Cat Is Art

Bright Shadows: Τρία σαξόφωνα συναντούν μια βιόλα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

 

Τρία Σαξόφωνα: οι Joe Tornabene (Baritone Sax), Ανδρέας Μνιέστρης (Tenor & Soprano Sax) και Fausto Sierakowski (Alto Sax), συναντούν τον Μιχάλη Καταχανά στη βιόλα, σε μια συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Η μουσική σύνθεση δομείται σε πραγματικό χρόνο και αναπαριστά σύγχρονα ηχοτοπία με απροσδόκητες αφηγήσεις και έντονες “φωτοσκιάσεις”.

Joe Tornabene: Baritone Sax
Ανδρέας Μνιέστρης: Τenor & Soprano Sax
Fausto Sierakowski: Alto Sax
Μιχάλης Καταχανάς: Viola

Photo Cover: Ραλλού Αβραμίδου

Μιχάλης Καταχανάς
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού σε ηλικία οκτώ ετών με τον Κώστα Καβάκο. Το 1990 εισήχθη στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1999 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου απ’ όπου αποφοίτησε το 2006, υπό την επίβλεψη του Δήμου Δημητριάδη (επικεφαλής του Τμήματος Jazz). Το 2008 έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού του New England Conservatory of Music στη Βοστόνη των ΗΠΑ, ως υπότροφος του «Ιδρύματος Fulbright». Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς καθηγητές, όπως, μεταξύ άλλων, οι Charlie Banakos και Ran Blake. Στις αρχές του 2012 σχηματίζει το Michalis Katachanas Quartet και δίνει συναυλίες σε πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ως Jazz βιολίστας και συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, (Νίκο Ξυδάκη, Μίμη Πλέσσα, Κατερίνα Φωτεινάκη κ.α.) και ξένους μουσικούς (Jackie Leven, Antony Coleman, Joe Tornabene κ.α.), με συμμετοχές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Μαρόκο, Τουρκία). Συνθέτει και παίζει μουσική για θεατρικές παραστάσεις (Όρνιθες, Πόλεμος Τοπίων, Ένα Καρφί στον Τοίχο, Τρισεύγενη). Έχει στο ενεργητικό του δύο προσωπικούς δίσκους: Μurderess (κυκλοφόρησε το 2014) και Το Τρίτο Χρέος (ηχογραφήθηκε το 2017) και πολυάριθμες συμμετοχές σε ηχογραφήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Από το 2014 είναι διδάσκων στο Τμήμα Jazz του Ωδείου Αθηνών.

Fausto Sierakowski
Γεννήθηκε το 1988 στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Ρώμη. Το 2009 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Σαξόφωνο από το Conservatorio di Santa Cecilia υπό την καθοδήγηση του Αlfredo Santoloci και το 2012 αποκτά Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στο Contemporary Improvisation από το New England Conservatory υπό την καθοδήγηση των Anthony Coleman, Hankus Netsky και Frank Carlberg. Κατά την παραμονή του στην Αμερική και μέχρι την επιστροφή του στην Ευρώπη το 2014, έκανε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μουσικούς όπως οι Matt Moran, Anthony Coleman, Joe Morris, Matt Darriau, Satoshi Takeshi, Hayden Chisholm και Axel Dörner. Το 2016 μετακομίζει στην Ελλάδα, με σκοπό να μελετήσει Κλασική Οθωμανική Μουσική και ούτι με τον Ευγένιο Βούλγαρη. Από τότε συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Ευγένιου Βούλγαρη, του Θύμιου Ατζακά και του James Wylie, αλλά και σε αρκετά συγκροτήματα, όπως: People of the wind (με τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο) και Ροδάκινα (με την Αυγερινή Γάτση, τη Μαρία Πλουμή και την Εύη Κανέλλου).

Ανδρέας Μνιέστρης
Τα παλιά χρόνια υπήρξε μέλος της κολλεκτίβας ΑΝΕΡΓΗ&Π (ΑΝώνυμοι ΕΡγάτες της ΓΗς & των Πόλεων) καθώς και του συγκροτήματος ΠΚΩΔ. Σαν σαξοφωνίστας εμφανίζεται από το ’84 (ενδεικτικά: “Φατµέ” 1985 [σεσσιον], ∆ηµ. Πουλικάκος και “τ’ αδέσποτα σκυλιά” 1986 κ.ά). Aναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική µελετάει από το 1988 έως το 1990 σύνθεση και αυτοσχεδιασμό µε τον Anthony Braxton στο Mills College (Oakland CA). Από το 1991 έως το 1993, εργάζεται ως σαξοφωνίστας στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς αυτοσχεδιαστές όπως οι: N. Tουλιάτος, Α. Συμβουλόπουλος, το συγκρότηµα “Tηλεθρόον”, Φ. Φλωρίδης, Θ. Ρέλλος, Σ. Γιαννάτου, Σ. Παπαδημητρίου, ∆. ∆ηµητριάδης, J. Tornabene (τρίο “saxo viva!”) κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί με το συγκρότημα ZHMENS [ENSemble Ζωντανής Ηλεκτροακουστικής Μουσικής], είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΓουΤουΧουΠουΣου (ήγουν: Γενίτσαροι Του ΧρηματοΠιστωτικού Συστήματος) με τον Φ. Θεοχαρίδη και τον Γ. Σταυρίδη, που εμφανιζόταν κατά καιρούς στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ στην Κέρκυρα, αλλά παίζει και σε διάφορα άλλα συγκροτήματα που δεν έχουν απαραίτητα όνομα. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Joe Tornabene
Βραβευμένος μουσικός πολυμέσων, ηθοποιός σκηνικών και κινηματογραφικών έργων και σχεδιαστής ήχου. Σχεδιάζει, συνθέτει και διερευνά τη μουσική, το χορό και το θέατρο εδώ και 45 χρόνια. Εξετάζει τη δυναμική και τις δημιουργικές δυνατότητες αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας σε περιβάλλον πολυμέσων, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Έχει διδάξει σε εμπειρικά εργαστήρια που ασχολούνται με τις σχέσεις της απόδοσης, της ενσωμάτωσης, της κίνησης, της μουσικής, του ήχου και του αυτοσχεδιασμού, σε 10 χώρες.

***

Bright Shadows: Three Saxophones & one Viola.
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 | 21:00 | 6€

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45
ΠΡΟΣΒΑΣΗ με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.
https://www.syndeac.org/

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουBright Shadows: Τρία σαξόφωνα συναντούν μια βιόλα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Related Posts