Αναστάσης Σαρακατσάνος, Γιώτα Παναγή

*

“Ορέστης”. Οι ηθοποιοί επί σκηνής μισή ώρα πριν αρχίσει η παράσταση. Οι ταξιθέτριες εν δράσει…

 

 

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Γιάννης Αναστασάκης
«Ορέστης» του Ευριπίδη
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Θαβώρης
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Κίνηση: Αλέξης Τσιάμογλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Boηθός σκηνοθέτη: Σαμψών Φύτρος
Βοηθός σκηνογράφου: Ελίνα Ευταξία
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ιωάννα Κολλιοπούλου (Ηλέκτρα), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Ελένη), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Αγγελιοφόρος), Δημήτρης Μορφακίδης (Πυλάδης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Απόλλωνας), Μαριάννα Πουρέγκα (Ερμιόνη), Κώστας Σαντάς (Τυνδάρεως), Χρήστος Στέργιογλου (Τρώας), Χριστόδουλος Στυλιανού (Μενέλαος), Χρίστος Στυλιανού (Ορέστης)
Χορός: Ελευθερία Αγγελίτσα, Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Αναστασία Εξηνταβελόνη, Παυλίνα Ζάχρα, Μαρία Κωνσταντά, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Μαρία Πετεβή, Ελίνα Ρίζου, Εύη Σαρμή, Χριστίνα Χριστοδούλου, Στυλιανή Ψαρουδάκη

*

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Αυγούστου
Κώστας Φιλίππογλου
«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Βοηθός σκηνοθέτρια: Γιώτα Σερεμέτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Σήλια Κόη
Σκηνικά – Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
Προβολή – Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος
Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Μουσικοί – περφόρμερ: Σταμάτης Πασόπουλος, Christoph Blum
Στον χορό συμμετέχει όλος ο θίασος

*

Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Αυγούστου
«Οιδίπους επί Κολωνώ», του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γιάννης Κόκκος
Μετάφραση στα ιταλικά: Federico Condello
Συνεργαζόμενος σκηνοθέτης: Alfio Scuderi
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Annick Blancard
Βοηθός σκηνοθέτη: Stephan Grögler
Μουσική: Αλέξανδρος Μαρκέας
Κοστούμια: Paola Mariani
Φωτισμοί: Giuseppe Di Iorio
Ερμηνεύουν: Massimo De Francovich (Οιδίποδας), Sebastiano Lo Monaco (Θησέας), Roberta Caronia (Αντιγόνη), Stefano Santospago (Κρέοντας), Fabrizio Falco (Πολυνείκης), Eleonora De Luca (Ισμήνη), Danilo Nigrelli (Άγγελος), Sergio Mancinelli (Ξένος), Davide Sbrogiò (Κορυφαίος)
Χορός γερόντων: Massimo Cimaglia, Francesco Di Lorenzo, Lorenzo Falletti, Eugenio Santovito, Carlo Vitiello, La Vecchia Tatu
Χορός νέων: Tommaso Garrè, Salvatore Ventura, Emanuele Carlino, Federico Mosca, Danilo Carciolo
Χορός στρατιωτών: Alessandro Accardi, Mauro Cappello, Antonino Cicero Santaelena, Alessandro di Feliciantonio, Giacomo Lisoni, Andrea Maiorca, Riccardo Rizzo, William Caruso, Roberto Mulia, Salvatore Pappalardo, Stefano Pavone
Χορός γυναικών: Guilia Oliva, Chiara Ciancola, Vittoria Scuderi, Maria Chiara Pellitteri, Miriam Scala, Greta D’ Antonio, Noemi Scaffidi, Silvia Trigona, Guilia Messina, Silvia Messina, Federica Gurrieri, Adele di Bella, Alba Sofia Vella, Guilia Antille, Gabriella Zito
Γριές: Lucia Imprescia, Lisi Giusi

 

*

 

Αρκετοί πάγκοι, στον χώρο αναμονής στο Θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου.

 

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ 2018

*

Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουλίου
«Χοηφόροι», του Αισχύλου
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Μετάφραση: Θανάσης Βαλτινός
Δραματουργία: Ομάδα VASISTAS, Ευθύμης Θέου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική: Jan Van de Engel
Κοστούμια: Ηρώ Βαγιώτη, σε συνεργασία με την Ματίνα Μέγκλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Ariane Labed
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Εύα Μανιδάκη
Κατασκευή μουσικών οργάνων: Αντώνης Χατζηπέρογλου
Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος
Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αινείας Τσαμάτης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Δημήτρης Κοντός, Αργυρώ Χιώτη

*

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου
«Αντιγόνη», του Σοφοκλή
Μετάφραση – Δραματουργία: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Σκηνογραφία: Ανδρέας Σκούρτης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής
Βοηθός σκηνογράφου: Βιβιάννα Χιωτίνη
Boηθός σκηνοθέτη – Επιμέλεια κίνησης: Aνδρονίκη Μαραθάκη
Eπικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Παίζουν: Θανάσης Δόβρης, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Παρασύρη, Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη, Ευθύμης Χαλκίδης
Σχεδιασμός παραγωγής: Kωνσταντίνος Σακκάς
Οργάνωση – Συντονισμός παραγωγής: Mαρία Βασαριώτου
Εκτέλεση παραγωγής: Ιωάννα Βενετάκη
Οργάνωση παραγωγής: Delta Pi
Στην παράσταση συμμετέχουν: Οι μαθητές / απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας: Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος, Στυλιανός Βλαχοδήμος, Δημήτρης Μεντεσίδης, Χρήστος Zγούρoς – Μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού, Δήμου Επιδαύρου – Μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Επιδαύρου
Στην προετοιμασία και κατασκευή του σκηνικού συμμετείχαν οι σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του τομέα ζωγραφικής: Κωνσταντίνος Βαλιουτής, Μαρίνα Μαρκουλή, Λυδία Μαρία Ξύγγη.

*

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου
Μάρθα Φριντζήλα
«Προμηθέας Δεσμώτης», του Αισχύλου
Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα
Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα
Σκηνικό – Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Felice Ross
Κοστούμια: Ηλιάννα Σκουλάκη, Baumstrasse team
Κατασκευές, μάσκες: Camilo Bentancor, Baumstrasse team
Κίνηση: Εμμανουέλα Κορκή
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Πανάδης, Θεανώ Μεταξά, Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης, Βάσια Μπάλλα
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Νασιοπούλου
Επιστημονικός συνεργάτης: Ιωσήφ Βιβιλάκης
Παίζουν: Νίκος Καραθάνος (Προμηθέας), Κόρα Καρβούνη (Ιώ), Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης (Κράτος και Βία), Κώστας Βασαρδάνης (Ήφαιστος, Ερμής), Μιχάλης Πανάδης (Ωκεανός)
Χορός Ωκεανίδων: Fonέs (σε διδασκαλία Μαρίνας Σάττι): Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Βιργινία Φραγκούλατζη, Μαρία Νίκα
Μουσικοί: Βασίλης Μαντζούκης, Παναγιώτης Μανουηλίδης
Συμμετέχουν η χορωδία του Baumstrasse και σπουδαστές του Αττικού Σχολείου και του Λυκείου Επιδαύρου.

*

Ξημέρωμα στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου. Οι ταξιθέτριες σε στάση αναμονής…

 

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ 2018

*

Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιουλίου
«Ευμενίδες», του Αισχύλου
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης. Σύλληψη – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη, Καλλιτεχνική συνεργασία: Σύλβια Λιούλιου • Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Καμαρωτός.

*

ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

*

Διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος. Παραστάσεις με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου.
Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Πατρίσια Απέργη με τους Αερίτες.
Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα» με τους: Ιωάννα Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδης, Σεσίλ Μικρούτσικου – Ομάδα Griffon.

 

***

 

Οι υπέρτιτλοι και στα αγγλικά και στα ελληνικά. Μια καινοτομία που σχολιάσθηκε θετικά.

 

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ 1969

Κυριακή 29 Ιουνίου
και Κυριακή 27 Ιουλίου 1969
Εθνικό Θέατρο
«Βάκχαι»
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Παντελής Πρεβελάκης
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αλέξης Σολομός
Σκηνογραφία: Γιώργος Βακαλό
Ενδυματολόγος: Γιώργος Βακαλό
Μουσική σύνθεση: Στέφανος Βασιλειάδης
Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βασιλειάδης
Συνθέτης: Μάνος Χατζιδάκις
Χορογράφος: Αγάπη Ευαγγελίδη
Βοηθός σκηνοθέτης: Στέλιος Παπαδάκης
Διανομή
Διόνυσος, Βασίλης Κανάκης
Τειρεσίας, Άγγελος Γιαννούλης
Κάδμος, Γκίκας Μπινιάρης
Πενθεύς, Νίκος Τζόγιας
Θεράπων, Σταύρος Ρωμανός
Βοσκός, Γιάννης Αργύρης
Άγγελος, Τάκης Βουλαλάς
Αγαύη, Ελένη Χατζηαργύρη
Α΄ Κορυφαία, Πίτσα Καπιτσινέα
Κορυφαία, Φωτεινή Μανέτα
Κορυφαία, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη
Κορυφαία, Μάτα Μιχαλαρέα
Κορυφαία, Ρίκα Σηφάκη
Χορός, Δήμητρα Βολωνίνη
Χορός, Νίνα Σγουρίδου
Χορός, Ηρώ Μπιφέρνου
Χορός, Ρίτα Σακιώτου
Χορός, Μ. Βασιλείου
Χορός, Άρτεμις Τσάρμη
Χορός, Χριστίνα Κουτσουδάκη
Χορός, Μαρία Δημητριάδου
Χορός, Μίκα Φλωρά
Χορός, Ελευθερία Καραγιαννίδου
Χορός, Λόυσκα Αβαγιανού
Χορός, Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη
Χορός, Μ. Παπακωνσταντίνου
Χορός, Μαρία Μπερτούμη
Χορός, Σοφία Σπυράτου

 

***

 

Τελευταίος έλεγχος στα μικρόφωνα από τη γάτα της Επιδαύρου…

 

Κυριακή 6 Ιουλίου
και Κυριακή 3 Αυγούστου 1969
Εθνικό Θέατρο
«Αντιγόνη»
Συγγραφέας: Σοφοκλής
Μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος
Σκηνογραφία: Κλεόβουλος Κλώνης
Ενδυματολόγος: Κλεόβουλος Κλώνης
Συνθέτης: Δημήτρης Δραγατάκης
Χορογράφος: Ελευθερία Μιλήση
Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βασιλειάδης
βοηθός σκηνογράφου: Λαλούλα Χρυσικοπούλου
Διανομή
Αντιγόνη, Βέρα Ζαβιτσιάνου
Αντιγόνη, Έλλη Βοζικιάδου
Αντιγόνη, Ζέτα Κονδύλη
Ισμήνη, Μαρία Σκούντζου
Ισμήνη, Ράνια Οικονομίδου
Κρέων, Γρηγόρης Βαφιάς
Φύλαξ, Θόδωρος Μορίδης
Αίμων, Θάνος Λειβαδίτης
Αίμων, Γιώργος Βουτσίνος
Τειρεσίας, Γκίκας Μπινιάρης
Άγγελος, Νίκος Παπακωνσταντίνου
Άγγελος, Νίκος Δενδρινός
Ευρυδίκη, Όλγα Τουρνάκη
Ευρυδίκη, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη
Α΄ Κορυφαίος, Κώστας Κοσμόπουλος
Β΄ Κορυφαίος, Θόδωρος Δημήτριεφ
Γ΄ Κορυφαίος, Κώστας Κοκκάκης
Κορυφαίος, Γιώργος Γεωργίου
Κορυφαίος, Κώστας Σκαρλής
Κορυφαίος, Θάνος Δαδινόπουλος
Κορυφαίος, Θόδωρος Συριώτης
Κορυφαίος, Χριστόφορος Καζαντζίδης
Χορός, Θάνος Αρώνης
Χορός, Μιχάλης Μαραγκάκης
Χορός, Δημήτρης Δαμαλάς
Χορός, Κώστας Φραγκόπουλος
Χορός, Κώστας Ρήγας
Χορός, Μπάμπης Γιωτόπουλος
Χορός, Π. Παναγιωτόπουλος
Χορός, Γ. Χριστοδουλάκης
Χορός, Γιώργος Παληός
Χορός, Νίκος Διονυσόπουλος
Χορός, Χρήστος Κωνσταντόπουλος
Χορός, Κώστας Καγξίδης
Χορός, Δημήτρης Μιχαηλίδης
Χορός, Σπύρος Λουκάς

***

Κυριακή 13 Ιουλίου 1969
Εθνικό Θέατρο
Επανάληψη της παράστασης του 1957
«Λυσιστράτη»
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Μετάφραση: Θρασύβουλος Σταύρου
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αλέξης Σολομός
Σκηνογραφία: Γιώργος Βακαλό
Ενδυματολόγος: Γιώργος Βακαλό
Συνθέτης: Μάνος Χατζιδάκις
Χορογράφος: Τατιάνα Βαρούτη
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Χατζιδάκις
Νέα Διανομή
Λυσιστράτη, Μαίρη Αρώνη
Κλεονίκη, Ελένη Χαλκούση
Μυρρίνη, Πόπη Παπαδάκη
Λαμπιτώ, Πίτσα Καπιτσινέα
Βοιωτή, Μυρσίνη Σαντοριναίου
Κορινθία, Ευαγγελία Σαμιωτάκη
Πρόβουλος, Παντελής Ζερβός
Κινησίας, Θεόδωρος Σαρρής
Σπαρτιάτης, Άρης Βλαχόπουλος
Κήρυκας, Σταύρος Ρωμανός
Α΄ Κορυφαία, Βέρα Δεληγιάννη
Α΄ Κορυφαίος, Μιχάλης Καλογιάννης
Συμφιλίωσις, Μάτα Μιχαλαρέα
Κορυφαία, Ρίκα Σηφάκη
Κορυφαία, Μαρία Σκούντζου
Χορός γυναικών: Ηρ. Μπιφέρνου, Άννυ Πασπάτη, Ρ. Δημητριάδου, Γ. Γαβαλά, Ρ. Σακκιώτου, Ράνια Οικονομίδου, Ρ. Καπετανάκη, Ε. Σένκε, Α. Τσάρμη, Δ. Διακάτου, Ηλ. Κωνσταντίνου, Χρ. Κουτσουδάκη, Μ. Δημητριάδου, Ε. Καραγιαννίδου, Μ. Φλώρα, Ν. Βορέα, Α. Αβαγιανού, Α. Διαμαντοπούλου, Τ. Χατζηγιαννάκη, Μ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Μπερτούμη, Σ. Σπυράτου.
Κορυφαίοι: Κ. Κοκκκάκης, Θ. Ανδριακόπουλος, Γ. Γεωργίου, Θ. Δημήτριεφ, Κ. Σκαρλής, Θ. Δαδινόπουλος.
Χορός: Θ. Συριώτης, Τ. Βουλαλάς, Χρηστ. Καζαντζίδης, Θ. Αρώνης, Μ. Μαραγκάκης, Δ. Δαμαλάς, Γ. Βουτσίνος, Κ. Φραγκόπουλος, Κ. Ρήγας, Χ. Γιωτόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Χριστοδουλάκης, Γ. Παληός, Χρ. Κωνσταντόπουλος, Ν. Διονυσόπουλος, Κ. Καγξίδης, Δ. Μιχαηλίδης, Σ. Λουκάς.
Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βασιλειάδης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Στέλιος Παπαδάκης

 

***

 

Εμφανής και κατατοπιστική η αρίθμηση κάθε σειράς στα σκαλοπάτια ανόδου.

 

Κυριακή 20 Ιουλίου
και Κυριακή 10 Αυγούστου 1969
Εθνικό Θέατρο
«Ηλέκτρα»
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τάκης Μουζενίδης
Σκηνογραφία: Παύλος Μαντούδης
Ενδυματολόγος: Παύλος Μαντούδης
Συνθέτης: Αντίοχος Ευαγγελάτος
Χορογράφος: Μαρία Μ. Χορς
Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βασιλειάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Βοσταντζή
Διανομή
Γεωργός, Στέλιος Βόκοβιτς
Ηλέκτρα, Ελένη Χατζηαργύρη
Ηλέκτρα, Όλγα Τουρνάκη
Ορέστης, Νίκος Καζής
Γέρων, Άγγελος Γιαννούλης
Γέρων, Βασίλης Παπανίκας
Άγγελος, Βασίλης Κανάκης
Κλυταιμνήστρα, Κάκια Παναγιώτου
Κλυταιμνήστρα, Πίτσα Καπιτσινέα
Διόσκουρος, Θόδωρος Δημήτριεφ
Διόσκουρος, Θόδωρος Συριώτης
Α΄ Κορυφαία, Ζέτα Κονδύλη
Κορυφαία, Λευκή Βεντουράτου
Κορυφαία, Χρυσούλα Καριώρη
Κορυφαία, Ελένη Ρήγα
Χορός, Βεατρίκη Δεληγιάννη
Χορός, Φλώρα Κωστοπούλου
Χορός, Τζένη Μιχαηλίδου
Χορός, Έλλη Κωνσταντίνου
Χορός, Άννυ Πασπάτη
Χορός, Γιούλη Γαβαλά
Χορός, Ρένα Δημητριάδου
Χορός, Ράνια Οικονομίδου
Χορός, Ρεγγίνα Καπετανάκη
Χορός, Ελίζα Σένκε
Χορός, Ηλέκτρα Κωνσταντίνου
Χορός, Διονυσία Διακάτου
Χορός, Νίκη Βορέα
Χορός, Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου

***

Η γάτα της τέχνης τριγυρίζει παντού, ψάχνει και καταγράφει. Μπαίνει στις μισάνοιχτες κουίντες, σε προσκήνιο και παρασκήνιο απολαμβάνοντας τη ζωή μέσα από την τέχνη. Δουλειά της να σας ενημερώνει για ό,τι παίζεται και πιθανόν να σας αρέσει…

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -