Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή στο παλιό λιµάνι Χανίων και στην αίθουσα του Τελωνείου

Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, με τη μορφή σύγχρονου ελληνικού μιούζικαλ, είναι ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το 2017 παρουσιάστηκε σε sold out παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ηρώδειο. Ακολούθησε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2018, ενώ φέτος εγκαινίασε το Έτος Ερωτόκριτου 2019 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

H µουσική προσέγγιση του Ερωτόκριτου από τον Δηµήτρη Μαραµή απέσπασε διθυραµβικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό, όπου κι αν το παρακολούθησε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε στη σκηνική, είτε στη συναυλιακή του εκδοχή.

Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου 2019, το έργο παρουσιάζεται από τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από τον Θανάση Παπαθανασίου (μέλος κι ενορχηστρωτής των Vamos) για μία μοναδική συναυλία στα Χανιά, την Κυριακή 12 Μαϊου 2019.

 

 

 

Οι ταλαντούχοι ερµηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραµάνα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας), μαζί με τους Vamos Ensemble και τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση, παρουσιάζουν μοναδικά το αθάνατο αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης.

 

 

 

 

Οι Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από δεκαέξι μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους, δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

 

***

«Ερωτόκριτος»
Του Δηµήτρη Μαραµή
µε τους Vamos Ensemble
βασισµένο στο πρωτότυπο αριστούργηµα
του Βιτσέντζου Κορνάρου
Ερµηνεύουν
Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δηµοπούλου, Κωστής Μαυρογένης

 

*

Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Χανιά
Παλιό Τελωνείο – Στο παλιό λιµάνι Χανίων
Ώρα έναρξης 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30.

***

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.
Δελτία Εισόδου θα δοθούν από το Βιβλιοπωλείο Πετράκη.
Η παράσταση πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα και µε την οικονοµική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

***

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway