Η Αγγελική Δαφτσίδου καταρρίπτει τα στερεότυπα για τον καρκίνο…

18

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης καρκίνος, προκαλείται φόβος και γρήγορα η λέξη κρύβεται σαν απαγορευμένο μυστικό, σαν ταμπού, σαν ένα θέμα που δεν αγγίζουμε.

Η Αγγελική Δαφτσίδου είναι, όμως, μία γυναίκα που τολμάει να μιλάει για την εμπειρία της με τον καρκίνο. Και μέσα από το βίωμά της δίνει κουράγιο, ελπίδα, αισιοδοξία στους τόσους συνανθρώπους μας που πάσχουν από τη νόσο, ενώ παράλληλα καταρρίπτει τα στερεότυπα για τον καρκίνο.

Η Αγγελική Δαφτσίδου μοιράζεται την ιστορία της μέσα από τη «δεύτερη φύση της», τη συγγραφή. Το «Παράθυρο στη ζωή», το πρώτο της βιβλίο, από τις «Εκδόσεις Πνοή», αποτελεί μία συγκλονιστική μαρτυρία.

Η Αγγελική Δαφτσίδου ζει πλέον μόνιμα στη Λάρισα. Σύζυγος, μητέρα, εθελόντρια, με έντονη παρουσία στην Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) και συμμετοχή σε ανθολογίες.

Παρακολουθεί εργαστήρια πολιτισμού και γραφής στην πόλη της και ακαδημαϊκά μαθήματα λογοτεχνίας. Έργα της είναι δημοσιευμένα στο περιοδικό «Πνευματική Λάρισα» και ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στη γαλλική γλώσσα.

Επίσης, αρθρογραφεί για την ιστοσελίδα τεχνών και γραμμάτων «thematofylakes.gr».

Η Εβρίτισσα Αγγελική Δαφτσίδου, το βιβλίο της “Παράθυρο στη ζωή” και η “μάχη” με τον καρκίνο