ΑΚΟΣ. Διαγωνισμός φωτογραφίας «Όχι στο τσιγάρο»

Η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στις 31 Μαΐου προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας.
Με σύνθημα «Όχι στο τσιγάρο: πες το με μια φωτογραφία», όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην αντικαπνιστική δράση της, να στείλουν τις φωτογραφίες τους.
Η μάχη των likes θα ξεκινήσει την από την 11η Μαΐου στο

www.akoslife.com

και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα likes, θα αναδείξει τον πρώτο νικητή, που θα λάβει ως δώρο, βιβλία αξίας 300 ευρώ. Ο δεύτερος σε likes θα λάβει βιβλία αξίας 200 ευρώ και ο τρίτος βιβλία αξίας 150 ευρώ.
Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες – σε συνεργασία με το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο «Υγεία» και το «Μητέρα» – θα εκτεθούν για δεκαπέντε μέρες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην εσωτερική γέφυρα που ενώνει τα δύο θεραπευτήρια.
***
Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: «Το τσιγάρο είναι ο καλύτερος φίλος του καρκίνου των πνευμόνων. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό νεοπλασιών για τις γυναίκες να αφορά στον καρκίνο του μαστού και για τους άνδρες στον καρκίνο του προστάτη ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας εμφανίζει ο καρκίνος του πνεύμονα. Η ανεκτική στάση της κοινωνίας έναντι των καπνιστών μποϋκοτάρει τον αγώνα κατά του καπνίσματος. Στόχος μας λοιπόν, είναι η αλλαγή της στάσης των πολιτών μέσα από την ενημέρωση, προκειμένου, η απλή είδηση ότι το τσιγάρο υπονομεύει ανεπανόρθωτα την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας, να γίνει συνείδηση».
Το κάπνισμα δεν είναι μόδα
Καρκίνος των πνευμόνων, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιακές παθήσεις απειλούν τους καπνιστές. Σύμφωνα με έρευνα της ΑΚΟΣ, η ανεκτική στάση της κοινωνίας έναντι των καπνιστών μποϋκοτάρει τον αντικαπνιστικό αγώνα. Αν λοιπόν το κάπνισμα επαναπαύεται στον… θρόνο του, ως κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά, οι επιστημονικές προσπάθειες ακυρώνονται. Κι αυτό, γιατί κανείς δεν θα θέλει ν’ ακούσει ότι το δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα του τσιγάρου, εκτοπίζει το οξυγόνο από το αίμα και βάζει βόμβα στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων: ενοχοποιείται για την εμφάνιση καρκίνων σε λάρυγγα (87%), στόμα (74%), οισοφάγο (53%), ουροδόχο κύστη (50%), νεφρό (39%), πάγκρεας (38%) και τράχηλο της μήτρας (6%).Στο τσιγάρο δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο κακές συνήθειες. Όπως δείχνουν οι πρώτες έρευνες και το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους στο

nosmoke@akoslife.com

το αργότερο έως τις 10 Μαΐου 2021. Στο email θα πρέπει να γράψουν το όνομα, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση.

***

Για τους όρους χρήσης, πατήστε εδώ:

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας