Deliverart. Γεύση από ιδιαίτερα έργα τέχνης στο σπίτι σας μόνο με ένα sms

 

Την 5η και τελευταία εβδομάδα διανομών το Deliverart κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας με την ομάδα των Hyperlink Athens.
Το Deliverart είναι ένα συλλογικό πρότζεκτ και μια κινητή εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας. Υιοθετεί μια κοινή και γνώριμη φόρμα της καθημερινής μας ζωής. Το κουτί του ντελίβερι γίνεται ταυτόχρονα το μέσο και ο εκθεσιακός χώρος, προκειμένου να έρθει το έργο στο θεατή.

 

 

Έργο του Βασίλη Παπαγεωργίου.

 

 

Το Deliverart προκύπτει ως ένα σχόλιο στους γρήγορους ρυθμούς και στην ευκολία που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ζωή, στη θραυσματοποίηση της πληροφορίας και της εμπειρίας και στον τρόπο διανομής και κατανάλωσης των αγαθών, στις συνθήκες εν γένει που επιδρούν στον τρόπο που δομούμε τις σχέσεις μας με τα πράγματα αλλά και με τους ανθρώπους γύρω μας. Μέσα από μια δράση σωματική και πραγματική, που είναι ωστόσο εφήμερη και παροδική, το Deliverart επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί τις καθιερωμένες συνθήκες θέασης αλλά και τα δίκτυα διανομής ενός έργου τέχνης δημιουργώντας μια σχέση εγγύτητας.

Η σύλληψη και η διοργάνωση του Deliverart έχει τις παρακάτω υπογραφές: Ανέστης Ιωάννου, Μυρτώ Κατσιμίχα, Μαρίνα Παπαδάκη, Βαγγέλης Σάββας.

Την 5η και τελευταία εβδομάδα διανομών (12, 13 και 14 Ιουνίου 2019) το Deliverart «κυκλοφορεί» στους δρόμους της Αθήνας με την ομάδα των Hyperlink Athens.

Οι Hyperlink είναι ένα ανεξάρτητο πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2017 και βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Ο τρόπος οργάνωσής του είναι νομαδικός, με την κινητικότητα να αποτελεί αναπόσπαστο και ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό για το πρότζεκτ, χρησιμοποιώντας όλες τις πιθανές τοποθεσίες ως πεδίο δράσης και έρευνας. Η καλλιτεχνική ομάδα αποτελείται από τους Γιάννη Βούλγαρη, Δημήτρη Γκέτσι και Αλεξάνδρα Κουμαντάκη, οι οποίοι κάθε φορά συνεργάζονται με διαφορετικούς καλλιτέχνες και επιμελητές, που συμβάλλουν και καθορίζουν την εκάστοτε συνθήκη. Ως ομάδα οι Hyperlink έχουν συμμετάσχει στις εξής εκθέσεις: «daughters of outopia», συνεπιμέλεια Christina Gigglioti & Hyperlink, online, Βερολίνο (2019), «There is nothing left but you», online (2019), «Dreaming on a dreamless reality», Hot Wheels Projects, Αθήνα (2018), «Accidental Encounters», For Grace, Αθήνα (2018), «Not Anywhere but Somewhere», Romantso, Αθήνα (2017).

***

Για τη συμμετοχή τους στον 1ο γύρο διανομής του Deliverart, οι Hyperlink παρουσιάζουν έργα των Bora Akinciturk (Τουρκία), Iain Ball (Ηνωμένο Βασίλειο), Γιάννη Βούλγαρη (Ελλάδα), Δημήτρη Γκέτσι (Ελλάδα) και της επιμελήτριας Natalya Serkova (Ρωσία).

 

***

 

 

 

To Deliverart ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο διανομής με το έργο του Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου (1991) ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2014) και το μεταπτυχιακό του στις Καλές Τέχνες στο St. Luca School of Arts στις Βρυξέλλες (2016). Το 2018 έλαβε μέρος στο 1ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ARTWORKS. Το 2016 συμμετείχε στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας Rupert Residency στο Βίλνιους και στο Camden Arts Centre στο Λονδίνο το 2015. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε επτά ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα. Ομαδικές εκθέσεις: The Same River Twice: Contemporary Art in Athens, σε διοργάνωση του New Museum, Νέα Υόρκη και του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (Ιούνιος, 2019), Flashing and Flashing, ΜΑΧΧΙ Μuseum, Ρώμη (2019); Αστερισμoί στο χώμα, σε διοργάνωση του Οργανισμού ΝΕΟΝ στην Αρχαιολογική Συλλογή Κουφονησίου (2018), Abracadabra, Διεθνής Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Μόσχας (2018). Είναι συνιδρυτής του ανεξάρτητου χώρου τέχνης Enterprise Projects. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Είναι συνιδρυτής του Enterprise Projects έναν ανεξάρτητο χώρο τέχνης που λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη 2015 στην Αθήνα.

 

***

 

Έργο της Δέσποινας Χαριτωνίδη.

 

Τη δεύτερη βδομάδα διανομής το Deliverart παρουσίασε το έργο της Δέσποινας Χαριτωνίδη.
Η Δέσποινα Χαριτωνίδη (Αθήνα, 1991) ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και της Ουτρέχτης. Στο έργο της εξετάζει έννοιες όπως το βάρος, η ισορροπία, και η σχέση οικειότητας και εξουσίας. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Νeu Now Amsterdam Online (2016), στο Centraal Museum της Ουτρέχτης (2015) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρώμης (2013). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

***

 

 

Έργο του Αλέξανδρου Κακλαμάνου.

 

Την 4η και προτελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκε το έργο του Αλέξανδρου Κακλαμάνου.
Όλα τα έργα έχουν δημιουργηθεί in situ για το κουτί του delivery. Το κουτί του #deliverart πηγαίνει στο χώρο των ενδιαφερόμενων οι οποίοι συνομιλούν με τους εμπνευστές της δράσης.

 

***

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ: Τετάρτη 12, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 από 7 μ.μ. έως και 10 μ.μ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

-Η διανομή του κουτιού γίνεται ΔΩΡΕΑΝ μόνο με ένα sms στο 698-22.84.372

-Στείλτε γραπτό μήνυμα με όνομα, την ημέρα και ώρα παράδοσης της προτίμησής σας και τη διεύθυνση παράδοσης (οδό, περιοχή, ΤΚ) του κουτιού, τουλάχιστον μία ημέρα πριν.

-Η ομάδα του Deliverart θα απαντήσει για να επιβεβαιώσει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνει η παράδοση.