Οι «Θεατρίνων θεατές» και ο Γιώργος Λιβανός παρουσιάζουν δύο επιτυχίες τους στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πλάκα.
Πρόκειται για «Το μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ και την «Κάρεν Στόουν» της Μαίρης Μιχαλάτου.
*Το «Μπαλκόνι», το κλασικό έργο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού.
*Και το έργο «Η Κάρεν Στόουν δεν μένει πια εδώ», σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Στο «Μπαλκόνι» δεκαέξι ηθοποιοί παρουσιάζουν ένα ονειρεμένα καταραμένο παραμύθι, μέσα σε έναν οίκο ψευδαισθήσεων, όπου καλούνται απλοί άνθρωποι να γίνουν ο ανώτερος δικαστής, ο αρχηγός της εκκλησίας, ο επικεφαλής του στρατού, ο αστυνομικός διευθυντής, την ίδια ώρα που έξω πολιορκούν τη Βαστίλη. Η τολμηρή σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Λιβανού, με μοναδική μαεστρία συντονίζει τον θίασο, σε αυτό το εντυπωσιακό παραμύθι ενηλίκων, ενώ μοναδική είναι η μουσική του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα», όπως γράφει ο δημοσιογράφος Στάθης Παπούλιας.
Ταυτότητα παράστασης
«Το μπαλκόνι»
Του Jean Genet
Σκηνοθέτης: Γιώργος Λιβανός
Απόδοση-αναδημιουργία κειμένου: Λεία Βιτάλη
Μουσική basic theme: Μίμης Πλέσσας
Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου
Δραματουργική επεξεργασία: Χαρά Μπακονικόλα
Χορογραφία: Άγγελος Χατζής
Κινηματογράφηση: Γιάννης Σολδάτος
Σκηνογραφία-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Γιάννης Σολδάτος
Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Υπεύθυνη: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Τεχνική υποστήριξη: Ιπποκράτης Βαφειάδης
Φωτογραφίες παράστασης: Zώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης και Αντώνης Μανδρανής
Teaser: Αντώνης Μανδρανής
Video: Χρήστος Λουκάκης
Υπεύθυνος αρχείου: Βασίλης Θεοδώρου
Εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ. Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη
Υπεύθυνοι διαφημίσεων Χρυσα Πολυζώη Δημήτρης Βασιλειάδης
Ερμηνεύουν:
Καίτη Ιμπροχώρη, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Τσιώμου, Νίκος Καραγιώργης, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης, Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Γιάννος Τριανταφύλλου , Ιουλία Φάλλια , Κωνσταντίνα Στεφανίδου και ο Μάγος Luigello.
Στο ρόλο της Βασίλισσας η Έφη Θανοπούλου.
Ζωντανά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη. Πλάι της στο ακορντεόν ο Γιάννος Τριανταφύλου, electro κιθάρα ο Σωτήρης Αντωνίου, κρουστά Μαρία Δρακοπούλου, κιθάρα Μάνος Τσιβιλής, ντέφι ζήλιες Ιουλία Φάλια.
Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού
Τετάρτη 13, Πέμπτη 14, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα 21.10
Γενική είσοδος 15 ευρώ
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”
***

«Η Κάρεν Στόουν δεν μένει πια εδώ» της Μαίρης Μιχαλάτου. Το πολυβραβευμένο κοινωνικό δράμα.
Μία ιδιαίτερη ονειρική παράσταση. Το εξαιρετικό ερωτικό δράμα επανέρχεται με δυναμική νέα παρουσίαση σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου με την Καίτη Ιμπροχώρη πρωταγωνίστρια πάντα στον βασικό ρόλο. Το έργο απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης, συγγραφής και γυναικείας ερμηνείας στο δεύτερο Διαβαλκανικό Festival.
Μία ηθοποιός σ΄ ένα μαγικό τόπο, σ’ έναν κήπο που περιφέρονται Μάγοι, όμορφοι άνθρωποι και μια soprano που τραγουδά άριες προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της.
Η τρυφερή, ερωτική ιστορία της Κάρεν Στόουν μιας σταρ στην παρακμή της, στην ηθελημένη απομόνωση, επιστρέφει στον τόπο, το χρόνο και το χώρο που ένιωσε «να παγώνει» η ζωή της για να επανεξετάσει και να αναμετρηθεί… Ν΄ αναλογιστεί και να προσδιορίσει… Να συμπεράνει. Λεπτό προς λεπτό, οι μνήμες επιστρέφουν και ο απολογισμός θα έρθει αυτόματα. Η Κάρεν Στόουν αυτή τη φορά νίκησε. Κατάφερε να θυμηθεί ποια πραγματικά ήταν.
Ταυτότητα της παράστασης
«Η Κάρεν Στόουν δεν μένει πια εδώ»
Της Μαίρης Μιχαλάτου
Σκηνοθεσία: Μάνος Χατζηγεωργίου
Δραματουργική Επεξεργασία: Γιώργος Λιβανός
Σκηνικά- κοστούμια: Luigelli
Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν
Υπεύθυνοι διαφήμισης: Χρύσα Πολυζώη, Δημήτρης Βασιλειάδης
Πρωταγωνιστούν: η Καίτη Ιμπροχώρη στο ρόλο της Κας Στόουν και οι
Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Γιάννος Τριανταφύλλου.
Φιλική συμμετοχή: Αγάπη Μανουρά, Μάγος Luigellο και η Νότα Παρούση
Τραγουδά η σοπράνο Σοφία Μπεράτη
και ο Γιώργος Λιβανός
Την παράσταση συνοδεύει μουσικά η Νίκη Γκουντούμη
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα 21.10
Γενική είσοδος 15 ευρώ
Προπώληση
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Θόλου 5, Πλάκα
Αθήνα 10556
Πληροφορίες: 210 368 9510
Τηλέφωνο κρατήσεων: 694 453 5261 και 210 881 9571



