Cat Is Art

Γαλαξίας από 21 λαμπερά αστέρια φωτίζει το νέο έργο της Ραφίκας Σαουίς, «Europeana»

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Του Παναγιώτη Μήλα

 

 

Η νέα δουλειά της Ραφίκας Σαουίς, το «Europeana», είναι ένα μουσικό θεατρικό έργο με αφορμή τον «Μικρό Έγιολφ» του Ερρίκου Ίψεν. Πρόκειται για μία διεθνή συμπαραγωγή που έχει τιμηθεί με την «Υποτροφία Ίψεν» από τα ομώνυμα νορβηγικά βραβεία.

 

Αποκλειστικά για το «Europeana» έγραψε μουσική ο Σταύρος Γασπαράτος, εικαστική  εικονοποίηση έκανε ο Μιχάλης Αργυρού και τη χορογραφία υπογράφει η Δάφνη Αντωνιάδου.

 

Συμμετέχουν, η χορωδία «Con Anima», έφηβοι από το φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), από την ΜΚΟ Άρσις, και νέοι που πήραν μέρος στα εργαστήρια υλοποίησης του έργου. Στην παράσταση θα πάρουν μέρος συνολικά 60 έφηβοι από διαφορετικές κοινότητες και χώρες.

 

Πρόκειται για μία παράσταση που ανακαλύπτει την ομορφιά και την τρυφερότητα της εφηβείας και θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Εναλλακτική Σκηνή της «Εθνικής Λυρικής Σκηνής» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

***

 

 

 

 

Το παραπάνω δεν είναι παρά ένα τυπικό κείμενο, μια είδηση στις καλλιτεχνικές σελίδες των εφημερίδων που –αν σε ενδιαφέρει– το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σημειώσεις τις ημερομηνίες των παραστάσεων και να φροντίσεις να εξασφαλίσεις εισιτήριο…

Όμως είναι μόνο αυτό;

Όταν βλέπεις πως πρόκειται για μια δουλειά βραβευμένη με την «Υποτροφία Ίψεν», όταν διαβάζεις ότι θα πάρουν μέρος 60 έφηβοι και τέλος όταν αυτή η παράσταση έχει την υπογραφή της Ραφίκας Σαουίς, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κάτι συνηθισμένο…

Στις 7 Δεκεμβρίου 2018, έγραφα στο Catisart: «Ένα τούβλο στα χέρια της Σαουίς στο «Citizen Alien» προκαλεί ήχο τέχνης και δημιουργίας. Ήχο συγκίνησης που μένει στη μνήμη». Τώρα λοιπόν που αντί για ένα άψυχο τούβλο θα έχει να διαχειριστεί 60 ταλαντούχα παιδιά το αποτέλεσμα – ασφαλώς – θα έχει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική υπόσταση.

Θέλοντας επομένως να μην είμαι ένας απλός θεατής στο «Europeana» διεκδίκησα κάτι περισσότερο. Παρακολούθησα διακριτικά μια πρόβα με τη βασική ομάδα των νεαρών ερμηνευτών. Πρόκειται για αγόρια και κορίτσια που έχουν ιδιαίτερη κλίση στον χορό. Ο ενθουσιασμός, το πάθος και η αφοσίωσή τους στον τελικό στόχο ασφαλώς θα έχει ένα πολύ λαμπερό αποτέλεσμα. Είναι βέβαιο ότι θα δούμε έναν Γαλαξία από 21 λαμπερά αστέρια που θα φωτίσει το νέο έργο της Ραφίκας Σαουίς.

 

 

Παρακολουθώντας αυτή την πρόβα θυμήθηκα πως όταν ήμουν στην εφημερίδα και έπαιρνα στα χέρια μου το πρώτο πρώτο χειρόγραφο ενός νέου συναδέλφου του ζητούσα να βάζει και την υπογραφή του. Ήθελα πάντα, από το ξεκίνημά τους, να δουν το ονοματεπώνυμό τους τυπωμένο να συνοδεύει το κείμενό τους…

Σκέφθηκα λοιπόν να ζητήσω από αυτά τα παιδιά να μου δώσουν μια φωτογραφία τους, ένα μικρό κείμενο με σύντομα βιογραφικά τους στοιχεία και την απάντησή τους σε δύο ερωτήσεις μου.

 

Πρώτη ερώτηση: Τι είναι για σένα η Europeana;

 

Και δεύτερη ερώτηση: Τι είναι για σένα ο χορός;

 

 

 

Με τον τρόπο αυτό θέλησα να πω ένα μικρό ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά για την προσπάθειά τους.
Δεν σας κρύβω την έκπληξη που ένιωσα όταν άκουσα τις απαντήσεις τους. Εκτός από τον χορό, αυτά τα παιδιά διαπρέπουν στη σαφήνεια του λόγου τους, στη γνώση του αντικειμένου το οποίο διαχειρίζονται και τέλος στη λακωνικότητα με την οποία εκθέτουν τις απόψεις τους.

Επιπλέον αυτό που τους διακρίνει είναι η διάθεσή τους για συνεργασία και η ανάδειξη του «εμείς» σε κορυφαία θέση έναντι του «εγώ».

Οπωσδήποτε όλα αυτά τα προτερήματα έχουν καλλιεργηθεί και από τους γονείς, και από τους δασκάλους, αλλά και από τη Ραφίκα Σαουίς που με τους συνεργάτες της πήραν στα χέρια τους αυτούς τους εύπλαστους χαρακτήρες και δημιούργησαν δυναμικές και λαμπερές προσωπικότητες.

 

Δια του λόγου το αληθές, μια ανάγνωση θα σας πείσει…

 

Ολοκληρώνοντας εδώ τον… κάπως μεγάλο πρόλογο, κλείνω με θερμές ευχαριστίες όλα τα παιδιά για τη διακριτική και αθόρυβη συνεργασία που είχαμε.

 

***

 

 

 

Ευαγγελία – Λίλιαν Αλειφτήρα

 

*Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου του 2004. Από 4 χρονών σπουδάζω χορό και από το 2017 και μετά φοιτώ στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Από 6 χρόνων και έως σήμερα κάνω μαθήματα βιολοντσέλου και παράλληλα παρακολουθώ θεωρία μουσικής στο Ωδείο Αθηνών. Μιλάω Ελληνικά και Αγγλικά επίπεδου lower. Για το σχολικό έτος 2019-2020 θα είμαι μαθήτρια της Πρώτης Λυκείου.

 

*Η Europeana για μένα είναι ευκαιρία έκφρασης και συμμετοχής σε διαπολιτισμικό δρώμενο.

 

*Ο χορός για μένα είναι ένας τρόπος ευτυχίας και απελευθέρωσης ταυτόχρονα.

 

 

***

 

 

 

 

Υακίνθη Αλεξανδρίδου-Ζηλάκου

 

*Γεννήθηκα το 2004. Είμαι μαθήτρια της Α’ Λυκείου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα στην κατεύθυνση του χορού ενώ παράλληλα φοιτώ και στο προεπαγγελματικό τμήμα της ΚΣΟΤ για έκτη χρονιά. Είμαι στη θεατρική ομάδα εφήβων του «Κινητήρα» και ασχολούμαι με χειροποίητες κατασκευές. Έχω πάρει μέρος στο MIR Festival σε παραστάσεις της χορογράφου Παναγιώτας Καλλιμάνη το 2016 στην «Παγωμένη εικόνα» και το 2018 στη «Ζενερίκ». Μελλοντικός μου στόχος είναι να συνδυάσω την τέχνη με την παιδοψυχολογία.

*Η Europeana για μένα είναι, μια τεράστια διαπολιτισμική ομάδα εφήβων με διαφορετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι το οποίο είναι φοβερά ενδιαφέρον για μένα.

*Ο χορός για μένα είναι, μια από τις τέχνες που με ενδιαφέρουν. Χορεύοντας από μικρή ηλικία και ενώ διατηρώ τη σχέση μου με αυτόν θα ήθελα να τον ακολουθήσω επαγγελματικά αλλά συνδυάζοντάς τον και με άλλες τέχνες.

 

 

***

 

 

 

Νεφέλη – Χρυσούλα Κανάκη

 

 

*Γεννήθηκα στην Αθήνα το 2003 και κατοικώ στον Πειραιά. Η ενασχόλησή μου με τον χορό ξεκίνησε από την ηλικία των 4 ετών. Επιβραβεύτηκα με 7 πρώτους επαίνους από τη Σχολή Μπαλέτου του Πειραϊκού Συνδέσμου. Από το 2015 σπουδάζω στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Το 2016 συμμετείχα στην παράσταση του MIR Festival με τίτλο «Παγωμένη εικόνα» της Παναγιώτας Καλλιμάνη. Είμαι κάτοχος του επιπέδου proficiency της αγγλικής γλώσσας και του A2 της γερμανικής γλώσσας.

 

*Η Europeana για μένα είναι, μια ευκαιρία να ζήσω μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

 

*Ο χορός για μένα είναι το καταφύγιό μου. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω την ανάγκη να απομονωθώ, να ξεφύγω από την καθημερινότητα. Νιώθω την ανάγκη να ονειρευτώ και να εκτονωθώ. Όταν χορεύω νιώθω την απόλυτη ελευθερία. Εκφράζω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου με κάθε λεπτομέρεια χωρίς περιορισμούς. Παράλληλα μελετώ το σώμα μου και μαθαίνω να το ελέγχω και να το συντονίζω. Έτσι λοιπόν, ο χορός για εμένα είναι ένα μέσο απελευθέρωσης, εκτόνωσης και διασκέδασης. Είναι δάσκαλος του εαυτού μου, ένας μακρύς σχεδόν ατελείωτος δρόμος που οδηγεί στην αναζήτηση, τη μελέτη και την τελειότητα.

 

 

***

 

 

 

Σοφία Καντουνάκη

 

*Γεννήθηκα στις 2 Μαρτίου 2005. Σπουδάζω στη Σχολή Χορού Quickstep από το 2010: Latin, Hip-Hop, Σύγχρονο. Επίσης στο Θεατρικό Εργαστήρι «Μαγικές Σβούρες» από το 2013 με υπευθύνους τον κύριο Δημήτρη Αδάμη και την κυρία Δόμνα Ζαφειροπούλου. Συμμετείχα στις παραστάσεις: Τρωάδες (2019), Ο Κύκλος με την Κιμωλία (2018), Φαύστα (2017), Η Φάρμα των Ζώων (2016), Λυσιστράτη (2015), Ένα Βήμα Μπροστά (2014). Ανήκω στην Αναγνωστική Λέσχη 2ου Γυμνασίου Αλίμου από το 2017 με υπεύθυνες τις κυρίες: Κατερίνα Αραμπατζή και Χριστίνα Μικρογιαννάκη. Συμμετείχα στους Θουκυδίδειους Ρητορικούς Αγώνες Δήμου Αλίμου: «Θουκυδίδης». Στη Νοηματική Ανάγνωση: «Ρωμιοσύνη», Γιάννης Ρίτσος (2018) και στη Νοηματική Ανάγνωση: «Ωδή στον Πικάσο», Οδυσσέας Ελύτης (2019). Συμμετέχω στη Θεατρική Ομάδα 2ου Γυμνασίου Αλίμου από το 2019, με Υπεύθυνη την κυρία Αγγελική Μητσάκη. Πήρα μέρος στην παράσταση «Αναζητώντας το Χαμένο Χρώμα» (2019).

 

*Η Europeana για μένα είναι Εμπειρία, Δημιουργική Δουλειά, Πρόκληση, Φιλίες.

 

*Ο χορός για μένα είναι Έκφραση και Ελευθερία.

 

 

***

 

 

 

 

Δήμητρα – Χρυσούλα Καρυοφύλλη 

 

*Γεννήθηκα το 2002. Πηγαίνω στην Τρίτη Λυκείου και ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τον χορό από πολύ μικρή ηλικία. Με τον χορό σχεδόν 12 χρόνια. Ενώ έχω κάνει αρκετά είδη χορού αυτό που με έχει τραβήξει τα δύο τελευταία χρόνια είναι το Break Dance. Ο στόχος μου είναι να περάσω στη Σχολή Καλών Τεχνών και παράλληλα να ασχοληθώ με τον χορό.

 

*Η Europeana για μένα είναι Ομάδα.

 

*Ο χορός για μένα είναι ρυθμός, είναι εκτόνωση, είναι η μουσική που μου αρέσει, είναι η μοναδικότητα του καθενός να εκφραστεί με τον τρόπο του, να δείξει αυτό που έχει μέσα του και κάποιες φορές είναι το βήμα για να «μιλήσεις» όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τα λόγια σου. Ο χορός είναι η ζωή μου.

 

 

***

 

 

 

Στεφανία Κιτσοπούλου 

 

*Γεννήθηκα το 2003 και είμαι μαθήτρια της Δευτέρας Λυκείου. Επίσης ασχολούμαι με τον χορό εδώ και 12 χρόνια. Φοιτώ στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης εδώ και έναν χρόνο. Είχα πάρει μέρος σε πολλαπλές παραστάσεις της παλαιάς μου σχολής χορού και σε εκδηλώσεις χορού σε γιορτινές περιόδους.

 

*Η Europeana για μένα είναι μια ευκαιρία για να ακουστούν και να πάρουν διάσταση οι απόψεις, τα όνειρα και τα πιστεύω των εφήβων.

 

*Ο χορός για μένα είναι τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου χωρίς τη χρήση λέξεων, καθώς και ένα μέσο εκτόνωσης και διαφυγής από την κάποιες φορές πιεστική ρουτίνα. Μπορώ να χαλαρώνω και να αφήνομαι ελεύθερη στη μουσική, κάτι το οποίο με ευχαριστεί πάρα πολύ.

 

 

***

 

 

 

 

Κωνσταντίνα – Νάντια Κοντού

 

 

*Γεννήθηκα το 2005 και ασχολούμαι με τον χορό 11 χρόνια τώρα. Τα τελευταία 3 χρόνια είμαι σπουδάστρια του φυτωρίου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

 

*Η Europeana για μένα είναι στοχασμός πάνω στα εφηβικά όνειρα, είναι δημιουργική έκφραση μέσω της κίνησης και διαπολιτισμικό μουσικοχορευτικό θέαμα.

 

*Ο χορός για μένα είναι τρόπος ζωής. Έκφραση συναισθημάτων με έναν τρόπο, μακριά από τις λέξεις.

 

***

 

 

 

Στυλιανός Κράτσας

 

 

*Γεννήθηκα το 2004, πηγαίνω στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με κατεύθυνση Θέατρο / Κινηματογράφος. Ο χορός είναι ένα από τα κομμάτια του θεάτρου οπότε θεώρησα το να συμμετάσχω στο Europeana μια πολύ καλή ευκαιρία.

 

*Η Europeana για μένα είναι Εμπειρία

 

*Ο χορός για μένα είναι τρόπος έκφρασης

 

 

***

 

 

 

 

Αθηνά Λιάκη

 

 

*Γεννήθηκα το 2004 στην Αθήνα. Από πολύ μικρή έχω επαφή με τη θεατρική σκηνή, που και αγαπάω πολύ. Φοιτώ στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, στην κατεύθυνση του Θεάτρου / Κινηματογράφου. Επίσης μου αρέσει πολύ ο χορός, οι φωτογραφίες και το τραγούδι.

 

*Η Europeana για μένα είναι η ευκαιρία μου να γνωρίσω άτομα της ηλικίας μου, με διαφορετική κουλτούρα και έθιμα, μαθαίνοντας την ιστορία τους και να αγωνιστώ μαζί τους, μέσα από μια καλλιτεχνική διαμαρτυρία, για τα δικαιώματα και τα όνειρά μας.

 

*Ο χορός για μένα είναι το να δείχνω τα συναισθήματά μου και τις σκέψεις μου χωρίς να χρησιμοποιώ κάποια γλώσσα, παρά μόνο τη γλώσσα του σώματος, χωρίς να χρειάζεται να επεξηγήσω κάτι.

 

 

***

 

 

 

 

Ανδριάνα Λουκίδη

 

*Γεννήθηκα το 2003. Χορεύω και μαθαίνω χορό από πολύ μικρή, ενώ αυτήν τη στιγμή σπουδάζω στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Επίσης τα τελευταία 4 χρόνια συμμετέχω στα εφηβικά εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου. Τέλος είμαι μαθήτρια στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Ενδεικτικές παραστάσεις μου: «The Record» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, «Μαγεμένο Ημερολόγιο» και «Το ασανσέρ» με το Εργαστήρι Βουβού και Σωματικού θεάτρου του Μικρού Εθνικού.

 

*Η Europeana για μένα είναι Εμπειρία.

 

*Ο χορός για μένα είναι ένας τρόπος να ξεφύγω από την πραγματικότητα σε έναν άλλο κόσμο όπου μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα χωρίς να με βαραίνουν άλλες έννοιες.

 

 

***

 

 

 

 

Άννα – Μαγδαληνή Λύτρα

 

 

*Γεννήθηκα το 2004. Ξεκίνησα χορό όταν ήμουν 3 χρόνων και πριν από 5 χρόνια μπήκα στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Τις χρονιές 2016 και 2018 συμμετείχα στο MIR festival στις παραστάσεις «Παγωμένη εικόνα» και «Ζενερίκ» της Παναγιώτας Καλλιμάνη.

 

*Η Europeana για μένα είναι ευκαιρία για γνωριμίες και προβληματισμό!

 

*Ο χορός για μένα είναι τρόπος επικοινωνίας και πάθος!

 

 

***

 

 

 

 

Ορέστης Μπάρκας

 

*Γεννήθηκα στις 5 Μαΐου 2003. Μένω στον Γέρακα Αττικής. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο χορός και θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτόν. Ασχολούμαι με το χορό από την ηλικία των 12 ετών στη σχολή χορού Balleto Dance Studio στον Γέρακα. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 φοιτώ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στο μεσαίο τμήμα του φυτωρίου της σχολής. Επίσης από 12 ετών συμμετέχω στην παιδική χορωδία Rosarte Children’s Choir που εδρεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με την ομάδα του σύγχρονου χορού της σχολής Balleto Dance Studio και με χορογράφο την κυρία Φραντζέσκα Τσολάκη έχουμε λάβει μέρος σε διαγωνισμούς χορού όπου και διακριθήκαμε. Τον Απρίλιο του 2018 πήραμε την 1η θέση στην III Hellas Youth Ballet Competition. Τον Μάρτιο του 2019, είμαστε η ellite gold στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού. Τέλος με τη χορωδία Rosarte Children’s Choir συμμετείχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Χορωδιών 2018, World Choir Games, στη Ν. Αφρική, όπου κερδίσαμε δύο χρυσά μετάλλια σε δύο κατηγορίες.

 

*Η Europeana για μένα είναι Συναίσθημα.

 

*Ο χορός για μένα είναι έκφραση, ελευθερία, ζωή.

 

***

 

 

 

 

Αγγελική – Κρηναία Μπεβεράτου

 

*Γεννήθηκα στην Αθήνα το 2003. Είμαι μαθήτρια στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στην κατεύθυνση του χορού. Είμαι μαθήτρια του φυτωρίου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Το 2019 συμμετείχα στην Site – Specific Performance BodIS.

 

*Η Europeana για μένα είναι ένωση.

 

*Ο χορός για μένα είναι έκφραση κάθε συναισθήματος και ψυχική ξεκούραση.

 

 

***

 

 

 

 

Πάρις Πάτσης

 

*Ζω στην Αθήνα κι ασχολούμαι με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ασχολούμαι επίσης και με το τένις. Το όνειρό μου είναι να σπουδάσω Θέατρο και Κινηματογράφο στο εξωτερικό και να δουλέψω σε μεγάλες παραγωγές. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά. Έχω κάνει μια ταινία μικρού μήκους η οποία κέρδισε βραβείο στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα στο οποίο φοιτώ.

 

*Η Europeana είναι για μένα πολυπολιτισμικότα.

 

*Ο χορός είναι για μένα μια μέθοδος για να μάθω να διαχειρίζομαι σωστά το σώμα μου και μια τέχνη την οποία σέβομαι και ενδιαφέρομαι να μάθω.

 

***

 

 

 

 

Μαρία – Ελένη Σκούρτη

 

*Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2002. Από το 2012 είμαι στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Από το 2014 φοιτώ στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Γέρακα στο Τμήμα των Εικαστικών. Με το σχολείο μου έχουμε συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Τεχνόπολη. Στο μέλλον θα ήθελα πολύ να συνδυάσω τον χορό, τα εικαστικά και το θέατρο.

 

*Η Europeana σημαίνει για μένα πάλη και πείσμα.

 

*Ο χορός είναι για μένα η δύναμή μου.

 

***

 

 

 

Ηλέκτρα – Ιωάννα Σούλιου

 

*Γεννήθηκα το 2003. Ξεκίνησα κλασικό μπαλέτο από τα τέσσερά μου χρόνια στη Σχολή της Δ. Γρηγοριάδου και από τα δέκα φοιτώ στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης μέχρι και σήμερα. Επίσης, πηγαίνω στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα στην κατεύθυνση χορού. Έχω πάρει μέρος σε ταινίες μικρού μήκους, σε παραστάσεις του σχολείου μου όπως την «Κάποιος άλλος, κάπου αλλού» με την Τιτή Αντωνοπούλου και έχω συμμετάσχει στο MIR festival: «Παγωμένη Εικόνα» το 2016 και «Ζενερίκ» το 2018) με την Παναγιώτα Καλλιμάνη.

 

*Η Europeana σημαίνει ανατροπή στις ανθρώπινες σχέσεις. Το πώς δηλαδή η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή.

 

*Ο χορός είναι για μένα έκφραση συναισθημάτων, τρόπος ζωής και διαφυγή από τη σκληρότητα της καθημερινότητας.

 

***

 

 

 

 

 

Σταματίνα – Ματίνα Τσομπανίδου

 

*Γεννήθηκα το 2004. Είμαι απόφοιτη της Τρίτης Γυμνασίου του 1ο Γυμνασίου Μελισσίων. Διδάχτηκα χορό στη Σχολή Χορού Δροσοπούλου – Περδίκη για 6 χρόνια. Το έτος 2016-2017 δίνοντας εξετάσεις πέρασα στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης όπου και συνεχίζω τις σπουδές μου. Αυτό το χρόνο συμμετείχα στην παράσταση που οργάνωσε το προχωρημένο τμήμα της Εύας Κοντογιάννη.

 

*Η Europeana είναι για μένα ανατροπή.

 

*Ο χορός είναι για μένα ένα μέσο όχι μόνο να εκφράζω και να εκτονώνω τα συναισθήματά μου αλλά πολλές φορές ακόμα και να τα καταλαβαίνω όταν δεν είναι σαφή. Ο χορός μού επιτρέπει να είμαι ευάλωτη και ευερέθιστη στο χώρο γύρω μου, τους συνχορευτές μου και τον εαυτό σου.

 

***

 

 

 

 

 

Παναγιώτης Τασούλης

 

 

*Γεννήθηκα το 2003. Εδώ και 3 χρόνια σπουδάζω στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Ωστόσο έχω συμμετάσχει σε δύο μιούζικαλ, μία ταινία και σε μία επαγγελματική παράσταση χορού.

 

*Η Europeana είναι για μένα εικόνες.

 

*Ο χορός είναι για μένα ένας τρόπος έκφρασης που παράλληλα με βοηθά να ξεπερνάω τα προβλήματά μου.

 

***

 

 

 

 

Αναστάσιος – Τάσος Τσουρής

 

*Γεννήθηκα το 2004 και ασχολούμαι με τον χορό τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ φοιτώ στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), τα τελευταία δύο. Κάνω σύγχρονο, μπαλέτο, Vogue και έχω μικρή εμπειρία σε μοντέρνο και τζαζ, αλλά είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε είδος χορού και μαθαίνω εύκολα. Επίσης κάνω θέατρο, αγαπώ την ποίηση, τον κινηματογράφο και κάθε είδος ζωγραφικής και εικαστικών.

 

*Η Europeana είναι για μένα μία έρευνα αναζήτησης και αλληλεπίδρασης, που με βοήθησε να ξεπεράσω τα ως τώρα ψυχικά και σωματικά μου όρια βοηθώντας με να εξελιχθώ σαν χορευτής και σαν άνθρωπος.

 

*Ο χορός για μένα σημαίνει ελευθερία στη σημερινή κοινωνία όπου δύσκολα κανείς νιώθει ελεύθερος.

 

***

 

 

 

 

Μάριος Χατζηγεωργίου

 

*Γεννήθηκα το 2006 και φέτος θα πάω στη Δευτέρα Γυμνασίου. Έχω κάνει 5 χρόνια χορό. Τρία χρόνια hip hop και δύο μοντέρνο.

 

*Η Europeana είναι για μένα πρόκληση.

 

*Ο χορός είναι για μένα τρόπος έκφρασης.

 

 

***

 

 

 

Οδυσσέας Χατζηγεωργίου

 

*Γεννήθηκα το 2006 και φέτος θα πάω στη Δευτέρα Γυμνασίου. Έχω κάνει 5,5 χρόνια χορό. Τρία χρόνια hip hop και δύο μοντέρνο και 5 μήνες μπαλέτο. Μου αρέσει ο χορός και τα σπορ.

 

*Η Europeana είναι για μένα εμπειρία.

 

*Ο χορός είναι για μένα τρόπος έκφρασης.

 

 

***

 

 

 

 

«Europeana»

 

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ραφίκα Σαουίς

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Σταύρος Γασπαράτος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΚΗΝΙΚΑ, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μιχάλης Αργυρού

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Γιώτα Αργυροπούλου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Δάφνη Αντωνιάδου

ΛΙΜΠΡΕΤΟ: Alexandra Zelman-Doring

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Άννα Σμπώκου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Παρασκευή Λυπημένου

CASTING DIRECTOR: Σοφία Δημοπούλου

 

***

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

 

Κατ’ αλφαβητική σειρά

 

Πάρις Αλεξανδρόπουλος, Δάφνη Αντωνιάδου, Ραφίκα Σαουίς

 

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

 

Κατ’ αλφαβητική σειρά

 

Αλειφτήρα Ευαγγελία – Λίλιαν, Αλεξανδρίδου Ζηλάκου Υακίνθη, Κανάκη Χρυσούλα – Νεφέλη, Καντουνάκη Σοφία, Καρυοφύλλη Δήμητρα – Χρυσούλα, Κιτσοπούλου Στεφανία, Κοντού Κωνσταντίνα – Νάντια, Κράτσας Στυλιανός, Λιάκη Αθηνά, Λουκίδη Ανδριάνα, Λύτρα Άννα – Μαγδαληνή, Μπάρκας Ορέστης, Μπεβεράτου Αγγελική – Κρηναία, Πάτσης Πάρις, Σκούρτη Μαρία Ελένη, Σούλιου Ηλέκτρα – Ιωάννα, Τσοπανίδου Σταματίνα, Τασούλης Παναγιώτης, Τσουρής Αναστάσιος, Χατζηγεωργίου Μάριος, Χατζηγεωργίου Οδυσσέας.

 

***

 

ΧΟΡΩΔΙΑ CON ANIMA

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ: Ιουλία Τζαννετουλάκου

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Κατ’ αλφαβητική σειρά

 

Βασιλείου Παύλος, Βλάχος Αθανάσιος, Βουργάνα Ευσταθία, Γιοβάνοβιτς Μιχαέλα, Γογγάκη Λεωνιδία Ευαγγελία, Δεδεμάδη Καλλιόπη, Δελαγραμμάτικα Μαίρη, Δήμου Γεωργία, Δροσάκης Ιωάννης, Ευθυμιοπούλου Παναγιώτα, Θεοχαροπούλου Σοφία, Κανατά Σοφία, Καμμένου Γλαύκη, Κουρμούκη Αγγελική, Λαλαούνη Αικατερίνη – Σοφία, Μαράκη Χρυσούλα, Μήτρου Χριστίνα, Παναγιωτοπούλου Κωνσταντίνα, Παπανικολάου Ελένη – Ειρήνη, Παριζιανός Σταύρος, Πλοχώρου Γεωργία, Πλοχώρου Ειρήνη, Πολυμένου Ανθή, Σαραντίδη Ειρήνη, Σπύρου Λυδία, Στογιαννίδου Βερονίκη, Συρίγου Άννα Μαρία, Συρίου Μαρκέλλα, Τζάκα Μυρτώ – Παναγιώτα, Τσακανίκα Ελένη, Τσιπότη Μαρία, Τσουκαλά Αγγελική, Χατίγια Άρτεμις.

 

***

 

Η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων – Ανοιχτή μονάδα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων Σχιστού
Αμινί Ζουμπαΐρ, Αμπντουλαχί Ναστρατουλάχ, Αχμαντί Σαχαντάτ, Μουνίρ Μοχάμεντ, Ραχιμί Ιμράν, Σαμμανί Ντανιέλ, Σοφιζαντέχ Ραφιουλά

 

***

 

Και η θεατρική ομάδα Μπούμσατσούμα Μπρίστολ Αγγλίας
Γουάκερ Τζέμα, Γουίβερ Ρομάγια, Σταύρου Μαρίνο, Χόρλερ Βάλενς Έμιλυ, Χότζ Μαξ

 

***

 

Ηχογραφήσεις Ηθοποιών – Μπρίστολ Αγγλίας – Μπούμσατσούμα
Γουάκερ Τζέμα, Γουίβερ Ρομάγια, Σταύρου Μαρίνο, Ρίκαρντς Λώρεν, Χόρλερ Βάλενς Έμιλυ, Χοτζ Μαξ

 

*

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΦΗΒΩΝ

 

Αντώνης Βολανάκης, Χίλντε Γκέρι, Γιάννης Καρούνης, Μυρτώ Τίκωφ, Έλσα Κούτιγκ, Νάνσι Μεντίνα, Σαμ Μπρίτζερς

 

***

 

 

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

IBSEN AWARDS, IBSEN SCHOLARSHIP, ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΜΚΕ LINECULTURE.
Με την ευγενική συνεργασία της ΚΣΟΤ, ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, Boomsatsuma Bristol, UK. Την Νορβηγική Πρεσβεία Ελλάδος, Ready2Cast.

 

***

 

Στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

«Europeana»
Μουσικό θέατρο

Πρώτη παρουσίαση

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 15 ευρώ
Φοιτητικό, παιδικό: 8 ευρώ

***

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”

 

Εκτύπωση
Παναγιώτης ΜήλαςΓαλαξίας από 21 λαμπερά αστέρια φωτίζει το νέο έργο της Ραφίκας Σαουίς, «Europeana»

Related Posts