Cat Is Art

Comicdom Con Athens ’18. Τα comics γιορτάζουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζουν και φέτος τη συνεργασία τους, με συνοδοιπόρο πλέον το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και με το κοινό όραμα να φέρουν το ευρύτερο ελληνικό κοινό σε επαφή με την Τέχνη των comics.
Το δέκατο τρίτο κατά σειρά Comicdom Con Athens θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

 

 

Οι κύριοι χώροι που φιλοξενούν το Comicdom Con Athens είναι το κεντρικό κτήριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) και το κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31), τα οποία απέχουν μόλις 170 μέτρα μεταξύ τους.

Το Comicdom Con Athens είναι μια τριήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και τη συνδιοργανώνουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από τη διοργάνωση του 2016, προστέθηκαν στους διοργανωτές το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Από το 2006, σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, panels, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιρειών, καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (πήραν τη θέση των Comicdom Awards, το 2015), των μοναδικών βραβείων comics για τους Έλληνες δημιουργούς, στα οποία μια Ακαδημία επαγγελματιών και ειδικών του χώρου τιμά τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens, έχουν διοργανωθεί πολύ επιτυχημένες εκθέσεις πρωτότυπων έργων, σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνείς φορείς, όπως το Billy Ireland Cartoon Library & Museum, το Μουσείο Hergé και το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Στις εκθέσεις μας έχουν φιλοξενηθεί έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Will Eisner, Charles Schulz, Hergé, Neal Adams, Winsor McCay, Jack Davis, Bob Kane, Brian Bolland και άλλοι.
Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως οι John Romita Jr., Bill Tucci, David Lloyd, Scott Lobdell, Peter Milligan, Marv Wolfman, Jean Schulz, Chris Ware, David Prudhomme, Milo Manara, Mike Carey, John Wagner, Jamie Delano και Andrew Wildman.

***

  • Adventures In Moominvalley. Όλες τις μέρες, στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης τα λευκά, στρουμπουλά τρολς που ξεπήδησαν από τη φαντασία της Tove Jansson, σε μια έκθεση για μικρούς και μεγάλους.
  • The Drink & Draw Experience.  Όλες τις μέρες, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των Αθηναϊκών Drink & Draw events του Comicdom.
  • The 4th Wall.  Όλες τις μέρες, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Έλληνες καλλιτέχνες δημιουργούν ιστορίες που γκρεμίζουν τα σύνορα ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.
  • Spotlight On: Σταύρος Κιουτσιούκης. Όλες τις μέρες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Ισόγειο). Μία μικρή αλλά αντιπροσωπευτική έκθεση, με έργα του τιμώμενου καλλιτέχνη του φετινού φεστιβάλ.

***

Guests

-Simon Spurrier: Το βιογραφικό του στα comics περιλαμβάνει credits από την 2000AD και τον Judge Dredd, μέχρι τα X-MEN LEGACY, SUICIDE SQUAD, STAR WARS και την υποψήφια για Eisner Award, σειρά, THE SPIRE.

Nicolas de Crécy: Ο Γάλλος δημιουργός έχει μια καριέρα μεγαλύτερη των 30 ετών και οι δουλειές του είναι γνωστές στο κομιξόφιλο κοινό ανά την υφήλιο.

-Roger Langridge: Ο καταξιωμένος Νεοζηλανδός δημιουργός, είναι μεταξύ άλλων, υπεύθυνος για την αναβίωση των δημοφιλών properties ΤΗΕ MUPPET SHOW, POPEYE και BETTY BOOP.

-Sümeyye Kesgin: Οι επισκέπτες του φετινού φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Τουρκία.

-Emma Price: Η εξαιρετικά ταλαντούχα graphic designer και εικονογράφος, είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για το λογότυπο και το cover design του MOTHERLANDS της Vertigo.

-Anna Haifisch: Η Γερμανίδα δημιουργός comics και συνεργάτιδα του VICE, επισκέπτεται το Comicdom Con Athens σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe.

-Michèle Standjofski: Η δημιουργός του graphic novel TOUTES LES MERS, επισκέπτεται το φεστιβάλ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Λεξικοπωλείο”.

