Cat Is Art

Αρίσταρχος Παπαδανιήλ: «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV» και σε μια «Πολυκατοικία»

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

«Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία που καταγράφονται οι επαγγελματικές αναζητήσεις και περιπέτειες ενός κομίστα και μάλιστα σε ρόλο πρωταγωνιστή».

 

Αυτό είπε ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, μιλώντας για το poster book με τίτλο, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Syllipsis.

 

Ο δημιουργός του βιβλίου αναφέρει επίσης και τα εξής: «Η έκδοση είναι συλλεκτική, αφού περιέχει συμπληρωματικά αδημοσίευτα προσχέδια.

 

 

Ο δημιουργός κόμικς «Τάκης Περιστέρης», που τον ενσάρκωσε στη μικρή οθόνη ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης

 

 

»Επίσης στο επετειακό poster book υπάρχουν σε μορφή αφισών κόμικς, εικονογραφήσεις και σκίτσα που είχα τη χαρά να σχεδιάσω για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Mega «Η Πολυκατοικία» (2008-2011) και τις ανάγκες του ρόλου του δημιουργού κόμικς «Τάκη Περιστέρη», που ενσάρκωσε στη μικρή οθόνη ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης».

 

***

 

Το «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV» είναι μια ιδιαίτερη σε μορφή και περιεχόμενο έκδοση, με όλες τις εικονογραφήσεις, κόμικς, σκίτσα και καρικατούρες, που δημιούργησε ο εικονογράφος Αρίσταρχος Παπαδανιήλ για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς. Τα καρέ από το κόμικ «Τσακ Μπαμ» και άλλες φανταστικές δημιουργίες, που προβλήθηκαν στο οπτικοακουστικό έργο, τυπώθηκαν τώρα σε βιβλίο που μπορεί να κοπεί σε 48 ξεχωριστές αφίσες, δημιουργώντας ένα προϊόν διακειμενικότητας με πρωτότυπη διαμεσική αφήγηση (transmedia storytelling).

 

***

 

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation στο Annecy της Γαλλίας ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, δεύτερος από αριστερά (ΜΑ in Design AKTO – ΜU ) παρουσίασε στο ελληνικό περίπτερο της ASIFA Hellas, το poster book του «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην ΤV». Στη φωτογραφία, με τον εκδότη του περιοδικού Animation Global (AWN Animation World Network China) και μέλη της συντακτικής ομάδας, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να το παρουσιάσουν στην Κίνα.

 

Το poster book είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά), παρουσιάστηκε στο The Comic Con στη Θεσσαλονίκη και στην αγορά MIFA του Annecy International Animation Festival στη Γαλλία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του διεθνούς κοινού και εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια για την πρωτοτυπία μορφής και περιεχομένου.

 

***

 

Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Λασκαράκη.

Νικολέττα Βλαβιανού, Παύλος Χαϊκάλης.

 

 

Στις σελίδες/αφίσες του poster book απεικονίζονται σε καρικατούρες οι ηθοποιοί Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παύλος Χαϊκάλης, Βάσω Λασκαράκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννης Βούρος, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, η αγαπημένη σταρ των 60s Μάρθα Βούρτση και πολλοί άλλοι.

Την έκδοση προλογίζει ο σκηνοθέτης της σειράς Βασίλης Θωμόπουλος. Περιέχονται επίσης φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Πανηγυρόπουλου από τα γυρίσματα. Έκδοση: 18+

 

***

 

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γραφιστική (BA Hons) και Animation (MA). Συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία. Η Σοβαρή Πλευρά Mιας Αστείας Τέχνης».

 

»Είναι δημιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων «Σινεμά Τσέπης». Συνιδρυτής του δημιουργικού γραφείου / εταιρείας παραγωγής Syllipsis (2005) με σκοπό την οπτική επικοινωνία στους τομείς της γραφιστικής, της εικονογράφησης και του animation.

 

 

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Μάρθα Βούρτση.

Αλέξανδρος Γιάννου.

Νίκος Πουρσανίδης, Χάρης Ασημακόπουλος.

 

 

»Εικονογραφήσεις του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά («Βαβέλ», «Χορεύω», «9», «PC Magazine») και έχουν προβληθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές («Η Πολυκατοικία», «The X Factor»).

 

»Είναι συνδημιουργός της πρώτης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» σε παραγωγή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

 

»Η σειρά αυτή εξελίσσεται σε ψηφιακό διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, διακεκριμένο με Medea Awards για την καινοτομία στη χρήση των μέσων στην εκπαίδευση και με σφραγίδα καλής ψηφιακής πρακτικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

»Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ είναι συνεπιμελητής του βιβλίου «70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων» (ASIFA Hellas – Greekanimation.com) που εκδόθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

 

 

»Τέλος είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas. Αυτή την περίοδο είναι βασικός ομιλητής στη σειρά βιογραφικών ντοκιμαντέρ «Από το Μικρό στο Μεγάλο» της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με θέμα τη ζωή και το έργο σπουδαίων Ελλήνων γελοιογράφων, που προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής.

 

»Πιο πρόσφατη δημιουργία του είναι η μελοποίηση και ερμηνεία του ποιήματος «H Πόλις» του Κ. Π. Καβάφη, την οποία παραδίδει ως οπτικοκουστικό επίγραμμα με τίτλο «Κ. Π. Καβάφης – «Η πόλις» (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)», τη σκηνοθεσία του οποίου συνυπογράφει με τον κινηματογραφιστή Παναγιώτη Κουντουρά.

Εκτύπωση
Παναγιώτης ΜήλαςΑρίσταρχος Παπαδανιήλ: «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV» και σε μια «Πολυκατοικία»

Related Posts