Η Εύα Κοταμανίδου ερμηνεύει τον μονόλογο της Κωστούλας Μητροπούλου «Το Ρίσκο»

Το «Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» τιμά την Εύα Κοταμανίδου με ένα σπάνιο αφιέρωμα στη σπουδαία ηθοποιό, που «έφυγε» από τη ζωή στις 26 Νοεμβρίου 2020.
Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, μέσα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να «γνωρίσουν» την Εύα Κοταμανίδου, μέσα από μία συνομιλία της με τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη.
Η συζήτηση μεταδόθηκε το 1997 από την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Δώδεκα και μισή πώς πέρασεν η ώρα, δώδεκα και μισή πώς πέρασαν τα χρόνια».
Την επιμέλεια της εκπομπής είχαν ο Αντώνης Φωστιέρης και ο Θανάσης Νιάρχος.

 

***

 

Η συγγραφέας Κωστούλα Μητροπούλου.

 

 

 

Στη συνέχεια του αφιερώματος, θα ακουσθεί το έργο της Κωστούλας Μητροπούλου, «Το Ρίσκο», το οποίο παρουσιάστηκε στην Ελλάδα πρώτη φορά από την εκπομπή «Το Μονόπρακτο στο Δεύτερο Πρόγραμμα» το 1987, σε ραδιοσκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη. Τον μονόλογο ερμηνεύει η Εύα Κοταμανίδου.
Επιμέλεια αφιερώματος: Μάρα Καλούδη.

  • Η Εύα Κοταμανίδου (1936-2020) υπήρξε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη ηθοποιός με αξιοζήλευτη θεατρική πορεία, πρόσωπο συνδεδεμένο καλλιτεχνικά με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά και με το Θέατρο Τέχνης.
  • Η Κωστούλα Μητροπούλου (1933-2004) γεννήθηκε στον Πειραιά. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, την ποίηση και το θέατρο. Έγραψε στίχους για πολλά τραγούδια. Το πιο γνωστό τραγούδι της είναι “Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία“.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αφιέρωμα στην Εύα Κοταμανίδου
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Στις 10 μ.μ.
Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»
«Το ρίσκο»
Της Κωστούλας Μητροπούλου
ΕΡΤ / Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6

***

Live Streaming

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ» ΕΔΩ

 

https://webradio.ert.gr/