Cat Is Art

FabricaLab 2020: Νέα μαθήματα και εκπαιδευτικά προγράμματα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Το FabricaLab επιστρέφει για 3η χρονιά και θα ξεκινήσει και πάλι με ένα δεκαήμερο ανοιχτών μαθημάτων στο 8th Hand made and Recycled Theater Festival, που ακολουθώντας τα νέα μέτρα θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην αυλή της Fabrica Athens.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δωρεάν το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πιο χειροποίητου καλλιτεχνικού χώρου της Αθήνας.

Φέτος, οι trainer της Πολύ-δραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens θα πραγματοποιήσουν μια ποικιλία μαθημάτων και εργαστηρίων, ενώ θα εντάξουν στο FabricaLab πολύτιμους και εξειδικευμένους συνεργάτες.
Θέατρο της Έρευνας, Yoga, Συναντήσεις Suzuki Training για Ηθοποιούς, Ακροβατικός χορός, Qigong – ShenDao, Ξυλοπόδαρα και Hoop Dance είναι τα μαθήματα που θα απαρτίσουν το φετινό πρόγραμμα του Lab.

Τα dropin μαθήματα, οι ετήσιοι κύκλοι των εργαστηρίων, οι εκπαιδεύσεις, αλλά και τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε επαγγελματίες και σπουδαστές καλλιτέχνες (ηθοποιούς, performer, χορευτές κ.α.).

Τα τμήματα του FabricaLab 2020 θα είναι ολιγομελή, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας κλειστών τμημάτων με τα οικεία τους πρόσωπα.
Dimensional performer, Θέατρο της Έρευνας, Yoga, Suzuki training,

 

Το ωράριο των μαθημάτων θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα μπορεί να κυμανθεί από πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό.

 

***

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα του FabricaLab 2020 μπορείτε να βρείτε εδώ:

Πρόγραμμα θεατρικής έρευνας και εκπαίδευσης – Dimensional performer:

http://www.fabricaathens.gr/teamwork/program-of-theatrical-research-education/

***

Θέατρο της Έρευνας:

http://www.fabricaathens.gr/teamwork/theater-of-research-fabrica-lab-2020/

***

Yoga:

http://www.fabricaathens.gr/teamwork/mathimata-yoga-fabrica-lab-2020/

***

Συναντήσεις Suzuki training για Ηθοποιούς

http://www.fabricaathens.gr/teamwork/suzuki-training-meetings-fabrica-lab-2020/

***

Hoop dance:

http://www.fabricaathens.gr/teamwork/hoop-dance-fabrica-lab-2020/

***

Σύγχρονος ακροβατικός χορός:

http://www.fabricaathens.gr/teamwork/sygxronos-akrovatikos-xoros-fabrica-lab-2020/

***

Qigong – ShenDao:

http://www.fabricaathens.gr/teamwork/qi-gong-fabrica-lab-2020/

***

Περιεχόμενο μαθημάτων – FabricaLab 2020

Σύγχρονος Ακροβατικός Χορός

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα ερευνήσουμε το κινητικό λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού και θα δουλέψουμε τόσο τις σωματικές δυνατότητες (τεχνική, δυναμική, ροή, ισορροπία και ακροβασία) όσο και τη διεύρυνση της χορευτικής μας μνήμης.
Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα όλων των επιπέδων στο σύγχρονο χορό.
Εισηγήτρια: Νατάσα Αραμπατζή

***

Συναντήσεις Suzuki Training

Σκοπός των συναντήσεων είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου και χρόνου, όπου καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μέθοδο Suzuki για Ηθοποιούς και να προπονηθούν παρέα, στηριζόμενοι στις τεχνικές της.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις συναντήσεις παρακαλούνται να φορούν άνετα, αθλητικά ρούχα μαύρου χρώματος με εφαρμοστή γραμμή και να έχουν μαζί τους λευκές, αθλητικές κάλτσες.
Συντονίστρια: Joan Nino (Giovanna)

 

***

 

 

Ram Yoga

 

Νέος κύκλος μαθημάτων Ram Yoga στο FabricaLab του Τεχνοχώρου Φάμπρικα.

 

Τα μαθήματα Yoga είναι μια προσωπική συνάντηση με την αναπνοή, το σώμα και τον νου.
Το μάθημα απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ανάγκη και όρεξη για μια ενεργητική παύση μέσα στην ημέρα τους.
Εισηγήτρια: Joan Nino (Giovanna)

 

***

 

Hoop Dance –Χορός με Hula Hoop

 

Για όσους και όσες τους αρέσει ο χορός, τα ακροβατικά, τα ζογκλερικά ή και τα τρία, το Hoop dance είναι ο ιδανικός συνδυασμός αυτών σε ένα μάθημα! Διαδεδομένο κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, το Hoop dance (ο χορός με στεφάνι – hulahoop), είναι ένα ξεχωριστός τρόπος έκφρασης, γυμναστικής και διασκέδασης.
Το μάθημα Hoopdance απευθύνεται σε όσους βαριούνται να χορεύουν μόνοι τους και σε εκείνους που τους αρέσει ο χορός και τα ακροβατικά στοιχεία.
Το συγκεκριμένο μάθημα είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.
Εισηγήτρια: Joan Nino (Giovanna)

 

***

 

QiGong – ShenDao

 

Το Qigong – ShenDao βασίζεται στις φυσιολογικές και βασικές αρχές της κίνησης. Μέσω αυτού, ανακαλύπτουμε ότι κάθε κίνηση του σώματός μας είναι η συνέπεια μιας εσωτερικής κίνησης ενέργειας. Η εξάσκησή του οδηγεί σε μια καλύτερη λειτουργία του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος.
Εισηγητής: Αιμίλιος Ιταλικός

 

***

 

 

 

 

Θέατρο της Έρευνας

 

Περιεχόμενο και Στόχοι Εργαστηρίου: Το ετήσιο εργαστήριο «Θέατρο της Έρευνας» με τον Φάνη Κατέχο στο FabricaLab, συνεχίζει την πορεία του για 8η συνεχόμενη χρονιά. Βελτιωμένο και ανανεωμένο όπως κάθε χρόνο, έχει ως αντικείμενο τού την επιμόρφωση και κατάρτιση Καλλιτεχνών – Performer στη Θεατρική Έρευνα, Δημιουργία και Εκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά ανά διδακτικό τρίμηνο:

Οκτώβριος ǀ Νοέμβριος ǀ Δεκέμβριος

«Κατάδυση»

Ιανουάριος ǀ Φεβρουάριος ǀ Μάρτιος

«Αλαλαγμός – Μέρος Α’»

Απρίλιος ǀ Μάιος ǀ Ιούνιος

«Παραγωγή»

Βεβαίωση Παρακολούθησης: Με το τέλος του εργαστηριακού κύκλου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον Θεατρικό Οργανισμό της FabricaAthens.

Τέλος, παρότι το ετήσιο εργαστήριο «Θέατρο της Έρευνας» είναι αυτοτελές, οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να συνεχίσουν την φοίτησή τους στο «Πρόγραμμα Θεατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης» της Fabrica Athens, το οποίο διαρκεί ένα ή δύο χρόνια επιπλέον.
Εισηγητής: Φάνης Κατέχος.

 

***

 

Πρόγραμμα Θεατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης «Dimensional Performer»

Στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση «Διαστατών Ηθοποιών / Καλλιτεχνών» (Dimensional Performer).
Κεντρικός πυλώνας του προγράμματος αποτελεί το μάθημα «Θέατρο της Έρευνας», το θεατρικό μονοπάτι που εισήγαγε ο κύριος εμπνευστής του προγράμματος, Φάνης Κατέχος.
Το «Θέατρο της Έρευνας» θα πλαισιώσουν μαθήματα και άλλων θεατρικών μεθόδων, παραστατικών τεχνών και πρακτικών, όπως είναι η Yoga, το QiGong-ShenDao, ο Ακροβατικός Χορός και η Μέθοδος Suzuki για Ηθοποιούς.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με προτεραιότητα μια σειρά σεμιναρίων, προγραμμάτων και εκπαιδεύσεων που θα πραγματοποιήσει η ομάδα της FabricaAthens.

 

***

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης
Fabrica Athens
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος
Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3411651

be.with.fabricart@gmail.com

Εκτύπωση
Παναγιώτης ΜήλαςFabricaLab 2020: Νέα μαθήματα και εκπαιδευτικά προγράμματα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Related Posts