Άγγελος Τζωρτζίνης. Βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό World Press Photo Awards

Σημαντική ήταν για την ελληνική φωτογραφική σκηνή, η τρίτη θέση που κατέλαβε ο Άγγελος Τζωρτζίνης στον ετήσιο διαγωνισμό φωτοειδησεογραφίας World Press Photo Awards.
Στην κατηγορία Long Term Projects (μακροχρόνιες εργασίες), ο Τζωρτζίνης πήρε μέρος με την φωτογραφική του ενότητα Trapped in Greece «Παγιδευμένοι στην Ελλάδα» ένα project το οποίο εν μέρει χρηματοδοτείται από το Magnum Foundation.
Στην 64η διοργάνωση, των World Press Photo Awards η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού μελέτησε σχεδόν 75.000 εικόνες από 4.315 φωτογράφους που εκπροσωπούσαν 130 διαφορετικές χώρες.
Οι εικόνες που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό είχαν δυνατό αλλά και συχνά λυπηρό ή τρομακτικό περιεχόμενο. Όπως είπαν οι κριτές: «Τα θέματα που αποτύπωναν αυτές οι εικόνες μάς έδειχναν – για ακόμη μία φορά – το αδιάκοπο κακό που κάνει ο άνθρωπος στους συνανθρώπους του ή στο περιβάλλον, με μυριάδες τρόπους. Είναι μία γροθιά στο στομάχι, μία οπτική υπενθύμιση. Ας ευχηθούμε η πρωτοβουλία αυτή να επηρεάσει το ανθρώπινο είδος, έστω ελάχιστα».