Cat Is Art

Αποχαιρετισμός στον συνάδελφο Hovsep Barazian

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

 

Επιμέλεια: Ειρήνη Αϊβαλιώτου / catisart.gr

Κανένας δεν είναι θωρακισμένος από το τραύμα που μπορεί να προκαλέσει ένα αναπάντεχο καταστροφικό γεγονός ή ένα απρόσμενο συμβάν που πλήττει εμάς και την οικογένειά μας. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συναδέλφου Χοβσέπ Μπαραζιάν, που έφυγε για πάντα, ύστερα από άνιση μάχη με το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από λίγες εβδομάδες. Γεγονός που μας συγκλόνισε. Το σίγουρο όμως είναι πως στην κιβωτό της δημοσιογραφικής οικογένειας, αλλά και στα μύχια των αναμνήσεών μας, ο Χοβσέπ έχει κερδίσει επάξια μια ξεχωριστή θέση.

Άνθρωπος με ανεπτυγμένη στο έπακρο την αίσθηση αλληλεγγύης και με πηγαία συναισθήματα για τη ζωή και τον συνάνθρωπο, ήταν πάντα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα που αφορούσαν τον κλάδο και την επικαιρότητα. Φιλοπράγμων, ευρυμαθής, φιλοσοφημένος, μια προσωπικότητα έντονη και ήρεμη, με πνεύμα, θετικότητα, καλλιέργεια και βαθιά ανθρωπιά. Γνωρίζοντάς τον από τις εκδηλώσεις της ΕΣΗΕΑ, ταξίδια και δημοσιογραφικές αποστολές, έχω να καταθέσω πως υπήρξε εκλεκτός άνθρωπος γεμάτος ευγένεια, χιούμορ και ήθος.

 

 

Ο Hovsep Barazian υπήρξε ακούραστος αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Α­ζάτ Ορ». Επί 40 συνεχή χρόνια εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και 10 χρόνια ως συνεργάτης της εφημερίδας, ταυτίζοντας τη ζωή του και το έργο του με το «Α­ζάτ Ορ». Ο εκλιπών ήταν επίσης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Χαμασκαΐν.

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χοβσέπ Μπαραζιάν πέθανε την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Στην κηδεία του πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενιών στην Ελλάδα κ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο οποίος αναφέρθηκε επί μακρόν στην πορεία και στην προσφορά του συναδέλφου προς την Αρμενική Κοινότητα.

 

 

Ο Χοβσέπ Μπαραζιάν γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και σπούδασε φιλολογία στο αρμενικό κολέγιο Ν. Palandjian στη Βηρυτό του Λιβάνου. Μιλούσε Αρμενικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά. Μετά τις σπουδές του, επέστρεψε στην Ελλάδα και σχεδόν αμέσως άρχισε η μακρά συνεργασία του με την ημερήσια αρμε­νό­γλωσ­ση εφημερίδα «Α­ζάτ Ορ» (Ελεύ­θε­ρη Η­μέ­ρα), μία συνεργασία η οποία χαρακτήρισε την επαγγελματική του ζωή.

Μετά το θάνατο του ιδρυτή της Βαζκέν Εσαγιάν, ο Χοβσέπ Μπαραζιάν ανέλαβε ως διευθυντής-αρχισυντάκτης της εφημερίδας, θέση την οποία κατείχε για περισσότερα από 40 χρόνια, έως το 2006, οπότε συνταξιοδοτήθηκε. Παρέμεινε, όμως, πάντοτε δραστήριος όσον αφορά στα θέματα της Αρμενικής Κοινότητας και διετέλεσε επί πολλά χρόνια, έως και το θάνατό του, μέλος και πρόεδρος του Αρμενικού Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος.

Ήταν άνθρωπος πολύ δοτικός στο επάγγελμα και στις συνεργασίες του και ιδιαίτερα φιλομαθής, με διάθεση να διευρύνει διαρκώς τους πνευματικούς και γνωστικούς του ορίζοντες. Έκανε πολλά ταξίδια για χάριν της ειδησεογραφίας – αρθρογραφίας του στην εφημερίδα, για τη συμμετοχή του σε συνέδρια, αλλά και για να γνωρίζει αρμενικές κοινότητες ανά τον κόσμο. Έδειχνε ιδιαίτερο σεβασμό προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους αλλά και προς τους νέους, για τους οποίους θεωρούσε επιβεβλημένη την ενίσχυση της πρωτοβουλίας και της αυτοπεποίθησής τους για τη συνέχιση του έργου των παλαιοτέρων γενεών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Mayda Berbérian Barazian και τις δύο κόρες του.

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΑποχαιρετισμός στον συνάδελφο Hovsep Barazian

Related Posts