35.5 C
Athens
Κυριακή 19 Ιουλίου 2026

Γαλλία: Ρατσιστικές δημοσιεύσεις – επιθέσεις μίσους σε βάρος της Aya Nakamura

Η είδηση από την εφημερίδα L’Express στα τέλη Φεβρουαρίου, ότι η Aya Nakamura είναι πιθανό να ερμηνεύσει τραγούδια της Έντιθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων πυροδότησε τους ακροδεξιούς στη Γαλλία να εξαπολύσουν μισανθρωπισμό, με ακραία σχόλια μίσους.

Η 28χρονη τραγουδίστρια από τότε έχει στιγματιστεί από την ακροδεξιά και έχει δεχθεί πολλές ρατσιστικές επιθέσεις.
Αφορμή για τις ρατσιστικές αυτές επιθέσεις στάθηκε η καταγωγή της τραγουδίστριας, που είναι το Μάλι, χώρα της Αφρικής στην περιοχή Σαχέλ.

Το ακροδεξιό κύμα πολιτών στη Γαλλία -και όχι μόνο- ξεκίνησε έναν άνευ προηγουμένου ρατσιστικό πόλεμο σε βάρος της ερμηνεύτριας, ενώ η ανιψιά της Μαρίν Λεπεν και υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ανταγωνιστικό προς τη θεία της και ακόμα πιο ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, Μαριόν Μαρεσάλ, ισχυρίστηκε ότι η Aya δεν μιλάει γαλλικά.
Στον απόηχο του ανήθικου αυτού «πολέμου», παρενέβη η δικαιοσύνη, καθώς διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της καλλιτέχνιδας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία που έκανε η οργάνωση Licra (Διεθνής Σύνδεσμος κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού), κάνοντας λόγο για δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της Νακαμούρα.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -