Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης από νοσηλεύτριες της Κρήτης και των Ιωαννίνων κατά του κορονοϊού

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη από την Κρήτη μαζί με τη Μαρία, την Ελένη και τη Δήμητρα από τα Γιάννενα δίνουν μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη «μάχη» με τον κορονοϊό.
Οι νοσηλεύτριες θα ενισχύσουν εθελοντικά τον αγώνα που δίνει το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη.

***

Πρόκειται για «μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

***

[Πατήστε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες]

 

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020 αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, οι δέκα νοσηλεύτριες που θα ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού. Οι γυναίκες από την Κρήτη που ανταποκρίθηκαν σχεδόν στιγμιαία στο κάλεσμα για βοήθεια για τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης, από το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2020 και για 15 ημέρες αναλαμβάνουν εργασία σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

«Ευχηθείτε μας να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που ορκιστήκαμε, να υπηρετούμε τον άνθρωπο», δήλωσε η Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
«Υπάρχει και φόβος και ανησυχία. Οφείλουμε όμως να το κάνουμε αυτό και άμεσα πιάνουμε δουλειά. Έχουμε εμπειρία από ΜΕΘ και κλινικές Covid ελπίζω να ανταποκριθούμε στο χρέος μας» είπε η κ. Αποκορωνιωτάκη, η οποία διευκρίνισε ότι η στήριξη των δικών τους ανθρώπων, των συναδέλφων τους αλλά και απλών ανθρώπων που το έμαθαν, είναι συγκινητική.

***

Εν τω μεταξύ παρόμοια κίνηση έγινε και από τα Ιωάννινα από τρεις νοσηλεύτριες. Σε ανάρτησή του, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης δήλωσε: «Συντασσόμενοι απολύτως με το πνεύμα του υπουργού Υγείας, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια και αναλογιζόμενοι πλήρως το χρέος του καθενός μας, για τη μάχη που δίνεται πανελλαδικά με τον κορονοϊό, χαιρετίζουμε συγκινημένοι την πρωτοβουλία της Μαρίας, της Ελένης και της Δήμητρας να δηλώσουν έμπρακτα το “παρών” σ’ αυτή τη μάχη, ώστε να βρεθούν άμεσα στο πλάι των συναδέλφων τους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται».

***

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

***