Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, «υποκλίνεται» στη Γυναίκα και την τιμά μέσα από μία σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.
Το πρόγραμμα, που έκανε ήδη πρεμιέρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ψηφιακή παρακολούθηση, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού.
***
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 29 Μαρτίου 2021 με τη διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Η Γυναίκα στην Εξουσία», την οποία οργανώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, με τη συμμετοχή εξεχουσών γυναικών από τους χώρους της διανόησης, της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνίας.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου).
***
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του Τομεάρχη Πολιτισμού – Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κατεξοχήν αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γυναίκα, με συναυλίες και μια μουσικοθεατρική παράσταση.
-Με αφορμή την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Θέλουμε να τιμήσουμε γυναίκες που αγωνίστηκαν και ξεχώρισαν. Τους αγώνες των γυναικών θαυμάζουμε, επικροτούμε και τιμούμε. Και αγωνιζόμαστε κι εμείς μαζί τους για ίσες ευκαιρίες κοινωνικά και εργασιακά».
-Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη δήλωσε σχετικά: «Ο Πολιτισμός υπήρξε ανέκαθεν ένα προνομιακό πεδίο για τη γυναικεία δημιουργικότητα. Μέσα από την τέχνη, τις επιστήμες και τα γράμματα, ξεχωριστές γυναίκες, δυναμικές, φωτεινές άνοιξαν τον δρόμο για την χειραφέτηση και την κοινωνική ισότητα».
-Ο Τομεάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας, ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου. Θυμίζω ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή ημέρα της γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19».
***
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021, στις 21:00
Η Φωτεινή Βελεσιώτη τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου. Μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα και η Μαριαλένα Ροζάκη. (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)
*
Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, στις 21:00
«Για τις γυναίκες ζούμε όλοι..!»
Συναυλία με τη Γλυκερία, τη Φωτεινή Δάρρα και τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)
*
Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, στις 21:00
«Σερσέ λα φαμ»
Συναυλία με τη Δήμητρα Σταθοπούλου, την Ελένη Καρακάση και την Επιστήμη Καμπούρογλου. (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)
*
Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στις 21:00
«Δικαίωμα»
Μουσικό Αφιέρωμα στη σπουδαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου με τον Μάριο Φραγκούλη και το Γιώργο Περρή. Μαζί τους η Μυρτώ Βασιλείου. (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)
*
Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, στις 21:00
Μουσικοθεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τίτλο «Η δική τους επανάσταση» (Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου)
*
Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στις 18:00
Ημερίδα με θέμα «Η γυναίκα στην εξουσία» (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)
***
Το πρόγραμμα θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event
όπου και μπορούν οι πολίτες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να παρακολουθήσουν τις δωρεάν εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής.
***
Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες για θέαση – δωρεάν και χωρίς χρονικούς περιορισμούς – μέσα από την επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook
https://m.facebook.com/PerifereiaAttikis
αλλά και στο κανάλι της στο YouTube