 

Έργο της Rutu Modan.

-Rutu Modan: Η βραβευμένη δημιουργός των graphic novels, EXIT WOUNDS και THE PROPERTY, της οποίας το καθαρό σχεδιαστικό στυλ συνέκριναν οι New York Times, με εκείνο του Hergé στα comics του Tintin

-Nicolas Wouters: Ο Βέλγος συγγραφέας έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα με το graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ.

-Δημήτρης Μαστώρος: Ο Eλληνοβέλγος σχεδιαστής είναι γνωστός για τη δουλειά του στο graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ.

***

Artists Alley

-Σταύρος Κιουτσιούκης: Ο δημιουργός των YELLOW BOY, Ο ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ και ΝΙΚΟΛΕΤ, είναι ο τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης του Comicdom Con Athens 2018 και φιλοτέχνησε την αφίσα της εκδήλωσης.
-Γιώργος Κομιώτης: Ο «γκουρού» των Drink & Draw events του Comicdom θα σχεδιάζει και στο φετινό Artists Alley.
-Δημήτρης Μαστώρος: Ο Eλληνοβέλγος σχεδιαστής, γνωστός για τη δουλειά του στο graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ, σας περιμένει στο φετινό Artists Alley.
-Nicolas Wouters: Ο Βέλγος συγγραφέας που έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα με το graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ, θα βρίσκεται στο Artists Alley.
-Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss): Ο δημιουργός της σειράς ΤΕΖΑ και του graphic novel ΘΕΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ, θα βρίσκεται στο Comicdom.

Έργο της Αλέξιας Οθωναίου.

-Αλέξια Οθωναίου: Η δημιουργός των BLEEDING HEARTS, ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΥΓΗ και CHEMICAL MORPHEUS θα υποδεχθεί το κοινό του Comicdom.
-Κώστας Φραγκιαδάκης (Μύθος): Το δικό του τραπέζι στο Artists Alley θα έχει και φέτος ο πολυπράγμων βετεράνος δημιουργός.
-Χρήστος Σταμπουλής: Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το τραπέζι του πολυγραφότατου και βραβευμένου δημιουργού.
-Βασίλης Λώλος: Ο βραβευμένος με Eisner και Harvey Award δημιουργός, μπαίνει δυναμικά στο Artists Alley του φεστιβάλ.
-Δήμητρα Αδαμοπούλου: Η δημιουργός του TRUE STORY και μόνιμη συνεργάτης της Athens Comics Library κάνει το ντεμπούτο της στο Artists Alley.
-Αthens: The Comic Book. Η πολυπρόσωπη ομάδα δημιουργών σας περιμένει να την γνωρίσετε.
-Dani Strips: Η δημιουργός του TALES FROM THE STRIPS θα βρίσκεται και φέτος στο Artists Alley.
-Πάνος Καμουλάκος: Ο δημιουργός των comics ΜΕΔΟΥΣΑ και ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, σας περιμένει στο δικό του τραπέζι.
-Αυγή Κανάκη: Η ανερχόμενη δημιουργός του graphic novel ΤΟ ΓΡΙΜΟΡΙΟ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΑ κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Artists Alley του Comicdom Con Athens.
-Χριστίνα Σηφιανού: Επισκεφθείτε το Comicdom Con Athens 2018 και γνωρίστε τη δημιουργό του ΟΘΕΛΟΣ: ΜΙΑ PULP ΙΣΤΟΡΙΑ.
-Μάνος Κοτσιφάκης: Ο δημιουργός του comic ΜΠΑΜΠΟΥΡΕΣ θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Artists Alley του φεστιβάλ.
-Σταυρούλα Παπαδάκη: Η δημιουργός του ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ φιλοξενείται για πρώτη φορά στο Artists Alley του Con.
-Γιάννης Ρουμπούλιας: Ο δημοφιλής σχεδιαστής, ηθοποιός, κυνηγός τεράτων και ξιφομάχος, σας περιμένει στο δικό του τραπέζι.
-Δημήτρης Σαββαΐδης: Συγγραφέας comics και animation, εκδότης, διοργανωτής φεστιβάλ, ντοκιμαντερίστας… Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο βραβευμένος δημιουργός;
-Νάσος: Ο δημιουργός των comics ΜΑΡΙΑΝΝΑ Η ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗ και ΝΙΠΕΡ: ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ προστίθεται στην παρέα του Artists Alley.
-Τάσος Μαραγκός (Tasmar): Ο δημιουργός των KRAK KOMIKS, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΚΞΣ και ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΙΤΣΑ θα υποδεχθεί το κοινό του φεστιβάλ στο Artists Alley.
-Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης: Ο πολυπράγμων δημιουργός φιλοξενείται για άλλη μια φορά στο Artists Alley του Comicdom Con Athens.
-Γιώργος Τσιαμάντας: Ο βραβευμένος δημιουργός των graphic novels Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ και Η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ, θα βρίσκεται και φέτος στο Artists Alley.
-Αγγελική Σαλαμαλίκη: Γνωρίστε τη δημιουργό των MONSIEUR CHARLATAN και Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ: Ο ΣΚΛΑΒΟΣ.
-Μιχάλης Διαλυνάς: Πιστός στο ραντεβού του με το κοινό, ο συν-δημιουργός του THE WOODS θα υποδεχθεί, για μια ακόμη χρονιά, τους επισκέπτες του Comicdom Con Athens.
-Ηλίας Κυριαζής: Ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Artists Alley του φεστιβάλ.
-Τόμεκ Γιοβάνης: Ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες δημιουργούς, επανέρχεται στο Artists Alley του Comicdom Con Athens.
Μάνος Λαγουβάρδος: Γνωρίστε τον δημιουργό του GALAXIA στο Artists Alley του Comicdom Con Athens 2018.

