Cat Is Art

Ανακαλύψτε το νέο εξαιρετικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, “Εγώ είμαι η φωνή μου!”

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου

Η τέχνη της φώνησης και της φωνητικής είναι, αναμφίβολα, ένας πολυσύνθετος και πολύμορφος τρόπος έκφρασης. Κάθε φωνή είναι συνδεδεμένη με τον εσωτερικό κόσμο και την ψυχή του κάθε ανθρώπου. Κάθε φωνή, κάθε ιδιαιτερότητα της φωνής μπορεί να μεταμορφωθεί σε πολύτιμο εργαλείο. Να εμπνεύσει, να δημιουργήσει, να διδάξει, να αποκαλύψει, να μαγέψει.

Όλες οι φωνές μπορούν να συγκινήσουν, να κατευνάσουν, να ενεργοποιήσουν, να θεραπεύσουν.

Ένα νέο βιβλίο, χρήσιμο για κάθε άνθρωπο που χρησιμοποιεί τη φωνή του και για κάθε καλλιτέχνη που επιθυμεί να επικοινωνήσει με το κοινό του και να βελτιώσει την τέχνη του, εκδόθηκε πρόσφατα. Οδηγεί τον αναγνώστη στη μουσική σκέψη, στη γλωσσική επικοινωνία, στην ταυτότητα της πραγματικής του φωνής, στην κατανόηση εννοιών, στην ολιστική μουσική θεραπεία, στη φωνητική δημιουργία, στην ανακάλυψη της φυσικής αναπνοής.

 

Η Μάρω Θεοδωράκη με τη γράφουσα

 

Πρόκειται για το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, Εγώ είμαι η φωνή μου!, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας, με πρόλογο του γνωστού καρδιολόγου Θανάση Δρίτσα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στις ανάγκες της. Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τον ηθοποιό, τον τραγουδιστή, τον performer, τον μουσικό, τον λογοθεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον πολιτικό, τον δημοσιογράφο, τον νομικό, τον ψάλτη, τον δημόσιο ομιλητή, τον επικοινωνιολόγο, αλλά και όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το πιο αυθεντικό μουσικό όργανο: την ανθρώπινη φωνή!

Η Μάρω Θεοδωράκη, μέσα από την πολυετή της εμπειρία, φωτίζει έννοιες και πτυχές που αφορούν την άρθρωση, την αναπνοή, τη βελτίωση της τεχνικής, την ακουστική αντίληψη, την ερμηνεία, τη μουσική ακρόαση, την επικοινωνία, την παραγωγή λόγου. Η ίδια η φωνητική πράξη είναι μια μέθοδος μουσικοθεραπείας, αποτελεί ένα άριστο εργαλείο κατανόησης του εαυτού μας και του περιβάλλοντός μας. Ας το ανακαλύψουμε!

 

Η Μάρω Θεοδωράκη με τη συγγραφέα, σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Όλγα Μωραΐτη.

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα οφέλη της φωνητικής καλλιέργειας μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και την ποιότητα της ζωής μας.

Το βιβλίο “Εγώ είμαι η φωνή μου!” επιθυμεί να αγγίξει την αρμονική σχέση φωνής – σώματος – λόγου – πνεύματος – διαλογισμού.

Ευχόμαστε – όπως και η συγγραφέας- ο αναγνώστης, ο δημιουργός, ο καλλιτέχνης, ο δημοσιογράφος, ο δημόσιος ομιλητής, ο αφηγητής, ο θεραπευτής μέσω τέχνης και ο κάθε αναζητητής να το απολαύσει, να το εξερευνήσει και να προχωρήσει.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ευχάριστης βραδιάς και μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης, οι εκδόσεις Μίνωας και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσίασαν το βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, «Εγώ είμαι η φωνή μου!».

 

Ο Στέφανος Κορκολής, η Μάρω Θεοδωράκη και ο Θανάσης Δρίτσας

 

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

Θανάσης Δρίτσας, καρδιολόγος – αναπληρωτής διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο- συνθέτης-συγγραφέας-μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (ΙΑΜΜ)

Στέφανος Κορκολής, συνθέτης-πιανίστας

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Θανάσης Δρίτσας (πιάνο), η υψίφωνος Αθηνά Δημητρακοπούλου (τραγούδι), o Στέφανος Κορκολής (πιάνο), η Σοφία Μανουσάκη (τραγούδι) και το μουσικό σχήμα 21st Century Drama.

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν πολλοί άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης και της δημοσιογραφίας, φοιτητές θεατρολογίας και μουσικής, καθώς και σπουδαστές δραματικών σχολών.

 

Η συγγραφέας με τον Μάνο Καρατζογιάννη και την Αλίνα Κωτσοβούλου

 

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωργος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης κ.ά.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R. Crombie, κερδίζοντας και το Α´ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου). Ακολουθούν η ταινία The Good soldier Schweik (Animation film, 2009) και το 2016 το High Season της Κλειούς Φανουράκη, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, στην οποία η Μάρω Θεοδωράκη έγραψε την πρωτότυπη μουσική.

Έχει επίσης συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ Το σκοτεινό τρυγόνι, σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΤ1.

Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι (2016), Χιονομπαλού (2016), Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική (2016), Γιαγιά, σ’ αγαπώ (2017), Να ζεις δυνατά (2017), Βάρκα στον γιαλό (2018), Το μικρό μου κουβαράκι (2019).

 

Πληροφορίες

Εγώ είμαι η φωνή μου
Συγγραφέας: Θεοδωράκη Μάρω
Εκδότης: Μίνωας
ISBN: 9786180213812
Αριθμός Σελίδων: 104
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17
Έτος Έκδοσης: 2019

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΑνακαλύψτε το νέο εξαιρετικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, “Εγώ είμαι η φωνή μου!”

Related Posts