***
«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις.
Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών.
Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.
Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μη συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».
Κάλυψη της απεργίας
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ “καλεί τους συναδέλφους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ αλλά και στις αίθουσες σύνταξης των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και των ενημερωτικών ιστοσελίδων, να απαιτήσουν τη μέγιστη κάλυψη της κινητοποίησης της Τετάρτης 8 Μαρτίου.
Επίσης καλεί όλους τους συναδέλφους που δεν εργάζονται εκείνες τις ώρες, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30. Να δώσουμε δυναμικό “παρών” με το πανό της ΕΣΗΕΑ. Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή.
Τέλος ανακοινώνει ότι θα οργανώσει 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή: Esiea.gr