 

Έργο του Σπύρου Δερβενιώτη.

-Σπύρος Δερβενιώτης: Ο δημοφιλής δημιουργός comics και γελοιογράφος θα είναι και αυτός στο Artists Alley του φετινού φεστιβάλ.
-Ευγενία Κουμάκη: Η δημιουργός θα βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά ανάμεσα στους καλλιτέχνες του Artists Alley.
-Γιώργος Γούσης: Ο δημιουργός του ΑΘΩΕΣ ΕΠΟΧΕΣ και σχεδιαστής του graphic novel ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, θα βρίσκεται και φέτος στο Artists Alley του Comicdom Con Athens.
-Στέλλα Στεργίου: Η ανερχόμενη δημιουργός που είναι υπεύθυνη για το graphic novel Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ των εκδόσεων Polaris, θα φιλοξενηθεί στο φετινό Artists Alley.
-Λευτέρης Μαυρογιάννης: Ο δημοφιλής εικονογράφος θα φιλοξενηθεί στο Artists Alley του Comicdom Con Athens 2018.
-Θανάσης Πέτρου: Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες εικονογράφους και κομίστες, θα συναντήσει το κοινό του Comicdom Con Athens 2018
-Νικόλας Στεφαδούρος (Stef): Ο πολυπράγμων δημιουργός κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Artists Alley του Comicdom Con Athens.
-Βασίλης Ζήκος: Γνωρίστε τον δημιουργό του comic ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Webcomics.
-Άρης Λάμπος: Ένας από τους πλέον ανερχόμενους και… ακούραστους δημιουργούς των τελευταίων ετών, θα υποδεχθεί και φέτος τους επισκέπτες του φεστιβάλ.
-Θοδωρής Πρασίδης: Ο συγγραφέας του THE DOOMSTER’S MONOLITHIC POCKET ALPHABET, της Image Comics, έρχεται να προστεθεί στην πολυπληθή παρέα του Artists Alley.
-Παναγιώτης Πανταζής: Ο δημιουργός των COMMON COMICS και ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ θα υποδεχθεί τους fans του, για πρώτη φορά στο Artists Alley του Comicdom.
-Blackbird: Ο βραβευμένος με Ελληνικό Βραβείο Κόμικς δημιουργός σας περιμένει και φέτος στο Comicdom Con Athens.
-Κώστας Παντούλας: Ο δημιουργός του ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΕΪΝ φιλοξενείται για άλλη μια φορά στο Artists Alley του Comicdom Con Athens.

***

Αυτοεκδόσεις

Όπως συμβαίνει και με τις επίσημες εκδοτικές, ένα σημαντικό κομμάτι της ετή­σιας εκδοτικής παραγωγής αυτοεκδόσεων και fanzines συντονίζεται για να συμπέσει με την τριήμερη γιορτή των comics. Από την πρώτη διοργάνωση του 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens στηρίζει τα ερασιτεχνικά έντυπα, παραχωρώντας στους δημιουργούς τους χώρο, για να προβάλλουν τις εκδόσεις τους.
Από το Comicdom Con Athens 2016, ο χώρος των αυτοεκδόσεων έχει μετακομίσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, όπου εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και τη χαρά να ανακαλύψουν τις εξαιρετικές δουλειές νέων δημιουργών, αλλά και να επισκεφθούν για ακόμη μια χρονιά τους “βετεράνους” της ακμάζουσας σκηνής των fanzines.
Οι δημιουργοί που φιλοξενηθούν στο Self-Publishers Alley του Comicdom Con Athens 2018, είναι οι παρακάτω: Δημήτρης Αγκαράι, Μαγδαληνή Βεντούρη, Ευγενία Βερελή, Κορίννα Μέι Βεροπούλου, Παναγιώτης Βλάμης, Δημήτρης Γακηλάζος, Ντέννις Γιατράς, Δημήτρης Γαβαλάς, Παναγιώτης Γερακάκης, Ρομπέρτα Γιαϊτζόγλου-Watkinson, Δανιήλ Γουδέλης, Έλενα Γώγου, Γιάννης Δαλκίδης, Διονυσία Δεδούση, Γεωργία Ζάχαρη, Δημήτρης Ηλιόπουλος, Ευαγγελία Καλύβα, Ντίνος Καψάλας, Κλήμης Κεραμιτσόπουλος, Δάφνη Κεσκενίδου & Ειρήνη Αγγελίδου, Δημητρης Κοσκινάς, Arinela Kociko, Περικλής Κουλιφέτης, Δέσποινα Μανώλαρου, Ελεωνόρα-Άννα Μαυροφρύδη, Κατερίνα Μεραμβελιωτάκη, Νίκος Μηλιώρης, Πηνελόπη Μητσοπούλου, Darina Miroshnichenko, Γιώργος Μουνδρούκας, Αθανάσιος Μπαγγέας, Ελευθερία Μπαλή, Ανδριάννα Μπαλτά, Άννα Μπαντούνου, Nanae Nakamoto, Δήμητρα Νικολαΐδη, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου, Θανάσης Παπαντωνιου, Νέστωρ Παπατριανταφύλλου, Νικόλας Πετσίτης, Ηλίας Πιερρακέας, Μαρία Σιδέρη, Νίκος Σκαμάγκας, Μαρία Σπυροπούλου, Κατερίνα Σταμάτη, Νίκος Σταυριανός, Λεωνίδας “Steve” Στιβακτής, Νάσια Στυλίδου & Αποστόλης Μόκας, Ιωάννης Τασούλας, Λουκία Τζωρτζοπούλου, Στυλιανός Τομάζος, Γιώργος Τσακιρέλης, Κώστας Τσελεπατιώτης, Μάγκυ Τσιοπελάκη, Αντώνης Φουντεδάκης, Εργαστήρι Σχεδίου Χρόνης Λουλάκης – Γρηγορία Μπαλμπούζη, Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, Σκίτσο/Κόμικς του Εργαστηρίου Ζωγραφίζω, Vellios School of Art.

***

Q&A Signings

-Simon Spurrier, Roger Langridge, Sümeyye Kesgin, Emma Price: Σάββατο 13:00 – 15:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Οι διεθνείς καλεσμένοι του Comicdom Con Athens 2018 θα συμμετάσχουν σε μια συζήτηση με το κοινό και θα υπογράψουν τις δουλειές τους.

-Rutu Modan, Nicolas de Crécy, Anna Haifisch, Δημήτρης Μαστώρος, Nicolas Wouters, Michèle Standjofski: Κυριακή 13:00 – 15:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Οι διεθνείς καλεσμένοι του Comicdom Con Athens 2018 θα συμμετάσχουν σε μια συζήτηση με το κοινό και θα υπογράψουν τις δουλειές τους.

***

Events

-Η Μάχη Της Mετάφρασης Comics: Παρασκευή 17:30 – 19:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Δυο καταξιωμένες μεταφράστριες μιλούν για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και αναλαμβάνουν ένα “ακατόρθωτο εγχείρημα”.
-Stan “The Man”/Another Man: Παρασκευή 20:10 – 21:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Πιστεύετε πως μπορείτε να μαντέψετε ποιούς χαρακτήρες δημιούργησε ο Stan Lee και ποιούς όχι;
-Ελληνικά Βραβεία Κόμικς. Παρασκευή 21:00 – 22:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η Ακαδημία των ΕΒΚ αναδεικνύει τις εκδόσεις και τους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.
-Comic Jam Με Τα Moomins: Σάββατο, 13:30 – 15:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ένα παιχνίδι αυτοσχεδιασμού comics, με έμπνευση τα υπέροχα, σκανταλιάρικα και περιπετειώδη πλάσματα της Tove Jansson.
-Bonds Dissemination Event: Σάββατο 15:15 – 17:15 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BONDS: Booster the Emotional Dimension of Social Inclusion for Immigrant Mothers and Children
-Sketch Event: Action Comics #1. Σάββατο 15:30 – 17:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Δέκα σχεδιαστές, δημιουργούν, ζωντανά μπροστά στο κοινό, τη δική τους εκδοχή του ιστορικού εξωφύλλου!
-Comicdom Cosplay 2018. Σάββατο 19:30 – 21:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο υπερ-δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay επιστρέφει για όγδοη συνεχή χρονιά!
-Comicdom Cosplay 2018 Live Streaming. Σάββατο 19:30 – 21:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Αν για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωντανή τελετή του διαγωνισμού, σας έχουμε την αμέσως καλύτερη επιλογή!
-Comic Book Legends: True Or False? Σάββατο. 20:45 – 21:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στη φωτιά για το αν ένας μύθος είναι αληθινός ή ψεύτικος, ή απλά πιστεύετε όσα ακούτε;
-Περιπέτειες στη Moominland. Κυριακή 11:00 – 11:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Φύγαμε για την Moominland! Φτιάξτε τις δικές σας ιστορίες με τους Moomins, τους φίλους και τους εχθρούς τους.
-Περιπέτειες στη Moominland. Κυριακή. 12:00 – 12:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Φύγαμε για την Moominland! Φτιάξτε τις δικές σας ιστορίες με τους Moomins, τους φίλους και τους εχθρούς τους.
-Pokémon vs. Digimon Debate. Κυριακή 15:15 – 16:15 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Δίνουμε μια και καλή την απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το ποιο από τα δύο franchises δικαιούται να βρίσκεται στο θρόνο!

Στο Comicdom CON Athens 2018 ο Σπύρος Δερβενιώτης θα έχει και αυτό το print. Works like this: Στην πινακίδα γράφεις το μότο σου, τη signature ατάκα σου, είτε την απειλή σου σε όποιον μπαίνει στο χώρο σου, όπου και την κρεμάς προς γνώσιν, συμμόρφωση, είτε προειδοποίηση όσων εισέρχονται σ’ αυτόν.

-Sketch Event: 80 Χρόνια Moebius. Κυριακή. 15:30 – 17:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Δέκα σχεδιαστές θα αποτίσουν φόρο τιμής στον κορυφαίο δημιουργό, με σχέδια εμπνευσμένα από το πλούσιο έργο του.
-Superman Trivia Game. Κυριακή. 16:30 – 17:30, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ελάτε να τεστάρετε τις γνώσεις σας και να κατακτήσετε τον τίτλο του απόλυτου Super-γνώστη!
-Comicdom’s Ultimate Game Show. Κυριακή, 18:30 – 20:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τρεις τριμελείς ομάδες και στο πλευρό τους τρεις Έλληνες δημιουργοί comics, στο απόλυτο παιχνίδι γνώσεων!

***

Panels

-Τα Comics στην Ελλάδα του 2018. Παρασκευή, 17:00 – 18:30. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Πώς είναι να φτιάχνεις και να εκδίδεις comics στην Ελλάδα του 2018, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της καθημερινής κρίσης;
-Κάτι Τρέχει Με Τη Marvel. Παρασκευή, 18:30 – 20:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Εν όψει ενός ακόμη εκδοτικού reboot, τέσσερις έμπειροι γύρω από τα θέματα της Marvel ομιλητές, αναλύουν την κατάσταση της εκδοτικής.
-Diversity και πολιτική ορθότητα στα Comics. Σάββατο, 15:45 – 17:15 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Είναι η πολιτική ορθότητα στοιχείο πολιτισμού, ή ένα είδος λογοκρισίας;
-Comics Journalism: The Comicdom Way! Σάββατο, 19:00 – 20:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Μάθετε περισσότερα για τις προκλήσεις, τις ιδιαιτερότητες και την ομορφιά της δημοσιογραφίας των comics.
-Comics Reinvented! H εξέλιξη στα Comics. Κυριακή, 16:30 – 18:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Δημιουργοί από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, θα μιλήσουν για την πορεία και το μέλλον της Ένατης Τέχνης.
-Foam vs Thermoplastics – Let’s Talk About That. Κυριακή, 17:45 – 19:15, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Υπάρχει τελικά το τέλειο υλικό που κάνει για όλους τους crafters και όλα τα γούστα; Και αν ναι, ποιό είναι;

***

 

Έργο του Δημήτρη Βιτάλη.

 

Workshops

-Σχεδιάζοντας Χαρακτήρες Cartoon Από Το Μηδέν. Κυριακή, 14:00 – 15:00, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο σχεδιαστής Δημήτρης Βιτάλης, καθηγητής του ΑΚΤΟ, αποκαλύπτει τα μυστικά της δημιουργίας χαρακτήρων.
-Δίνοντας Ζωή Σε Ένα Τραγούδι: Από Τα Comics Στο Animation. Σάββατο. 17:30 – 18:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Δύο καθηγητές του ΑΚΤΟ, ο Θανάσης Πέτρου, και ο Γιώργος Μάκαρης, δείχνουν τη μετάβαση από τα σχέδια σε χαρτί, στο Photoshop και το After Effects.
-Breaking Down A Page. Κυριακή, 15:00 – 15:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Δουλέψτε μαζί με τον Μιχάλη Διαλυνά πάνω σε σενάρια άλλων συγγραφέων και επιλέξτε τον ενδεδειγμένο τρόπο στησίματος μιας σελίδας.
-The Short Story Collective. Κυριακή, 14:00 – 14:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο Roger Langridge αφήνει τον ρόλο του σεναριογράφου σε εσάς και αποτυπώνει τις ιδέες και προτάσεις σας στο χαρτί!
-Η Τέχνη Της Διαδοχικότητας. Κυριακή, 13:00 – 13:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η Sümeyye Kesgin αναλύει τη δεξιότητα πίσω από τη σωστή διαδοχή των panels προς όφελος της αφήγησης.
-Ώστε θες να γίνεις σεναριογράφος; Κυριακή. 12:00 – 12:50, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο Simon Spurrier μιλάει για την πραγματικότητα και τις προκλήσεις του να είσαι σεναριογράφος comics.
-Αποτυπώνοντας Την Πραγματικότητα. Σάββατο. 16:10 – 18:00, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο Nicolas Wouters και ο Δημήτρης Μαστώρος μιλούν για τις προκλήσεις της δημιουργίας του graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ.
-The Design Process. Σάββατο, 19:30 – 20:20. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η Emma Price αποκαλύπτει τις τεχνικές που ακολουθεί η ίδια ως graphic designer, για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
-Πώς να πεις μια ιστορία σε λίγα καρέ. Σάββατο, 14:00 – 14:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η Anna Haifisch σας προσκαλεί να ανταποκριθείτε στην πρόκληση να δημιουργήσετε μία ολοκληρωμένη ιστορία σε τέσσερα panels.
-Τα Μυστικά Των Yokai. Σάββατο, 12:00 – 12:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο Nicolas de Crécy θα μοιραστεί τα μυστικά της προσέγγισης που απαιτείται κατά τη δημιουργία αυτών των μοναδικών πλασμάτων.
-Δημιουργώντας Χαρακτήρες. Παρασκευή, 19:10 – 20:00, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η Rutu Modan αναλύει τη δημιουργία χαρακτήρων, από την σύλληψη και ανάπτυξη, μέχρι την αποτύπωσή τους στο χαρτί.

 

 

-Sewing Details 101- Embroidery & Beading. Κυριακή, 19:30 – 20:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η δημιουργία μιας στολής σε επίπεδο ραψίματος, επιφυλάσσει δυσκολίες. Αλλά υπάρχουν τρόποι για να τις προσπεράσετε.
-Characters And Objects. Σάββατο, 13:00 – 13:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η Michèle Standjofski μας μιλά για το πως συχνά συσχετίζουμε ανθρώπους που ξέρουμε με αντικείμενα που θεωρούμε πως τους προσδιορίζουν.
-Το Χελιδόνι Και Το Φεγγάρι: Από Τη Λογοτεχνία Στα Comics. Σάββατο, 15:00 – 16:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο Γιώργος Τσιαμάντας αναλύει τη διαδικασία μεταφοράς λογοτεχνικών έργων σε comics.
-Video Game Art: From Physical To Digital. Σάββατο, 18:15 – 19:15 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η ελληνική εταιρεία παραγωγής video games, Dragontale, σας καθοδηγεί στη διαδικασία σχεδιασμού video game art.
-Μοντέλα Και Μακέτες Στον Αμερικανικό Κινηματογράφο. Κυριακή 16:00 – 17:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Oι τρισδιάστατες κατασκευές και τα μοντέλα συναντούν τον κινηματογράφο και το 3D animation, στη σύγχρονη εποχή.

***

Screenings

-Cinéλθετε – Νέο Επεισόδιο! Κυριακή, 15:00 – 16:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας κάνουν αφιέρωμα σε μια απ’ τις χειρότερες ταινίες ever!
-Une Vie De Chat. Παρασκευή, 15:00 – 16:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Απολαύσετε αυτό το old school animation, που υπήρξε υποψήφιο για Βραβείο Oscar στην κατηγορία Best Animated Feature.
-Chris Claremont’s X-Men. Παρασκευή, 20:15 – 21:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το “μεταλλαγμένο ταξίδι” του σπουδαίου συγγραφέα, μέσα από συνεντεύξεις του ίδιου και συνεργατών του.
-La Planète Sauvage. Σάββατο, 14:00 – 15:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η συναρπαστική ψυχεδελική ταινία του René Laloux αποτελεί ορόσημο του ευρωπαϊκού animation.

***

 

Kids

-Comic Jam Με Τα Moomins. Σάββατο, 13:30 – 15:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ένα παιχνίδι αυτοσχεδιασμού comics, με έμπνευση τα υπέροχα, σκανταλιάρικα και περιπετειώδη πλάσματα της Tove Jansson.

-Περιπέτειες Στη Moominland. Κυριακή, 11:00 – 11:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Φύγαμε για την Moominland! Φτιάξτε τις δικές σας ιστορίες με τους Moomins, τους φίλους και τους εχθρούς τους.
-Περιπέτειες Στη Moominland. Κυριακή, 12:00 – 12:50 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Φύγαμε για την Moominland! Φτιάξτε τις δικές σας ιστορίες με τους Moomins, τους φίλους και τους εχθρούς τους.

***

Η βασική φωτογραφία είναι από το Workshop “Δίνοντας Ζωή Σε Ένα Τραγούδι: Από Τα Comics Στο Animation”, των Θανάση Πέτρου, Γιώργου Μάκαρη.

Εκτύπωση
Παναγιώτης ΜήλαςComicdom Con Athens ’18. Τα comics γιορτάζουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Related Posts