10.8 C
Athens
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Με ομαδική έκθεση γιορτάζει τη δεκαετή παρουσία του ο Φωτογραφικός Σύλλογος ΕΝΝΕΑ

Συνέχεια της δεκαετούς παρουσίας του Φωτογραφικού Συλλόγου ΕΝΝΕΑ στο χώρο της φωτογραφίας αποτελεί η ομαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο χώρο πολιτισμού “Vault Theatre Plus”, στο Βοτανικό.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 110 φωτογραφίες, 20 μελών του ΕΝΝΕΑ. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο, θα γίνεται και βίντεο προβολή φωτογραφιών όλων των μελών και μαθητών από ιδρύσεως του σωματείου, δίνοντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
Οι φωτογραφίες, με τις οποίες συμμετέχει το κάθε μέλος, αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της προσωπικής πορείας του καθενός. Οι εικόνες διαφέρουν θεματικά, μοιράζονται, ωστόσο, παρόμοιους φωτογραφικούς προβληματισμούς. Με κοινό χαρακτηριστικό τη χρησιμοποίηση μιας αμιγώς φωτογραφικής γλώσσας και αποφεύγοντας επιφανειακούς εντυπωσιασμούς, τα μέλη του ΕΝΝΕΑ προσπαθούν και διατυπώνουν τη δική τους πρόταση στο σύγχρονο προβληματισμό για την ουσία της φωτογραφίας ως τέχνης.

* Συμμετέχουν:
Φραντζέσκα Γιαννακού, Σίμος Γιαννακός, Λένα Γιάκοβλεφ, Μάριον Γουαμπούι, Βασίλης Δεκλερής, Άνκα Ντούκου, Γιάννης Ελευθεράκος, Μαρία Ζαχαριουδάκη, Αγγελική Καλατζοπούλου, Ελένη Καλπία-Ηλία, Παναγιώτης Κασίμης, Πάνος Κιντάς, Βούλα Λιάσκου, Κωνσταντίνος Μαντέλος, Βασιλική Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Σαλαβόπουλος, Αχιλλέας Σκάμπας, Μαρία Σωτηράκη, Μαρία Τζαφέτα, Αντώνης Ψαρράς

* Επιμέλεια:
Παναγιώτης Κασίμης

* Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 18.00 έως 12.00.

* Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός, 10447
Τηλ.: 2103302348, 6983863324

Παρέα εννέα ανθρώπων

Το φωτογραφικό και πολιτιστικό σωματείο “Εννέα” ιδρύθηκε το 2001, στη Δάφνη. Ο “Εννέα” ξεκίνησε ως φωτογραφική παρέα εννέα ανθρώπων (γεγονός στο οποίο οφείλει την ονομασία του), που αγαπούν τη φωτογραφία και το φωτογραφικό λόγο. Σε αυτόν τον πυρήνα προστέθηκαν σταδιακά και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια ενδιαφέροντα. Έτσι οικοδομήθηκε αργότερα ο σύλλογος και η αρχική “παρέα” μετεξελίχθηκε σε ένα σύνολο με δομημένη μορφή και υπόσταση.
Στον “Εννέα”, οι φωτογράφοι δε διαχωρίζονται σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, ούτε χαρακτηρίζονται απαραίτητα με άλλου είδους “ταμπέλες”. Είμαστε άνθρωποι με φωτογραφικά ενδιαφέροντα που ο καθένας μας ακολουθεί την προσωπική του πορεία και καλλιεργεί τις δικές του ιδιαίτερες κλίσεις και αναζητήσεις. Ο κύριος σκοπός του συλλόγου είναι να παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα είναι δυνατή η συνεύρεση, η καλλιέργεια και η ανταλλαγή αυτών των προσωπικών στοιχείων, με απώτερο στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών του. 
Στόχος του “Εννέα” είναι να συνεχίσει να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία, εμπλουτίζοντας εποικοδομητικά τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους πορεία και αναζήτηση.
Γι’ αυτούς τους λόγους ο σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας, όπου διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης, έχει στη διάθεση των μελών του πλήρως εξοπλισμένο ψηφιακό και αναλογικό σκοτεινό θάλαμο, φωτογραφική βιβλιοθήκη, εντευκτήριο και ένα μικρό εκθεσιακό χώρο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει για τα μέλη του ποικίλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, ημερίδες, συζητήσεις και παρουσιάσεις για τη φωτογραφία αλλά και για άλλες μορφές τέχνης και εκδρομές.
Η φωτογραφία που υποστηρίζουν στον “Εννέα” δεν κινείται μέσα σε στενά, προκαθορισμένα πλαίσια. Θέλουν, πρώτα απ’ όλα, να χαίρονται τη φωτογραφική διαδικασία, τις στιγμές της δημιουργίας, τις στιγμιαίες εξάρσεις πριν από το κάθε “κλικ”. Τα μέλη του “Εννέα” αποζητούν την ελευθερία της φωτογραφικής ματιάς, ενώ ταυτόχρονα ελπίζουν στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και στην όλο και υψηλότερη ποιότητά του, χωρίς όμως αυτό να γίνεται αυτοσκοπός.

* Φωτογραφίες:

1. Φραντζέσκα Γιαννακού

2. Μαρία Ζαχαριουδάκη

3. Παναγιώτης Κασίμης

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -