«Ένα Γλυκό Ξημέρωμα» στην Αθήνα του 1944 παρουσιάζουν 14 Έλληνες δημιουργοί κόμικς

Τι συνέβαινε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής; Πώς ήταν η ζωή κάτω από τη γερμανική μπότα; Ποιοι και πώς αντιστάθηκαν; Και ποιοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή; Μα, πάνω απ’ όλα, πώς ήρθε η απελευθέρωση;

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στη σκηνή «Γιώργος Σεφέρης» στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, θα πάρουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω πέντε ερωτήματα στην παρουσίαση του λευκώματος «Ένα Γλυκό Ξημέρωμα», από τις Εκδόσεις Jemma Press.

 

 

Θα μιλήσουν οι επιμελητές της έκδοσης, Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης και Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός και συγγραφέας, καθώς και όσοι εκ των δημιουργών θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση.

Δεκατέσσερις Έλληνες δημιουργοί κόμικς, μπρος στο δέος και τον αποτροπιασμό που γεννά η τρομακτική διάσταση του εγκλήματος, αντιτάσσουν τη μνήμη, προτάσσουν τη γνώση και παρακινούν σε εγρήγορση.

 

 

Γράφουν και σχεδιάζουν οι:

Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Δημήτρης Καμένος, Λέανδρος, Τάσος Μαραγκός, Θοδωρής Μπαργιώτας, Αλέξια Οθωναίου, Αλέκος Παπαδάτος, Θανάσης Πέτρου, Soloup, Γιώργος Φαραζής, Πέτρος Χριστούλιας.

***

Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη». Η πρόσκληση ανθρώπων που ασχολούνται με τη δημιουργία κόμικς φαντάζει σαν γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα.