33.9 C
Athens
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
 

Χοντρή πατάτα από την Άνδρο για μια εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και νηστίσιμη πατατοσαλάτα

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε γρήγορα μια νόστιμη και νηστίσιμη πατατοσαλάτα που μας θυμίζει διακοπές σε όλα τα ελληνικά νησιά από τη Σαμοθράκη μέχρι τη Γαύδο και από την Ερεικούσα μέχρι το Καστελόριζο.
Η συνταγή που ακολουθεί θα βγάλει τρία χορταστικά πιάτα. Θα χρειαστούν 5 λεπτά για την προετοιμασία και 15 λεπτά για την παρασκευή.

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια χοντρές πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
1 λεμόνι -τον χυμό και τη φλούδα
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
½ ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σούπας κάπαρη
6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πλένουμε τις πατάτες, της καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα οκτώ αν είναι χοντρές Άνδρου ή στα τέσσερα αν είναι μέτριες.
Ρίχνουμε βραστό νερό στην κατσαρόλα, μια πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, φλούδα από το λεμόνι, το θυμάρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι και περνάει είναι έτοιμες.
Στραγγίξετε τις πατάτες και αφήστε για 2 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη, τον άνηθο, 6 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι.

Ανακατεύετε, σερβίρετε και καλή σας όρεξη…

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
695ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art