Choupette, η κληρονόμος του Καρλ Λάγκερφελντ

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημοφιλείς σχεδιαστές του 20ου και του 21ου αιώνα, έφυγε από τη ζωή στο Παρίσι στα 85 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά στο χώρο της μόδας. Πέρα απ’ αυτό, όμως, υπάρχει και η άλλη κληρονομιά, η πραγματική. Η περιουσία του εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ και το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι, ποιος θα τα πάρει…

Η Choupette δεν είναι μια απλή γάτα, αλλά η μούσα του σχεδιαστή, έχει δικό της λογαριασμό στο Instagram και έχει ήδη τη δική της περιουσία, καθώς η εμπορική της δραστηριότητα της απέφερε πολλά κέρδη. Ο Lagerfeld την αγαπούσε τρελά και της παρείχε τα πάντα, σαν να ήταν παιδί του. Δύο βοηθοί τη φρόντιζαν διαρκώς και δεν την άφηναν ποτέ μόνη.

 

 

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, μετά το θάνατο του σχεδιαστή η Choupette μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια και να γίνει, ίσως, η πιο εύπορη γάτα του πλανήτη. Άλλωστε ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε δηλώσει πως η λευκή όμορφη γάτα περιλαμβάνεται στη διαθήκη του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει να τη φροντίσει ως κηδεμόνας της ίδιας και της περιουσίας της.

Όπως αναφέρει η Le Parisien, το νομικό σύστημα στη Γαλλία απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως άμεσος κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν είναι φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η κατάσταση, βέβαια, είναι πιο περίπλοκη γιατί, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής. Ο Λάγκερφελντ αν και Γερμανός ζούσε στο Παρίσι.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ο Λάγκερφελντ να έχει λύσει το ζήτημα με την κληρονομιά της γάτας. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να έχει ορίσει τον επόμενο ιδιοκτήτη της Choupette, ο οποίος και θα κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία για να εξασφαλίσει μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή γι’ αυτήν, μέχρι το τέλος της ζωής της. «Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα φροντίσει την Choupette, δεν θα ζει φτωχικά», είχε πει ο Λάγκερφελντ σε παλιότερη συνέντευξή του. Οι πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες της Choupette φέρεται να είναι ο σωματοφύλακας και πιο στενός φίλος του σχεδιαστή, Sébastien Jondeau, και ο βαφτισιμιός του, ο 11χρονος Hudson Kroenig.

 

 

 

Μια σταρ

H Choupette είναι ομολογουμένως πανέμορφη, λευκή, με γαλάζια μάτια. Σε γενικές γραμμές ζει τη ζωή μιας σταρ, αφού έκανε ταξίδια μαζί με τον ιδιοκτήτη της σε όλο τον κόσμο, παρακολουθεί defile από κοντά, φιγουράρει σε εξώφυλλα περιοδικών, έχει συμβόλαια επαγγελματικών συνεργασιών με brand ομορφιάς και εταιρείες αυτοκινήτων ενώ στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram την ακολουθούν περίπου 100 χιλιάδες άτομα. O Kaizer της μόδας ανέθρεψε μια πραγματική γάτα βασίλισσα.

***

 

 

Ο 11χρονος «γιος» 

Ο 11χρονος Hudson, μάλιστα, φέρεται να είναι ένα από τα πολύ βασικά ονόματα στη διαθήκη του Λάγκερφελντ και ένας από εκείνους που θα πάρουν μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Ο σχεδιαστής λάτρευε το βαφτισιμιό του και τον είχε συχνά δίπλα του, κρατώντάς τον από το χέρι σε φινάλε του σόου της Chanel.

Ο Kroenig, γιος του μοντέλου Brad Kroenig, αγαπημένου του σχεδιαστή, έχει ήδη ένα βιογραφικό γεμάτο με μόδα και συνεργασίες όπως με τις εταιρείες Abercrombie + Fitch, Tommy Hilfiger και Perry Ellis. Τα τελευταία χρόνια ο Λάγκερφελντ τον θεωρούσε ένα από τα μοντέλα του, ο μικρός συμμετείχε στα catwalks, ταξίδευε και έπαιρνε πλούσια δώρα από το νονό του.

«Βλέπω τα παιδιά ως οικογένειά μου», είχε πει ο Κάιζερ της παγκόσμιας μόδας στο The New York Times Magazine και πρόσθεσε: «Δεν έχω οικογένεια, οπότε είναι ωραίο να έχεις γιους, χωρίς να έχεις τα δυσάρεστα προβλήματα που δημιουργούν».

 

 

Το φθινόπωρο του 2010, ο Hudson έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα της Chanel, δίπλα στον πατέρα του στο Παρίσι, ενώ τέσσερα χρόνια μετά περπάτησε σε σόου μαζί με τον Λάγκερφελντ και την Κάρα Ντελεβίν. «Δεν θυμάμαι την πρώτη φορά. Πιθανότατα φοβόμουν τότε, αλλά τώρα είμαι καλά. Προσπάθησαν να δώσω το καλύτερο», λέει ο ίδιος ο μικρός. «Όταν επέστρεφε σπίτι μετά το μόντελινγκ σε κάποιο εξωτικό μέρος, το πρώτο που ρωτούσε ήταν “Πότε είναι η επόμενη δουλειά”», είπε πει η μητέρα του, Nicole, στο Vanity Fair το 2015.

Ο σχεδιαστής, όταν τον ρωτούσαν για τον βαφτισιμιό του, έλεγε πάντα τα καλύτερα και έβλεπε το μέλλον του στη μόδα. «Θα ήταν αλλιώς αν αγνοούσε το σχολείο ή δεν το έπαιρνε σοβαρά. Κάνει όλα αυτά που πρέπει και πολλά αθλήματα. Το θέμα είναι ότι αγαπά το μόντελινγκ και νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει μια μεγαλύτερη καριέρα από τον πατέρα του», έλεγε γι’ αυτόν.

  • Περισσότερες φωτογραφίες με την Choupette: