ΕΡΤ: 日本の監督はすべての責任を負います [*]

[*] Για όλα φταίει ο Ιάπωνας σκηνοθέτης...

Του Παναγιώτη Μήλα

Το πρώτο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε η ΕΡΤ.

Η ομάδα της ΕΡΤ κέρδισε με άνεση τους αντιπάλους της. Πρόκειται για το μετάλλιο του «Ωχαδερφισμού», το μετάλλιο της αδιαφορίας, το μετάλλιο του «τι με νοιάζει εμένα», το μετάλλιο του «δεν βαριέσαι αδερφέ», το μετάλλιο του «αυτό δεν είναι δική μου δουλειά», το μετάλλιο «για όλα φταίνε οι Ιάπωνες».

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπήρξε η σκέψη να δοθεί στην ΕΡΤ και το ασημένιο, και το χάλκινο μετάλλιο. Όμως οι διοργανωτές είπαν να περιμένουν μέχρι τη λήξη των αγώνων μήπως και βρεθεί κι άλλος αντίπαλος στην ελληνική τηλεόραση.

Σε δηλώσεις μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου ο εκπρόσωπος της ΕΡΤ δήλωσε:

日本の監督はすべての責任を負います

Η δήλωση έγινε στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα μιας και η ΕΡΤ δεν είχε προβλέψει ότι θα κερδίσει και δεν υπήρξε την ώρα των δηλώσεων ούτε συνεργείο, ούτε καν ένα έξυπνο smartphone.

***

Θυμίζουμε ότι η ΕΡΤ δεν μπόρεσε να μεταδώσει τον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και την πρόκρισή του στον τελικό. Επίσης δεν μετέδωσε τον αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη στο πινγκ πονγκ και την πρόκρισή του στη φάση των «32».

Μια άλλη κορυφαία επιτυχία της ΕΡΤ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 25 Ιουλίου όταν στην εκπομπή “Τόκιο 2020” δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα του τελικού στα 10 μ. με αεροβόλο πιστόλι δήλωσε ότι “η Άννα Κορακάκη τα θαλάσσωσε καταλαμβάνοντας την 6η θέση”.

***

Επίσης θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα [Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, ώρα 19.05] από την ΕΡΤ κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη, κανείς δεν παραιτήθηκε, κανείς δεν έκανε «χαρακίρι»…