Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή με τους Vamos Ensemble στη Σητεία

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), η Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), η Ιωάννα Φόρτη (Παραµάνα) και ο Βασίλης Δημακόπουλος (Ρήγας) με τους Vamos Ensemble σε συναυλιακή ενορχήστρωση από τον Θανάση Παπαθανασίου παρουσιάζουν τον Ερωτόκριτο του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένο στο πρωτότυπο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο «Άλσος Χλουβεράκη», στη Σητεία του Νομού Λασιθίου τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 9.30 μ.μ.

***

Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από θεατρική μουσική το 2011 στο Θέατρο Ακροπόλ, σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ ως ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017 και φτάνοντας στην πιο ολοκληρωμένη συναυλιακή του μορφή με τους Vamos Ensemble από την Κρήτη, πραγματοποιώντας παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι παραστάσεων και συναυλιών σε ολόκληρη την Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, ο σύγχρονος «Ερωτόκριτος» φθάνει στην Κρήτη κατόπιν ενεργειών του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας.

Οι ταλαντούχοι ερµηνευτές μαζί με τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση και τους Vamos Ensemble, παρουσιάζουν μοναδικά το αθάνατο αυτό αριστούργημα της κρητικής αναγέννησης, που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές όπου κι αν παρουσιάστηκε.
Η ορχήστρα Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από δεκαέξι μουσικούς, οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη.
Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους (ενορχηστρωτής ο Θανάσης Παπαθανασίου), δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

 

***

 

Οι Vamos Ensemble.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ερωτόκριτος»
Σύνθεση: Δημήτρης Μαραμής
Συμμετέχουν οι Vamos Ensemble
Συναυλιακή ενορχήστρωση: Θανάσης Παπαθανασίου

Ερµηνεύουν:

Θοδωρής Βουτσικάκης
Ελένη Δηµοπούλου
Ιωάννα Φόρτη
Βασίλης Δημακόπουλος

***

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020
στις 9.30 μ.μ.
Στο Άλσος Χλουβεράκη
Στη Σητεία της Κρήτης
Εισιτήρια: 10 ευρώ