14.7 C
Athens
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Αστέριος Πελτέκης: Αρχίζει μια εποχή όπου το «εμείς», θα μετρήσει περισσότερο από το «εγώ»

Του Αστέριου Πελτέκη
Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

«Φίλες και φίλοι, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση, σας καλωσορίζω στη νέα εποχή του ΚΘΒΕ.
Μια εποχή παραγωγική. Πολυσυλλεκτική. Ανοικτή σε όλους. Μια εποχή για όλους. Νεότερους και παλαιότερους. Μια εποχή όπου κοιτάει με σεβασμό και εκτίμηση τις στιγμές του παρελθόντος του οργανισμού, αλλά που ονειρεύεται και σχεδιάζει παράλληλα τη δημιουργία των δομών, που θα μας οδηγήσουν στο επόμενο επίπεδο. Στην καινούργια εποχή.
Μια εποχή όπου το «εμείς», θα μετρήσει περισσότερο από το «εγώ».
Μια εποχή ανοιχτή στις παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Μια εποχή ανοιχτή στη διαφορετικότητα. Ανοιχτή, στη συμπερίληψη. Μια εποχή, ανοιχτή στη δημιουργία. Στην αναζήτηση, στη διερεύνηση.
Μια εποχή ανοιχτή στη διαφωνία. Στην ανεκτικότητα. Μια εποχή, όπου όλοι μαζί, θα δημιουργήσουμε ένα θέατρο για όλους, ένα θέατρο με όλους. Ένα θέατρο για εσάς όλους, για εμάς όλους, το θέατρό σας.
Φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου να εκθέσω κάποιες από τις πρώτες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μέχρι και σήμερα:

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 180 ΗΜΕΡΕΣ

*Κρατικό Θέατρο «+ PLUS»

Μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε στο πλαίσιο της συνεργασίας με διαφορετικούς Καλλιτεχνικούς φορείς και Οργανισμούς. Στόχος η εξωστρέφεια, η αλληλεπίδραση και οι συνεργασίες. Η πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάστηκε με την πρόσκληση του Θεσσαλικού Θεάτρου, του πρώτου Περιφερειακού θεάτρου της χώρας με την παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Οργανισμού «F*ck Strindberg» ή αλλιώς «Οι Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ.

*ΚΘΒΕ: «Θέατρο με όλους, θέατρο για όλους»

Το ΚΘΒΕ, πιστό στην κοινωνική του πολιτική, φιλοξένησε την ίδια εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στις σκηνές του δύο μοναδικές παραστάσεις:
-«Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» της σπουδαίας ακτιβίστριας και βραβευμένης συγγραφέως Αρουντάτι Ρόϊ (βραβείο Booker) από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

-«Ερωτευμένα άλογα» από την Ομάδα Εν Δυνάμει
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Μονή Λαζαριστών-Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Η φιλοξενία αυτών των παραστάσεων μας κάνει εξαιρετικά περήφανους. Η συνεργασία με την Ομάδα Εν Δυνάμει όχι μόνο συνεχίζεται αλλά ουσιαστικά υιοθετείται από το ΚΘΒΕ. Η παράσταση «Ερωτευμένα άλογα» παρουσιάστηκε σε δύο περιόδους (Μάιο και Σεπτέμβριο) με τεράστια επιτυχία, ενώ τον χειμώνα θα πραγματοποιηθούν Θεατρικά Εργαστήρια για άτομα με αναπηρία, τα οποία θα διοργανωθούν από τις υπεύθυνες των θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με μέλη της ομάδας Εν δυνάμει.

*Ψηφιακή Δράση ΚΘΒΕ

-Συνέχιση Διαδικτυακής περιοδείας του εκπαιδευτικού προγράμματος «To ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση»
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη εφαρμογής νέων τρόπων επικοινωνίας και συνεργασίας, θέλησε να συνδράμει και να ενισχύσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων στο έργο που επιτελούν όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών.
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επανασχεδιάστηκε σε ψηφιακή μορφή με οπτικοακουστικό υλικό το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Γη της Ελευθερίας», που βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Ράπτη σε συνεργασία με τη θεατροπαιδαγωγό Ιωάννα Λιούτσια.
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάστηκε το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με το βλέμμα του άλλου», σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη σε συνεργασία με τη θεατροπαιδαγωγό Έλλη Κατωδρύτου. Ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το διήγημα «Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ, του Μεξ» του Λουίς Σεπούλβεδα.
-Ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «To ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση» μέσω Webex.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ολοκληρώνοντας την τέταρτη χρονιά επιτυχημένης υλοποίησης του προγράμματος «Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση», διοργάνωσε ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση με εκπαιδευτικούς μέσω Webex, τον Ιούνιο.

*Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης ξανά!

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ψηφίστηκε εκ νέου μέλος, από την ολομέλεια της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, την Κυριακή 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Yugoslav Drama Theatre του Βελιγραδίου. Άλλη μία συνέργεια που αποδίδει το στόχο μας για εσωστρέφεια και συνέργεια πάνω σε νέα projects με τα μέλη της ιστορικής ένωσης.

*Σχεδιασμός και υλοποίηση του Καλοκαιρινού Προγραμματισμού

To ΚΘΒΕ παρουσίασε το καλοκαίρι του 2022 δύο παραγωγές, την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, για δεύτερη χρονιά, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, με την οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022, αλλά και τη νέα παραγωγή «Αριστοφάνης – Ηρώνδα: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.
-«Ελένη» του Ευριπίδη
H «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς πέρσι το καλοκαίρι, οι προγραμματισμένες παραστάσεις της στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ακυρώθηκαν λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών.
Είναι ευτυχής συγκυρία και νιώθω συγκινημένος που βρήκα ως «προίκα» τη συγκεκριμένη παράσταση. Είναι μια παραγωγή που ανήκε στις ανειλημμένες υποχρεώσεις της προηγούμενης καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ωστόσο πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει μια φυσική συνέχεια στους θεατρικούς οργανισμούς, σε σχέση με τη διεύθυνση και την υλοποίηση των στόχων και των υποχρεώσεων. Εμείς το σεβόμαστε αυτό, το επικροτούμε και προχωράμε στην οργάνωση και υλοποίηση, πια του δικού μας σχεδιασμού.
-«Αριστοφάνης – Ηρώνδα: Contra tempo»
Ήταν η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο Ωδείο Ηρώου Αττικού, στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο και στο Κηποθέατρο Παπάγου. H συνεργασία με τον Γιάννη Ρήγα ήταν επίσης μια υποχρέωση της προηγούμενης καλλιτεχνικής διεύθυνσης, την οποία και αυτήν, σεβαστήκαμε και υλοποιήσαμε, πιστοί στην άποψή μας για την ομαλή συνέχεια.
Η παράσταση συγκέντρωσε εγκωμιαστικές κριτικές, όπου και αν παρουσιάστηκε, κι αποτελεί μια συναρπαστική σκηνική «μάχη» ανάμεσα στους δύο σπουδαίους συγγραφείς, με μοναδικά όπλα την τολμηρή και ανελέητη σάτιρα.
-8ο Φεστιβάλ Δάσους
To Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, για όγδοη συνεχή χρονιά φιλοξένησε κορυφαίες παραστάσεις και συναυλίες στα ανοιχτά θέατρα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Από 1η Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Δάσους, στο Θέατρο Γης αλλά και στην Κεντρική Σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τον Σεπτέμβριο, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές θεάτρου και αγαπημένα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.
-4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους
Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους επέστρεψε ζωντανά στις σκηνές του ΚΘΒΕ και στην πόλη, από τις 28 Ιουνίου έως και τις 13 Ιουλίου 2022. Σημαντικές παραγωγές και δημιουργοί από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία και τη Γερμανία, συζητήσεις με καλλιτέχνες και θεωρητικούς του θεάτρου και παράλληλες δια ζώσης και ψηφιακές δράσεις, αποτέλεσαν τη βάση ενός πλούσιου προγράμματος, με στόχο μια διευρυμένη πρόσληψη της θεατρικής πράξης.
-Λειτούργησε ξανά Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά 6-11 ετών
Αυτό το καλοκαίρι επαναλειτούργησαν τα Ολοήμερα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών. Από τις 27 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022, το Θέατρο άνοιξε και πάλι την αγκαλιά του και προσκάλεσε τους «μικρούς μας φίλους» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης, φαντασίας και δημιουργίας. Ένα κάλεσμα δημιουργικότητας μέσα από εικαστικές και παραστατικές τέχνες.
-Το Θέατρο Σκιών επέστρεψε στο ΚΘΒΕ
«Ειρήνη» του Αριστοφάνη

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε ελεύθερη διασκευή – σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Χρήστου Στανίση, επέστρεψε τον Ιούνιο στο ΚΘΒΕ με φιγούρες, κούκλες, ηθοποιούς και μουσικούς. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, που φιλοξενήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο.

*Το ΚΘΒΕ συμμετείχε στην 86η ΔΕΘ

«Θέατρο Ξανά»
10/09/22- 18/09/22

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στην 86η ΔΕΘ, προσελκύοντας με θεατρικές δράσεις και την πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάστηκαν στο περίπτερό του, το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των επισκεπτών. Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο visual art director Mike Rafail κέρδισε τις εντυπώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση από το τι συμβαίνει αυτό το διάστημα στο Κρατικό Θέατρο.

*Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο δρώμενο της ΠΑΡΑΛΛΑΞΗΣ.

Το ΚΘΒΕ συμμετείχε, παρέχοντας ηθοποιούς και κοστούμια, στο δρώμενο της Παράλλαξης «Θεσσαλονίκη, η πόλη που υποδεχόταν»: 100 χρόνια από την άφιξη των προσφύγων που πραγματοποιήθηκε στον Κελλάριο όρμο, στις 18 Σεπτεμβρίου 2022

*Διαχείρισης της ταυτότητας στα Mέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Tο ΚΘΒΕ απαντά λοιπόν με ένα πιο σύγχρονο και νεανικό προφίλ, αξιοποιώντας και ενισχύοντας τη δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με τη δημιουργία και την κοινοποίηση σειράς δράσεων, φωτογραφικού υλικού και βίντεο που θα είναι προσβάσιμα και σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής, με τη χρήση υπότιτλων.

*Πρόσκληση σε θεατρικούς συγγραφείς για κατάθεση των προτάσεών τους.

Το ΚΘΒΕ τη φετινή χρονιά επεδίωξε να εντάξει στον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό έργα Ελλήνων δραματουργών, με στόχο την προβολή τους στο κοινό της πόλης και τη δημιουργία ενός ρεπερτορίου που θα διαθέτει συγγραφική πολυφωνία αλλά και θα ενισχύσει σύγχρονες ελληνικές φωνές. Μέρος της πολιτικής του αποτέλεσε η πρόσκληση για κατάθεση πρωτότυπων θεατρικών έργων, θεατρικών διασκευών και μεταφράσεων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 για τις ανάγκες του καλλιτεχνικού σχεδιασμού για το 2024. Οι συγγραφείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του θεάτρου και έχουν αποστείλει στο γραφείο δραματολογίου σχεδόν 200 νέες προτάσεις. Έπειτα από προσεκτική μελέτη, θεατρικά έργα που διαθέτουν τα κριτήρια ένταξης στον προγραμματισμό, θα συμπεριληφθούν στο ρεπερτόριο της επόμενης θεατρικής χρονιάς. Θα ακολουθήσει άμεσα πρόσκληση για νέους σκηνοθέτες, των οποίων οι προτάσεις θα μελετηθούν και με την ίδια διαδικασία θα αξιολoγηθούν με σκοπό τη μετέπειτα συνεργασία τους με το ΚΘΒΕ.

ΣΤΟΧΟΙ

Πέρα από τα ήδη πεπραγμένα οι στόχοι μας για το άμεσο μέλλον είναι:

*Γεμάτες αίθουσες, συνομιλία εκ νέου, σε μεγάλη κλίμακα, με την πόλη, αλλά και μιας νέας καλλιτεχνικής ταυτότητας και εδραίωσης ευρύτερα στο χώρο του ελληνικού θεάτρου.

*Διατήρηση των κεκτημένων και δημιουργία συνθηκών για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτής της σύγχρονης κοιτίδας πολιτισμού.

*Πολιτική βιώσιμης διαχείρισης – οργανωμένο σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας

Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μια συνολική πολιτική βιώσιμης διαχείρισης – σε ολόκληρο τον οργανισμό και σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του – που θα αναπτυχθεί σταδιακά το επόμενο διάστημα με στόχο να αποτελέσει ένα μόνιμο μοντέλο λειτουργίας για το ΚΘΒΕ, με Υπεύθυνη σχεδιασμού την Ιφιγένεια Ταξοπούλου.

*Η ανακατασκευή των θεατρικών μας σκηνών

Το ΚΘΒΕ διαθέτει πέντε υπέροχα θέατρα με μεγάλες σκηνές. Δυστυχώς όμως το πέρασμα του χρόνου, η χρήση και η αναπόφευκτη φθορά, καθιστά την ανακατασκευή τους ακραία απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία του θεάτρου και του προγραμματισμού του, καθώς επίσης και τη βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων που οφείλουμε να παρέχουμε ως οργανισμός, στους συνεργαζόμενους σκηνοθέτες και σκηνογράφους, με κερδισμένη φυσικά την ίδια τη θεατρική πράξη.
Είμαστε ήδη σε διαδικασία εύρεσης κεφαλαίων, κυρίως μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάπτυξης αλλά και Χορηγιών για τη δαπανηρή, αλλά απολύτως αναγκαία ανακατασκευή. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο, πως τα θέατρα τα οποία διαχειρίζεται το ΚΘΒΕ, έχουν να ανακαινιστούν και να αναβαθμιστούν, περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια.

*Εξωστρέφεια συνολική που δεν είναι απλώς θέμα απόφασης, αλλά στρατηγικής, σταδιακής ανάπτυξης και ενίσχυσης μιας δημιουργικής διαδικασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.
-Συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης (Δημήτρια) και με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών
-Kουλτούρα δημιουργίας υγιών και διάφανων συμπαραγωγών, με τους μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας. Η αρχή θα γίνει με το Εθνικό Θέατρο, σε επίπεδο ανταλλαγής παραστάσεων. Επίσης, επίκειται συνεργασία και σε επίπεδο συμπαραγωγών, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

*Άνοιγμα στην κοινωνία- Σεβασμός στη διαφορετικότητα

Το ΚΘΒΕ, πιστό στην κοινωνική του πολιτική αλλά και στις αρχές του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας, έχει την πρόθεση να ενσωματώσει στο προσωπικό του άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς και ΑΜΕΑ.

*Θεατρική παιδεία και εκπαίδευση

-Ανανέωση Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ
Η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ αναδιοργανώνεται και αλλάζει, με απόλυτο σεβασμό στις ήδη υπάρχουσες δομές και τους ανθρώπους, έχοντας ως γνώμονα την καλύτερη εκπαίδευση και προετοιμασία των σπουδαστών για το επάγγελμα του ηθοποιού.
Με σεβασμό στο παρελθόν, δίνουμε τόπο στο μέλλον.
Ανανεώνεται η σύνθεση της Διοίκησης της Σχολής. Η ήδη πετυχημένη παρουσία του Γιάννη Ρήγα θα συνεχιστεί και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Δίπλα στον διευθυντή της σχολής, αναλαμβάνει τη θέση του υπεύθυνου σπουδών, ένας από τους μαθητές του, παιδί κι αυτός της σχολής και του ΚΘΒΕ, ο Ιορδάνης Αϊβάζογλου. Ένας δάσκαλος με πολυετή εμπειρία σε σχολές της πόλης αλλά και Διευθυντής Σπουδών δραματικής σχολής της πόλης, στο πρόσφατο παρελθόν.
Στόχος της Δραματικής Σχολής είναι να διδάξουν οι καλύτεροι της γενιάς μας και όχι μόνο, μπολιάζοντας το διδακτικό προσωπικό, κατά το πρότυπο της ανανέωσης ολόκληρου του οργανισμού.
Σημαντική καινοτομία στις πτυχιακές εξετάσεις, είναι το ότι οι τριτοετείς για πρώτη φορά θα κάνουν μια παρουσίαση την οποία θα την προετοιμάσουν με έναν εγνωσμένης αξίας σκηνοθέτη, Έλληνα ή ξένο. Μια διαδικασία η οποία απαντάται σε πολλές σχολές εγνωσμένης αξίας και κύρους του εξωτερικού.
Έτσι, οι τελειόφοιτοί μας, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έναν επαγγελματία του είδους, ο οποίος δεν θα είναι δάσκαλός τους και η διαδικασία αυτή θα τους φέρει σε επαφή με τις συνθήκες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν κατά την εισαγωγή τους στην επαγγελματική πια πορεία τους στο χώρο.
-Αλλάζει το πρόγραμμα σπουδών και η διαδικασία επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης όχι μόνο των σπουδαστών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού του Θεάτρου.
Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα πραγματοποιήσαμε το πρώτο μας επιμορφωτικό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν ενεργοί ηθοποιοί του ensemble του ΚΘΒΕ, αλλά και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής.
Σε κάθε θεατρική σεζόν, θα διοργανώνονται παρόμοια σεμινάρια και ειδικοί κύκλοι μαθημάτων, τόσο για τη Δραματική Σχολή όσο και για το δυναμικό του θεάτρου μας.
Με αυτό τον τρόπο, στόχος μας, είναι να προτρέψουμε τους συνεργάτες ηθοποιούς, σε μια διαδικασία συνεχούς ενδυνάμωσης και εξέλιξης των εκφραστικών μέσων που διαθέτουν αλλά και την επαφή τους με διαφορετικά είδη και μεθόδους της θεατρικής πράξης, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης».

[*]Η ομιλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστέριου Πελτέκη, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Προγράμματος 2022 – 2023.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -