Ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της μόδας βασίζεται στην παραγωγή και κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων ρούχων. Οι συλλογές κατασκευάζονται με φοβερές ταχύτητες και πωλούνται για εξαιρετικά χαμηλές ή απίστευτα υψηλές τιμές. Αυτή η ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία είναι δύσκολο να εξαντληθεί.
Ομαδική έκθεση UN/FASHION από καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες πραγματοποιείται στo πλαίσιo του 1ου Διεθνούς Fashion Film Festival στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
UN/ FASHION
Σε μια εποχή συνεχούς πειραματισμού της μόδας – από τον εξπρεσιονισμό της πασαρέλας των σχεδιαστών του Λονδίνου, όπως οι Charles Jeffrey Loverboy και οι Art School, μέχρι το πρόσφατο κίνημα της κίνησης – ως – επικοινωνία των Comme des Garçons η σχέση τέχνης και μόδας είναι ζωτικής σημασίας ίσως περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.
Η ομαδική εικαστική έκθεση του A FFF, σε επιμέλεια της Σωζήτας Γκουντούνα θα εξετάσει τη μόδα ως μορφή τέχνης με τη συμμετοχή των εικαστικών Trajal Harrell, Μαρία Παπαδημητρίου, Μαίρη Ζυγούρη με τον Michelangelo Pistoletto, Chrysanne Stathacos, Twin Automat, Πέγκυ Κλιάφα, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Χαρά Πιπερίδου, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου.
- Στις τρεις φωτογραφίες, ένα εικαστικό έργο της Χαράς Πιπερίδου, από το στήσιμο στο Μέγαρο Μουσικής, εκ των οποίων οι δυο είναι λεπτομέρειες.
Είναι ένα κοστούμι εξ ολοκλήρου από ευτελή υλικά και νάιλον, το οποίο κάνει κριτική στη σύγχρονη μόδα και έχει αναφορές από Alexander McQueen.
“As the air was whispering chants, a cloud rised”, installation, mixed media (wire, ultra-thin nylon, fabric, thread, gelatine, glass, alfa block, wood, glass wool, air), dimensions variable, 2019