Αρχίζει στις 12 και ολοκληρώνεται στις 22 Νοεμβρίου 2020 η 34η διοργάνωση της Ελληνικής Εβδομάδας Κινηματογράφου του Μονάχου.
Είναι το παλαιότερο συνεχόμενο πολιτιστικό γεγονός του είδους του στη Γερμανία και για πρώτη φορά το ελληνικό σινεμά τού σήμερα θα ταξιδέψει εφέτος μέσα απ’ αυτό το πλαίσιο σε όλη τη Γερμανία.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει και οι θεατές θα χρειαστούν έναν δωρεάν λογαριασμό, τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν ήδη μέσα από την ιστοσελίδα:
***
«Μπορεί η πανδημία να έχει ανατρέψει τις ζωές όλων, να έχει χωρίσει συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, όμως το ελληνικό σινεμά θα είναι εδώ, για να γίνει η παρέα, η συντροφιά και να φωτίσει τις μέρες και τις νύχτες όλων», λένε οι διοργανωτές «Cinephil-Φίλοι του Ελληνικού Κινηματογράφου», Έλληνες του Μονάχου.
Το πρόγραμμα που σχεδίασαν περιλαμβάνει 19 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, οι περισσότερες σε πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή.
Ανάμεσά τους η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη, ο «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Ζizotek» του Βαρδή Μαρινάκη, η «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη κ.ά.
Παράλληλα, η «34η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο» παρουσιάζει τις μικρού μήκους ταινίες «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες) και «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» του ίδιου.
Ακόμα, η Εβδομάδα Κινηματογράφου φέρνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης σε αποκλειστική πρώτη ψηφιακή μετάδοση στη Γερμανία.
Η προβολή πραγματοποιείται μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον της πλατφόρμας Kulturserver (culturebase).
Την πρώτη ψηφιακή προσπάθεια της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στηρίζουν το Τμήμα Πολιτισμού της δημοτικής Αρχής του Μονάχου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην Αθήνα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και την υποστήριξη της Filmstadt München.
«Η Ελληνική Εβδομάδα Kινηματογράφου συνιστά και φέτος μια μοναδική ευκαιρία να γίνει πανγερμανικά γνωστή η πολύ αξιόλογη παραγωγή ταινιών στη χώρα της τα τελευταία χρόνια. Η πανδημική κρίση έχει μεν επιβάλει περιορισμούς στην κοινωνική και πολιτιστική της δραστηριότητα, η οποία ωστόσο βρήκε διέξοδο δια της αξιοποίησης των εξελιγμένων εργαλείων του ψηφιακού κόσμου. Πεποίθησή της είναι ότι η φετινή εμπειρία των φίλων του κινηματογράφου, κατά την ψηφιακή διοργάνωση, δεν θα υπολείπεται σημαντικά μιας φυσικής παρουσίας στις αίθουσες προβολής», δηλώνει ο Βασίλειος Γκουλούσης, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο.
***
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η παρακολούθηση των προβολών θα γίνει διαδικτυακά με ένα «κλικ» εδώ: