21.4 C
Athens
Κυριακή 18 Μαΐου 2025

“Δέησις”, δύο εορταστικές συναυλίες με μελοποιημένη ποίηση του Καβάφη

Πάνω: Ορχήστρα Βιέννης, Ορφέας

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση της τριλογίας που αφορά τη μελοποίηση των ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, από τον συνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου, θα απολαύσουμε δύο συναυλίες στην Αθήνα στις οποίες θα παρουσιαστεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας, με τον τίτλο “Δέησις”. Τα δώδεκα τραγούδια που το απαρτίζουν ηχογραφήθηκαν πρόσφατα στη Βιέννη από την Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης, Ορφέας.

* Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00, στην Γκαλερί Δημιουργών Κηφισιά (Χελιδονούς 28, Κηφισιά) και την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στη Φιλολογική Αίθουσα Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8). Εισιτήριο: 10 ευρώ.
Οι θεατρικές σκηνές θα πλημμυρίσουν με νότες, καθώς τα τραγούδια του Αθανασίου Σίμογλου βασισμένα στα ποιήματα του Καβάφη, θα ερμηνευτούν από τη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη με τη συνοδεία ορχηστρικού συνόλου το οποίο θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Δημηνάκης.
Κρατήσεις εισιτηρίων: Γκαλερί Δημιουργών Κηφισιά, τηλ. 21 0625 1732
Φιλολογική Αίθουσα Παρνασσός, τηλ. 210322 1917

Η σύνθεση του έργου αυτού διήρκεσε από το φθινόπωρο του 2006 έως και την άνοιξη του 2010. Η ηχογράφηση έλαβε χώρα στη Βιέννη με κλασικούς τραγουδιστές και την Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης – Ορφέας, την άνοιξη του 2015.

Βιογραφικά

Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο

Αθανάσιος Σίμογλου, συνθέτης: Ζει και εργάζεται στη Στουτγάρδη ως ειδικός ιατρός της γενικής ιατρικής. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην ενορχήστρωση, τεχνική σύνθεσης και μουσική αισθητική στο Konservatorium Giuseppe-Verdi στο Μιλάνο. Έχουν κυκλοφορήσει δύο CD με μελοποιημένη ποίηση του Καβάφη, το Shades of Love και το Return από την εταιρεία Human Voice. Το τρίτο του CD, με τον τίτλο Δέησις, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από την εταιρεία Aspasia Records.
Κωνσταντίνος Δημηνάκης: Καλλιτεχνικός διευθυντής της ‘Orpheus Kammerorchester Wien’. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης (U. Lajovic) και πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει διευθύνει πολλές σημαντικές ορχήστρες στην Αυστρία και τη Γαλλία. Το 2012 επιλέχθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) ανάμεσα στους 20 πιο ταλαντούχους νέους μαέστρους της Ευρώπης.
Κύρος Πατσαλίδης: Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες. Απόφοιτος του “Ωδείου Αθηνών” με τις υψηλότερες διακρίσεις, ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην “Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης”. Παράλληλα σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε λυρικά θέατρα, αίθουσες συναυλιών και διεθνή φεστιβάλ, όπως στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στην Αρένα της Βερόνας, την Κρατική Όπερα Πράγας, Κρατική Οπερα Βαρσοβίας, Κρατικό Θέατρο Σπολέτο, Κρατικό Θέατρο Χοβελιάνος-Αστούριας, Κρατική Όπερα Βουδαπέστης, Κρατική Όπερα Μάριμπορ, Εθνική Λυρική Σκηνή Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Βιέννης, Μέγαρο Μουσικής Μονάχου, Μέγαρο Μουσικής Βερολίνου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους της όπερας, oπερέτας και ορατορίου.
Βασιλική Καραγιάννη: Γεννήθηκε στην Πάτρα. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ενώ εμφανίζεται στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης: Teatro alla Scala του Μιλάνου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (θέατρο Covent Garden), Θέατρο Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Όπερα της Λισαβόνας, Όπερα Σαν Κάρλο της Νάπολης, Θέατρο Carlo Felice της Γένοβας, Όπερα του Ντίσελντορφ, Κωμική Όπερα του Βερολίνου, Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου, αίθουσα “Dal Verme” του θεάτρου «Alla Scala» στο Μιλάνο, Cadogan Hall του Λονδινου, κ.α. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας της απέσπασε εξαιρετικες κριτικες απο τον διεθνή και ελληνικό Τύπο.

* Κλείστε τα εισιτήριά σας τώρα. Μη χάσετε την ευκαιρία εν όψει των εορτών, καθότι αυτές οι συναυλίες προβλέπονται υπέροχες!

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -