«Μεθυσμένα Αμοργιάνα» από την πανέμορφη Αιγιάλη

47

Ο Νικήτας και η Ειρήνη Γιαννακοπούλου τιμούν την γευστική παράδοση της Αμοργού με τις επιλογές τους στο μενού του «Ambrosia Gallery Restaurant» το οποίο βρίσκεται στο «Aegialis Hotel & Spa».
Η παραδοσιακή εορταστική συνταγή για τα «Μεθυσμένα Αμοργιάνα» έρχεται από την πανέμορφη Αιγιάλη. Εκεί που ο τουρισμός κρατάει ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Εκεί που οι επισκέπτες έχουν μια αξέχαστη διαμονή όχι μόνο μπροστά στο απέραντο γαλάζιο αλλά και μπροστά στις σπάνιες γευστικές επιλογές της κουζίνας του «Ambrosia».
***
«Μεθυσμένα Αμοργιάνα»
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο και 1 ποτήρι λευκό κρασί
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές ζάχαρη
Περίπου μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε.
Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια , και τα πιέζουμε με την παλάμη σε λεία επιφάνεια, να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα.
Βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα βερίκοκο, σε κάθε φύλλο, και κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, και με σουρωτήρι, τα σκεπάζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή όρεξη.
***
Με το ίδιο ζυμάρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γέμιση για τυροπιτάκια ή χορτοπιτάκια, αφαιρώντας τη ζάχαρη από το ζυμάρι.
*Παραδοσιακή συνταγή από το Ambrosia Gallery Restaurant από το Aegialis Hotel & Spa
www.amorgos-aegialis.com