22.7 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το Πάρκο Ναυαρίνου κλείνει τα 4 και γιορτάζει

Το Πάρκο Ναυαρίνου, στα Εξάρχεια, που οι ίδιοι οι κάτοικοι με τα χεράκια τους έφτιαξαν στη θέση του παλιού πάρκινγκ, έχει γενέθλια και κλείνει τα 4!
Το Πάρκο είναι ένα αληθινό θαύμα για την ελληνική πραγματικότητα, καθώς είναι αυτοδιαχειριζόμενο. Δηλαδή συντηρείται και διοικείται αμεσοδημοκρατικά από μια ανοιχτή ομάδα κατοίκων που παίρνει τις αποφάσεις της σε ανοιχτή γενική συνέλευση κάθε Τετάρτη.
Οι κάτοικοι καλούν όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης στη γιορτή των γενεθλίων του Πάρκου Ναυαρίνου, στη γωνία των οδών Ναυαρίνου και Χαρ. Τρικούπη, την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 11.30 το πρωί.
* Στις 11.30 ξεκινά η γιορτή με δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά και ανταλλακτικό παζάρι παιδικών βιβλίων που διοργανώνεται από το ανταλλακτικό παζάρι της πλατείας Συντάγματος. Την ίδια ώρα οι μεγάλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα χρήσιμο εργαστήρι παρασκευής αγνού, σπιτικού απορρυπαντικού και μαλακτικού.
* Στις 13.00 το εξαίρετο Circo Cachivache κάνει μια σπέσιαλ εμφάνιση για μεγάλους και μικρούς στα περιβόλια του Πάρκου!
* Ακολουθεί πικνίκ με νόστιμους μεζέδες, ενώ παράλληλα θα γίνονται φέις-πέιντινγκ και μπαλονοκατασκευές.
* Στις 15.00 θα πραγματοποιηθούν για τα παιδιά εργαστήρια φύτευσης, πηλού και ζωγραφικής με μουσική υπόκρουση από το Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο.
* Στις 17.00 η Χορωδία Εξαρχείων σε πρώτη υπαίθρια εμφάνιση!
* Στις 17.30 ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα “Η σημασία των παραδοσιακών σπόρων στην αυτοδιαχείριση της τροφής” από το Δίκτυο Δρυάδες και το Αυτοδιαχειριζόμενο παντοπωλείο Εξαρχείων “O Ζήκος”.
Οι παιδικές εκδηλώσεις της Κυριακής οργανώνονται από τα παιδικά στέκια «φτου ξελευτερία» (κατάληψη ΠΙΚΠΑ), Τσαμαδού 15, Λαμπηδόνας, Στρούγκας και Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου που με την παρουσία τους στηρίζουν τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και αυτοργανώνονται εναντίον της εμπορευματοποίησης της ψυχαγωγίας και της καταπίεσης στην εκπαίδευση.
 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -