31.9 C
Athens
Κυριακή 19 Ιουλίου 2026

Ευτυχώς η Πάτρα θέλει χορηγούς μόνο για το Καρναβάλι. Όχι όμως και για τα σχολεία της…

Του Παναγιώτη Μήλα

Πριν από λίγες ημέρες η Πάτρα ξήλωσε από σχολεία της περιοχής τις επιγραφές Τραπεζών που ήταν χορηγοί στην ανακαίνιση αυτών των κτηρίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου».

Δήλωσε μάλιστα (η Πάτρα) ότι «δεν μπορούμε να δοξάζουμε αυτούς που συντρίβουν τη ζωή του λαού μας» και πρότεινε την ανακαίνιση να τη χρηματοδοτήσει το ίδιο το κράτος.

Πρότεινε δηλαδή (η Πάτρα) να γίνει μεν το έργο αλλά με χρήματα των φορολογουμένων και όχι με χρήματα των δωρητών. Αυτά είπε η Πάτρα

***

ΕΥΤΥΧΩΣ στη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, του 2025 η Πάτρα δέχτηκε να έχει χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Ελλάδα 2.0 (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Έργου «Κόμβος Εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία».

ΕΥΤΥΧΩΣ και πάλι για το 2025 η Πάτρα δέχθηκε για το Καρναβάλι της να έχει χορηγό την εταιρεία «Ολυμπία Οδό». Την εταιρεία δηλαδή που μας …ρουφάει το αίμα κάθε φορά που περνάμε τα διόδια. Την εταιρεία στα διόδια της οποίας σηκώναμε τις μπάρες για να περνάμε δωρεάν όταν πριν από μερικά χρόνια κάναμε επαναστατική γυμναστική…

***

ΕΥΤΥΧΩΣ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δεν έγιναν στην Πάτρα. Έγιναν στην Αθήνα η οποία τους υποδέχτηκε έχοντας την Alpha Bank ως μέγα εθνικό χορηγό.

ΕΥΤΥΧΩΣ η Εθνική Τράπεζα παραμένει επίσημος χορηγός των Εθνικών ομάδων γυμναστικής.

ΕΥΤΥΧΩΣ η Εθνική Τράπεζα παραμένει επίσημος χορηγός των Ολυμπιονικών Μίλτου Τεντόγλου και Ελίνας Τζένγκο.

ΕΥΤΥΧΩΣ ο Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Μανόλο Καραλής πετάει ψηλά με τη χορηγία της Motor Oil και της Χαλυβουργίας…

ΕΥΤΥΧΩΣ η Eurobank είναι χορηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ από το 2001. Επίσης είναι χορηγός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αν δηλαδή η Λυρική ήταν στην Πάτρα δεν θα ακούγαμε ούτε …νότα.

ΕΥΤΥΧΩΣ η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι χορηγός στα έργα χιλιάδων (ΧΙΛΙΑΔΩΝ) καλλιτεχνών…

ΕΥΤΥΧΩΣ το Ίδρυμα Ωνάση είναι χορηγός του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (το οποίο είναι Δημόσιο) και επίσης χορηγός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (το οποίο ΚΑΙ αυτό είναι Δημόσιο).

ΕΥΤΥΧΩΣ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι επίσης χορηγός στα έργα χιλιάδων (ΧΙΛΙΑΔΩΝ) καλλιτεχνών. Χορηγός επίσης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Χορηγός και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

ΕΥΤΥΧΩΣ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι χορηγός στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

ΕΥΤΥΧΩΣ από φέτος η ΔΕΗ είναι χορηγός στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

ΕΥΤΥΧΩΣ η Τράπεζα Πειραιώς είναι χορηγός του ΣΕΓΑΣ, για πολλές αθλητικές εκδηλώσεις.

***

ΕΥΤΥΧΩΣ η Πάτρα δεν εκδίδει κάποια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας. Αν εξέδιδε τότε θα έβλεπε ότι όλες οι εφημερίδες (χωρίς καμία εξαίρεση βεβαίως, βεβαίως…) συχνά πυκνά βάζουν διαφημίσεις ακόμα και ολοσέλιδες διάσημων πολυεθνικών εταιρειών. Και είπαμε: Όλες οι εφημερίδες (χωρίς καμία εξαίρεση βεβαίως, βεβαίως…)

ΕΙΜΑΣΤΕ τυχεροί τέλος επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται στην Πάτρα. Μόνο το Καρναβάλι…

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -