Ατομική έκθεση της Σταυρούλας Καψάλη στην γκαλερί Poseidon της Μύρινας Λήμνου

 

Από τις 2 Ιουλίου ως τις 18 Ιουλίου 2020 η γκαλερί Poseidon θα παρουσιάσει στον εκθεσιακό της χώρο την ατομική έκθεση της Σταυρούλας Καψάλη με τον τίτλο GROUNTZA*.

 


Οι λαχτάρες ενός πεντάχρονου

 

Σύμφωνα με την εικαστικό, “αφορμή για αυτή τη σειρά έργων αποτέλεσαν οι φωτογραφίες του οικογενειακού αλλά και του προσωπικού μου αρχείου, φωτογραφίες στις οποίες ενσωμάτωσα στοιχεία, αφορμές και μοτίβα που παραπέμπουν συνειρμικά στις ιστορίες των συγκεκριμένων ανθρώπων αλλά και δικές μου και τις επανασηματοδοτούν. Αυτή η διαδικασία είχε σαν αποτέλεσμα την αναγωγή των φωτογραφιών σε νέες εικόνες, με αισθητικές αξίες που έχουν μεν αναφορές στη λαϊκή τέχνη αλλά και στοιχεία της ποπ αρτ και του κριτικού ρεαλισμού.

Τα έργα υλοποιήθηκαν με διάφορες τεχνικές της Χαρακτικής Τέχνης. Τεχνικές της οξυγραφίας, της χάραξης σε λινόλεουμ, της επιπεδοτυπίας (ζελατίνα, λαμαρίνα, ξύλο mdf) και της μεταξοτυπίας, με κυρίαρχη την τεχνική της οξυγραφίας σε τσίγκο. Οι τεχνικές της οξειδωμένης ακιδογραφίας, της ακουατίντας, της ζάχαρης και του μαλακού βερνικιού, συνέτειναν στο να επιτευχθεί η τονικότητα των έργων με διαφορετική πυκνότητα της γραφής”.

 


Αυτοπροσωπογραφία Ι.

 

Η Σταυρούλα Καψάλη αποφοίτησε το 2019 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο χαρακτικής με διδάσκοντα τον Μανόλη Γιανναδάκη. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Επιμέλεια έκθεσης Κατερίνα Ξυπολίτου.

*GROUNTZA ήταν το επίθετο της προγιαγιάς της Σταυρούλας Καψάλη.

 

Ο παππούς μου ο Κώτσος

 

Ταυτότητα εκδήλωσης

Poseidon Art Gallery, Ποσειδώνος 17 Μύρινα Λήμνου
Διάρκεια έκθεσης ως τις 18 Ιουλίου 2020
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 10.00-14.00 και 20.00-23.00, Κυριακή 20.00-23.00
Πληροφορίες – Τηλ. 22540-20028
Email: poseidon.artgallery@gmail.com

  • Αρχική εικόνα: Η ανάγνωση της Ναυσικάς.