Ειρήνη Ιγγλέση: «Έφυγε» διακριτικά και αθόρυβα η σπουδαία ηθοποιός, όπως έζησε

Η αγαπημένη ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, διακριτικά και αθόρυβα έδωσε τη δική της μάχη το τελευταίο διάστημα. Έπασχε από καρκίνο και πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Τελικά νικήθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, σε ηλικία 76 χρόνων.

 

 

 

 

Διακρίθηκε ιδιαίτερα στον κινηματογράφο. Μάλιστα για την ερμηνεία της στην ταινία του Περικλή Χούρσογλου «Ο Κύριος με τα γκρι» είχε αποσπάσει το 1997 βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Συνεργάστηκε με επιτυχία τις ταινίες του Παντελή Βούλγαρη: «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου», «Πέτρινα Χρόνια», «Νύφες» και «Μικρά Αγγλία».
Συνεργάστηκε επίσης με τον Κώστα Αριστόπουλο στην ταινία «Έναστρος θόλος». Με τον Γιώργο Καρυπίδη στο «Πεθαμένο λικέρ». Με τη Μαρία Ηλιού στην «Αλεξάνδρεια» και με τον Τώνη Λυκουρέση στην ταινία «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους».

 

 

[Πατήστε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες]

 

 

 

 

Το 2014 έπαιξε στην ταινία «Μητριαρχία», σε σκηνοθεσία Νίκου Κορνήλιου.

 

***

 

Στη μικρή οθόνη είχε ερμηνεύσει ρόλους, μεταξύ άλλων, στις σειρές «Το Δέκα», «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια», «Φεύγα», «Πειρασμός», «Η ζωή του Αττίκ».

 

***

 

[Πατήστε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες]

 

 

 

Χαρακτηριστικές παρουσίες της στο θέατρο ήταν στο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», το 1999 στη Νέα Σκηνή του Εθνικού, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Στην «Έντα Γκάμπλερ», το 2005 με το Εθνικό, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη και το 2011 στην παράσταση «Η κυρία Κούλα» του Μένη Κουµανταρέα, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, το 2010, στο Θέατρο Τέχνης.

 

***

 

Η Ειρήνη Ιγγλέση ήταν η δεύτερη σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, με τον οποίο είχαν αποκτήσει δύο κόρες, τη Σεσίλ και την Κωνσταντίνα.