Cat Is Art

«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποδεικνύει εδώ και χρόνια την αγάπη του για το ελληνικό σινεμά και το στηρίζει έμπρακτα από τα πρώτα του βήματα. Ένας από τους πιο ξεχωριστούς και ισχυρούς δεσμούς του Φεστιβάλ με το ελληνικό σινεμά είναι φυσικά το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες», με χορηγό τη Nespresso, το οποίο βοηθά με ιδιαίτερη φροντίδα – για σχεδόν μια δεκαετία – τις νέες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το κοινό τους. Μια αγάπη και εμπιστοσύνη που ανταποδίδουν και οι Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργοί, καταθέτοντας με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό τις ταινίες τους στις Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες φτάνουν να εκπροσωπούν δυναμικά το πιο δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Για τη φετινή 26η διοργάνωση οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 342 (αριθμός-ρεκόρ) και επελέγησαν 47 «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» για να διαγωνιστούν στο δυναμικό και συναρπαστικό αυτό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Η κριτική επιτροπή

Την κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποτελούν οι:
-ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, Σκηνοθέτις (Πρόεδρος): Πρωτοπόρος του avant-garde κινηματογράφου στην Ελλάδα. Σπούδασε σκηνοθεσία και μοντάζ στο Institut des Hautes Etudes Cinématographiques στο Παρίσι, θεωρία κινηματογράφου με τον Christian Metz. Ταινίες της: «Idées Fixes / Dies Irae» (1977), «Τόπος» (1985), «Οι Ώρες» (1995), «Κλέφτης ή η Πραγματικότητα» (2001). Δίδαξε στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ.
-ΑΚΗΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, Υπεύθυνος Διανομής Ρόλων: Ο Άκης Γουρζουλίδης έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου στο NYU (Νέα Υόρκη) και κινηματογράφου στο New York College. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη, συνεργάτης σκηνοθέτης και διευθυντής σκηνής σε θεατρικές και άλλες παραστάσεις, εκδηλώσεις και Ολυμπιάδες, ενώ τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται και ως casting director για κινηματογραφικές ταινίες και για τηλεοπτικές σειρές.
-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Στιχουργός, Μεταφραστής και Συγγραφέας: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως στιχουργός, μεταφραστής και συγγραφέας. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2004 έχει σταθερή παρουσία στην ελληνική δισκογραφία και την επιμέλεια μουσικών παραστάσεων, ενώ παράλληλα γράφει και μεταφράζει για το θέατρο.
-ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, Επιμελήτρια Πολιτιστικών Προγραμμάτων: Πτυχιούχος σε Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Γερμανική Φιλολογία (Master of Arts, Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης). Ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως κινηματογραφικών, στο Goethe-Institut Αθηνών για πάνω από 30 χρόνια, μέχρι το Απρίλιο 2020. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές σε φεστιβάλ της Γερμανίας.
-ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, Ηθοποιός: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου «Εμπρός» το 2000. Έλαβε μέρος σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που έχουν συμμετάσχει σε διάφορα κινηματογραφικά και θεατρικά Φεστιβάλ του κόσμου.

Τα βραβεία

Η επιτροπή θα κρίνει τις ταινίες που θα αποτελέσουν την τελική επιλογή του προγράμματος και θα απονείμει τα παρακάτω βραβεία. Στη φετινή διοργάνωση τα χρηματικά έπαθλα έχουν αυξηθεί κατά 2.000 ευρώ φτάνοντας συνολικά το ποσό των 5.000 ευρώ:
ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ, συνοδευόμενη από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
ΑΡΓΥΡΗ ΑΘΗΝΑ, συνοδευόμενη από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ, συνοδευόμενο από έπαθλο 1.000 ευρώ με την ευγενική χορηγία της Nespresso
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ, συνοδευόμενο από έπαθλο 1.000 ευρώ με την ευγενική χορηγία της Nespresso
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

#AIFFGreekShortStories #aiff26

H Nespresso είναι Χορηγός του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Στην τελετή απονομής των Βραβείων του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, θα πραγματοποιηθεί και η ελληνική βράβευση του Διαγωνισμού Nespresso Talents. Θυμίζουμε ότι οι Έλληνες νικητές θα λάβουν συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 3.000 €.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, στους φυσικούς του χώρους, τις αίθουσες Ιντεάλ, Δαναός 1 και Όπερα 1, ενώ, ειδικά φέτος, στο πλαίσιο του υβριδικού, ασφαλούς σχεδιασμού του οι προβολές μας θα φιλοξενηθούν και στα θερινά σινεμά Λαΐς – Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ριβιέρα, Τριανόν, Στέλλα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
To πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στον θερινό κινηματογράφο Αίγλη Ζαππείου (ώρα 20.30) και θα μεταδοθεί με live streaming στα social media του Φεστιβάλ.
Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα sites του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εκτύπωση
Ειρήνη Αϊβαλιώτου«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Related Posts