17.3 C
Athens
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ο Μάριος Tériade Ελευθεριάδης εκθέτει στο Blé της Θεσσαλονίκης τα παραδείσια πουλιά του

Ο Μάριος Tériade Ελευθεριάδης είναι εικαστικός και τακτικός καθηγητής στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών της Λιμόζ-Ομπισόν, στη Γαλλία. Εκθέτει στο Blé στη Θεσσαλονίκη τα παραδείσια πουλιά με τη δική του εκφραστική ματιά. Η πορεία του περνάει από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας όπου απέκτησε το διδακτορικό του από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και από τη Γαλλία, όπου είναι τακτικός καθηγητής και διευθυντής των εργαστηρίων Έκδοσης-Εκτύπωσης στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών της Λιμόζ, ενώ από το 2011 είναι επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Λιμόζ στο Master Τέχνης και Γραμμάτων, Σύγχρονης Δημιουργίας και Πολιτιστικής Βιομηχανίας. Στη Θεσσαλονίκη το 2009 διατέλεσε επιμελητής της έκθεσης «Ο Miró της Μαγιόρκα», ένα πολιτιστικό πρόγραμμα μιας σειράς εννέα εκθέσεων του Miro στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Ο Μάριος Tériade Ελευθεριάδης συμμετέχει επίσης στην έκθεση Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ), έως 31.12 2017 με το έργο Σανίδες σωτηρίας – ξεματιάστρες.

Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα πουλιά εκτίθενται στο κατάστημα “Ble” στην Αγίας Σοφίας. Πρόκειται για το μεγάλο ζαχαροπλαστείο – φούρνο της περιοχής. Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -