36.7 C
Athens
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

AFTER… ή Μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Τεχνοχώρος μεταφέρει την art athina 2017 στο My Art Box

Η art athina 2017 ανήκει πλέον στην Ιστορία. Ιστορία όμως έγραψε και το περίπτερο Β13 της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος και η εξαιρετική ομάδα των 13 καλλιτεχνών που φιλοξένησε.
Ο Τεχνοχώρος, ωστόσο, μας έχει μια έκθεση – έκπληξη! Μετέφερε το περίπτερο της art athina στο My Art Box και μας περιμένει μέχρι τις 24 Ιουνίου 2017.

Παράλληλα σε λίγες ημέρες εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας της Θαλασσινής Δούμα στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος σε επιμέλεια Lorenzo Canova. Η Θαλασσινή Δούμα μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της μας ταξιδεύει ανάμεσα σε έρημα τοπία της φύσης και κτήρια της μεγαλούπολης καθώς έχουν επιλεγεί έργα από τρεις διαφορετικές ενότητες. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι τραβηγμένες στη Γροιλανδία, σε υπόγεια φαράγγια της Αριζόνα και στη Νέα Υόρκη.

Όσοι βρεθείτε στην περιοχή της Ακρόπολης τα βράδια του καλοκαιριού μην αμελήσετε να πιείτε το ποτό σας ή να γευματίσετε με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην ωραιότερη ταράτσα της Αθήνας. Στο roof garden του Herodion Hotel Athens, στο εξαιρετικό Pointa θα περιηγηθείτε σε μία υπαίθρια έκθεση γλυπτικής που διοργάνωσε ο Τεχνοχώρος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινώντας από το lobby του ξενοδοχείου και ανεβαίνοντας στην ταράτσα με τη μαγευτική θέα μπορείτε να δείτε γλυπτά συνεργατών μας.

Journey in the Labyrinth | Thalassini Douma | opening: 15th June 2017, 20:00-22:30

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Θαλασσινής Δούμα με τίτλο, “Journey in the Labyrinth”, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 8 Ιουλίου. Η έκθεση, σε επιμέλεια Lorenzo Canova, τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε από τον Τεχνοχώρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας από τις 26 Απριλίου έως και τις 14 Μαΐου 2017, σε επιμέλεια της Δρ. Νίνας Φραγκοπούλου, υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες συνθέτουν τρεις ενότητες: “Dissolving Travellers”, “Move In” και “Lines”. Η πρώτη ενότητα δημιουργήθηκε στη Γροιλανδία, η δεύτερη σε υπόγεια φαράγγια της Αριζόνα, και η τρίτη στη Νέα Υόρκη, ενώ όλες μαζί αποτελούν ένα πολυεπίπεδο ταξίδι ανάμεσα σε έρημα τοπία της φύσης και κτήρια της μεγαλούπολης.

O ιστορικός τέχνης, Lorenzo Canova, αναφέρει: «…Η Θαλασσινή Δούμα υλοποιεί ένα σύνθετο ταξίδι που τη δύναμή του τη βρίσκει μέσα απ’ την ένταση ενός βλέμματος που διεισδύει στον ζωτικό πυρήνα του τοπίου, με σκοπό να αποστάξει την ιστορία του καθώς και την ενσυναίσθηση που το ορίζει. Δουλεύοντας και εστιάζοντας στην εικονογραφία του αστικού και φυσικού τοπίου, η Δούμα διασχίζει λοιπόν εδάφη φαινομενικά απόμακρα και αντίθετα, ανακαλύπτοντας εκείνες τις ομοιότητες και συμφωνίες που μ’ έναν μυστηριώδη τρόπο ενώνουν τα παγόβουνα του ωκεανού με τους αμμόλοφους της ερήμου, τους βράχους των υπόγειων φαραγγιών με τις κρυστάλλινες προσόψεις ενός ουρανοξύστη. Οι θεματικές του έργου της Δούμα, μπορούν κάλλιστα να διαβαστούν σαν ένα ταξίδι πολυεπίπεδο, όπου η παρουσία και η απουσία του πολιτισμού αποτελούν συμπληρωματικά συστατικά ενός μοναδικού περάσματος…».

Η ίδια η καλλιτέχνις σημειώνει: «Όταν ξεκίνησα την προσωπική αυτή έρευνα δε γνώριζα πού πραγματικά θα με οδηγούσε η αναζήτησή μου αυτή, και ποια θα ήταν η σύνδεση των τόπων αυτών για μένα στον χωροχρόνο. Αυτό που τελικά με χαρά αποκόμισα, ήταν η επιστροφή μου στις μυθικές ρίζες της Ελλάδας, το ταξίδι, και σ’ ένα κεντρικό σύμβολο που συνδέει το αρχαίο με το μοντέρνο και το παρόν, ξαναβρίσκοντας την ιδέα του λαβυρίνθου στην πέτρα και στους ουρανοξύστες, στο νερό και στο κρύσταλλο, στην άμμο και στον πάγο, αποκαλύπτοντας τις μεταβαλλόμενες και αιώνια αναγεννημένες φόρμες. Η δουλειά μου αυτή είναι μεταφορικά ένα ταξίδι ψυχής που ξαναβρίσκει τον λαβύρινθό της, όπου λαβύρινθος είναι η εσωτερική αναζήτηση, επαναγέννηση και επανασύνδεση… η επιστροφή στη μήτρα της Μητέρας Γης».

  • Η Θαλασσινή Δούμα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο και στο Ινστιτούτο Roberto Rossellini της Ρώμης. Έζησε στην Ιταλία από το 1987 έως το 1998, όπου ήρθε σε επαφή με τους κύκλους σύγχρονης τέχνης του San Lorenzo και με την vecchia avant-garde art της Ρώμης.
    Ως φωτορεπόρτερ, από το 1991 έχει καλύψει κρίσεις σε εμπόλεμες ζώνες καθώς και τον αντίκτυπο στην καθημερινότητα σε αρκετές αποστολές, από τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία έως τη Μέση Ανατολή, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Η δουλειά της έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα διεθνή έντυπα, μεταξύ των οποίων: The Observer, The Guardian, The Straits Times, L’Espresso, Archaeology magazine, Expressen κ.α. To 1998 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Associated Press στην Αθήνα και για δύο χρόνια (2002-2004) εργάσθηκε για τη φωτογραφική υπηρεσία του Γραφείου Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
    Η δημιουργική της δουλειά έχει φιλοξενηθεί σε μια σειρά από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 2006 έως σήμερα. Ζει στην Ελλάδα και ταξιδεύει συχνά για τη δημιουργία των φωτογραφικών της projects.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά, χορηγία του Οινοποιείου Παλυβού.

Διάρκεια Έκθεσης: 15 Ιουνίου – 8 Ιουλίου 2017
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:30 – 15:00 & 18:00 – 21:00
Τετάρτη, Σάββατο: 11:30 – 15:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org | [email protected]

 

After Art Athina 2017 | My art box, by techhnohoros| 2-24 June 2017

AFTER… ή Μια δεύτερη ευκαιρία

Οι υπεύθυνοι του Τεχνοχώρου λένε: “Όλοι εμείς στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και τον καινούργιο χώρο, My artbox, by technohoros, γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατό μέσα σε τρεις ημέρες που διαρκεί η art athina να έχει όλο το φιλότεχνο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει τη δουλειά και την ιστορία των συνεργατών μας που θεωρούμε τόσο σημαντικούς, ώστε να επιλέξουμε για την σημαντικότερη έκθεση τέχνης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να του δώσουμε «μία δεύτερη ευκαιρία».
Έτσι, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 24 Ιουνίου έργα των 13 καλλιτεχνών που αποτέλεσαν τη φετινή ομάδα του Τεχνοχώρου θα φιλοξενούνται στη Λεμπέση 12 στην Ακρόπολη και θα μας ταξιδέψουν στις μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές που ζήσαμε από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στο γήπεδο TAE KWON DO στο Φάληρο”.
Όπως αναφέρει και η ιστορικός τέχνης, Όλγα Δανιηλοπούλου, πρόκειται για μια συμμετοχή «πολυπρόσωπη», «μια πολύχρωμη και δυνατή παρουσία η οποία, ριψοκίνδυνα τοποθετημένη σε έναν μικρό χώρο, όπως ένα περίπτερο σε διεθνή έκθεση, κερδίζει τις εντυπώσεις».
Τα έργα που εκτίθενται, καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της πορείας των συγκεκριμένων εικαστικών, προκειμένου να υπάρχει μία πληρέστερη εικόνα για το σύνολο του έργου τους.
Οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται είναι, με αλφαβητική σειρά, οι: Νικολέττα Αντωνοπούλου, Χρύσα Βέργη, Θράφια, Ιάσονας Κοντογιάννης, Αγγέλικα Κοροβέση, Νατάσα Μεταξά, Κυριάκος Μορταράκος, Γιάννης Στεφανάκις, Γιώργος Τσακίρης, Απόστολος Φανακίδης, Gennadiy Vereschagin, Jurij Jakovenko.

Διάρκεια Έκθεσης: 2 – 24 Ιουνίου 2017
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:30 – 15:00 & 18:00 – 21:00
Τετάρτη, Σάββατο: 11:30 – 15:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

My Art Box by technohoros
Λεμπέση 12 & Μακρυγιάννη, Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org | [email protected]

Cool arrangement | Herodion Hotel Athens

«Cool Arrangement» για 5η συνεχόμενη χρονιά στο ξενοδοχείο Herodion Hotel Athens με το καταπληκτικό roof garden.

Ας ξεκινήσουμε όμως τη βόλτα από χαμηλά! Μπαίνοντας στο lobby, θα σας υποδεχτεί η «Ζωή» της Σοφίας Γαϊτάνη η οποία είναι έτοιμη να σαλπάρει για διακοπές με το πολύχρωμο «Κατάρτι» της Νότας Τσίτουρα. Η ακούραστη «Κλωθώ» της Νότας θα σας δείξει το δρόμο για να ανακαλύψετε το λουλούδι Micromeria Acropolitana, το οποίο φύεται μόνο στην περιοχή του βράχου της Ακροπόλεως. Θα το βρείτε κοντά στη ρεσεψιόν αποτυπωμένο μοναδικά από τον Γιώργο Πανταζή στους «Κύβους» του που στολίζουν το χώρο αντί για λουλούδια.

Ανεβαίνοντας με το ασανσέρ στον 5ο όροφο στο εστιατόριο και bar του ξενοδοχείου PointA μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή να γευματίσετε με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης αλλά και το Μουσείο.

Βγαίνοντας από το ασανσέρ προσέξτε μη σας τσιμπήσει το «Κουνούπι» της Αγγέλικα Κοροβέση. Σας προτείνουμε να απαθανατίσετε τον φωτισμένο Παρθενώνα από το καλύτερο σημείο της ταράτσας, τη λιμνούλα, όμως προσέξτε τον «Βιότοπο» με τις χελώνες που έχει δημιουργήσει η Μυρτώ Βρατσάνου και τον “Fashion Victim” κροκόδειλο του Απόστολου Γιαγιάννου! Τέλος αναζητήστε στο χώρο τα γλυπτά του Δημήτρη Φόρτσα και του Δημήτρη Τσιρογιάννη.

Tip: καλό θα ήταν να κλείσετε τραπέζι!

  • Πληροφορίες: Herodion Hotel Athens, Ροβέρτου Γκάλλη 4, Ακρόπολη, 2109326832.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -