30.1 C
Athens
Τρίτη 21 Ιουλίου 2026

Φιλανθρωπική βραδιά από τη Λένα Νίτσου – Ψαθά και την Έφη Πίκουλα με το «Ζητείται ψεύτης»

***

Μεγάλη φιλανθρωπική βραδιά θεάτρου με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» στο Πολεμικό Μουσείο για τα παιδιά με νοητική στέρηση των συλλόγων «Αγάπη και Φροντίδα» και «Το Εργαστήρι» με σκοπό την ανέγερση της 6ης Κατοικίας Διαβίωσής τους.

Η εκδήλωση έγινε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Χορηγός της βραδιάς η Λένα Νίτσου – Ψαθά, που προσέφερε την πολυβραβευμένη και πολυμεταφρασμένη κωμωδία του παππού της «Ζητείται Ψεύτης» που παίχτηκε σε μια πλούσια μουσικοχορευτική παραγωγή με ζωντανή μουσική και τραγούδι από τη δεκατετραμελή Θεατρική Ομάδα Βριλησσίων σε σκηνοθεσία της Έφης Πίκουλα – Βουγιουκλάκη σκορπίζοντας το γέλιο και το χειροκρότημα.

Αναμνηστική φωτογραφία από το φινάλε του έργου με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Βριλησσίων, τη σκηνοθέτιδα Έφη Πίκουλα – Βουγιουκλάκη, την Γ.Γ. του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ «Αγάπη και φροντίδα» Βίκυ Χατζηαντωνίου, τη Λένα Νίτσου – Ψαθά εγγονή του Δημήτρη Ψαθά και την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ «Αγάπη και φροντίδα» Νανά Κουμπλή.

Τη βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγάπη και Φροντίδα» Νανά Κουμπλή που ευχαρίστησε το κοινό για τη συμμετοχή του στη μεγάλη φιλανθρωπική βραδιά για τα άτομα με νοητική στέρηση που στόχο έχει την ανέγερση της έκτης κατοικίας διαβίωσής τους στις ήδη υπάρχουσες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συλλόγου στα Άνω Λιόσια όπου διαμένουν ήδη 42 παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία απασχολούνται και διδάσκονται στο «Εργαστήρι».

Οι ηθοποιοί: Γιώργος Ασπιώτης (βουλευτής Φερέκης), Εριάννα Καράντζαλου (Πίτσα Κίτσα), Νατάσσα Χαΐδά (Τζένη Φερέκη) με τη Λένα Νίτσου – Ψαθά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εγγονή του Δημήτρη Ψαθά και εκδότρια των Απάντων του Λένα Νίτσου – Ψαθά, που μίλησε για την εμπειρία της όταν κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του «Αγάπη και Φροντίδα» όπου γνώρισε τα ευτυχισμένα παιδιά με «ειδικές δεξιότητες» των δύο συλλόγων που απασχολούνται στο Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και παράγουν με τα ίδια τους τα χέρια κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων τους αριστουργήματα κεραμικής, υφαντικής, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα.

Κώστας Κιμούλης (σκηνοθέτης), Σπύρος Μπιμπίλας (Βουλευτής, ηθοποιός), Λένα Νίτσου – Ψαθά, Μάκης Δελαπόρτας (συγγραφέας, ηθοποιός).

«Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των συλλόγων «Αγάπη και Φροντίδα» και «Το εργαστήρι» γνώρισα ευτυχισμένα παιδιά χωρίς ίχνος ιδρυματοποίησης.
Σήμερα προσφέρουμε την κωμωδία του παππού μου Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και να συντελέσουμε με τον τρόπο αυτό στην ανέγερση μιας νέας κατοικίας ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά».

Έφη Πίκουλα – Βουγιουκλάκη (σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας Βριλήσσιων), Λένα Νίτσου – Ψαθά και Μάκης Δελαπόρτας (συγγραφέας, ηθοποιός)

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ «Αγάπη και Φροντίδα» Νανά Κουμπλή, η Γ.Γ. Βίκυ Χατζηαντωνίου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» Μαρία Τουρκοχωρίτη υποδέχτηκαν με χαρά όλους τους επισήμους που έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη φιλανθρωπική βραδιά: την Αντιπεριφερειάρχη Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, τη Γενική Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού Μέρω Κεσεσίογλου, τον βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρόεδρο του ΤΑΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.

Ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Συνταγματάρχης Θάνος Ντάγκας και η Λένα Νίτσου – Ψαθά.

Επίσης, τους ηθοποιούς Κώστα Πρέκα, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Μαίρη Ραζή, τον συγγραφέα-ηθοποιό Μάκη Δελαπόρτα, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο με την κυρία Μελίνα Βιγκοπούλου, τη συγγραφέα κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση, Άννα Μπιθικώτση, την αδελφή της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας Μπέττυ Ρουμελιώτη, την Αντιδήμαρχο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού Μιμή Ρουφογάλη, τον εφοπλιστή Επαμεινώντα Λογοθέτη με την κόρη του Ειρήνη Αποστολοπούλου (σύζυγο του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού).

Η Αντιγόνη Ωραιοπούλου (Αντιπρόεδρος HELP HELLAS), η Νανά Κουμπλή (Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ «Αγάπη και Φροντίδα»), η Λέμυ Κοντονή (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Προξενείου Ακτής Ελεφαντοστού), η Μέρω Κεσεσίογλου (Γενική Πρόξενος Ακτής Ελεφαντοστού), η Βίκυ Χατζηαντωνίου (Γ.Γ. Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ «Αγάπη και φροντίδα»).

Τέλος, τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Συνταγματάρχη Αθανάσιο Ντάγκα, τη δημοσιογράφο Ρένα Μαρκουλάκη (μητέρα του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη), τις κυρίες Ελένη Δασκαλάκη (αδελφή της Γιάννας Αγγελοπούλου) και Πέγκυ Βραχνού, την Πρόεδρο των Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρείας «Άγιοι Ανάργυροι» Μαίρη Γρηγοροπούλου, την Πρόεδρο του Μεροπείου Σωματείου Έλια Θανογιάννη και πάρα πολλούς άλλους.

Η Έλσα Γκάγκου, η Μπέττυ Ρουμελιώτη (αδελφή της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας) και η Ρίτα Πικρού – Μωραϊτάκη (Αντιπεριφερειάρχης Αττικής).

Η Ρίτα Πικρού – Μωραϊτάκη με την Λένα Νίτσου – Ψαθά.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -