Άννα Φόνσου. «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» στο «Βεάκειο»

Το έργο αγαπήθηκε από την πρώτη του παρουσίαση το 2017.
Η συγγραφέας του έργου λατρεύτηκε σε κάθε της δραστηριότητα.
Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί αγαπήθηκε από την πρώτη της εμφάνιση ενώ σήμερα δίνει όλο της το είναι για τους συναδέλφους της που έχουν ανάγκη φροντίδας.
***
Το έργο είναι: «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος».
Η συγγραφέας του έργου: Η Χρύσα Σπηλιώτη, το κορίτσι με το χαμόγελο και το τραγικό τέλος.
Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί: Η Άννα Φόνσου, η οποία με τη δράση της στο «Σπίτι του ηθοποιού» καλύπτει τις ανάγκες συναδέλφων της που τους λείπει η ζεστασιά.

***

Η παράσταση θα ανεβεί στο «Βεάκειο» με την στήριξη και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

***

Ο θεατρικός μονόλογος «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» αποτελεί το κύκνειο άσμα της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα Χρύσας Σπηλιώτη, που έχασε τη ζωή της στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.
Η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο Vault (2017-2018) και παράλληλα περιόδευσε στην περιφέρεια με πρώτη στάση το μεγάλο θέατρο του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (Δεκέμβριος 2017) όπου το έργο παραστάθηκε με τη σύμπραξη της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Κόρινθο (Ιανουάριος 2018), στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας (Ιανουάριος 2018) και στη Θεσσαλονίκη στο «Ίδρυμα Πολιτισμού Υδρία, Τάσου και Τιτίκας Αρβανιτάκη» καθώς και στο Θέατρο Αθήναιον (Μάρτιος 2018). Η παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» θα συνέχιζε και την επόμενη σεζόν, και είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά την πορεία της διέκοψε το τραγικό συμβάν.
***
Πρόκειται για ένα θεατρικό κείμενο άρτιο, δυνατό, με χιούμορ αλλά και δραματικό λυρισμό που δείχνει πώς μπορεί να μεταγράφεται ευφυώς η Ιστορία. Μέσα από τα μάτια της μητέρας του Νικόλαου Μάντζαρου, μαθαίνουμε τη ζωή αλλά και την πορεία του συνθέτη μέχρι τη στιγμή που μελοποιεί τον Εθνικό μας Ύμνο. Το ποίημα του Σολωμού που μελοποίησε ο Μάντζαρος, ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό, πέρασε από στόμα σε στόμα απανταχού της Ελλάδας και του κόσμου για να καταλήξει ο Εθνικός μας Ύμνος.
Ο θεατρικός μονόλογος φωτίζει τις άγνωστες πτυχές του συνθέτη του Εθνικού μας ύμνου, Νικόλαου Μάντζαρου. Μέσα από τα μάτια της κεντρικής ηρωίδας, της μητέρας του συνθέτη, της Ρεγγίνας Τουρίνι Μάντζαρου, ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή και ο θεατής μεταφέρεται στην Κέρκυρα του 18ου και κυρίως του 19ου αιώνα. Το κείμενο, με άρτια αισθητική αποτελεί μία καντάτα για την αιώνια γυναίκα, μάνα, αδερφή, σύζυγο, ερωμένη και έναν ύμνο στον ασταμάτητο αγώνα της να κερδίσει τη δική της ελευθερία.

Ο μονόλογος «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» εγκρίθηκε από την ΕΡΤ ΑΕ, στο πλαίσιο του «Θέατρου στο Ραδιόφωνο» και σύντομα θα μεταδοθεί από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Αυτή τη φορά, η Άννα Φόνσου, υποδύεται τον ρόλο της ηρωίδας Ρεγγίνας Μάντζαρου ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει και πάλι ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος.
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, το θεατρικό έργο «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό σε αφήγηση της Άννας Φόνσου, με τη συνοδεία γνωστών μελωδιών του Νικόλαου Μάντζαρου από τον λυρικό τραγουδιστή Χρήστο Λάζο και τον πιανίστα Χάρρυ Τζιάνν. Στον ιδιαίτερο ρόλο του Αρχάγγελου ο χορευτής Νίκος Γονίδης.
***
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
«Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος»
Της Χρύσας Σπηλιώτη
Με την Άννα Φόνσου
Σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου
Μουσική Επιμέλεια: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου
*
Συμμετέχουν: Χρήστος Λάζος (τραγουδιστής), Χάρρυ Τζιάνν (πιανίστας) και Νίκος Γονίδης (χορευτής).
*
Οργάνωση Παραγωγής: Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Φωτογραφίες: Σαββάτιος Μπαμπίλης
Αφίσα: Κατερίνα Σεμερτζόγλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαίρη Βιντιάδου
Παραγωγή: Μαντάμ Σαρδάμ – Το Σπίτι του Ηθοποιού

***

Στο «Βεάκειο»

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021
Ώρα 21.00
Η παράσταση είναι δωρεάν για το κοινό.

«Βεάκειο». Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τ.Κ. 18533, Τηλέφωνο: 210-4226330