19.9 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κουτσούμπας σε Σεμίνα Διγενή: Η τέχνη μορφώνει, δημιουργεί, σε κάνει διαφορετικό, καλύτερο άνθρωπο

Δημήτρης Κουτσούμπας σε Σεμίνα Διγενή:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ντοκτορά στο να εξαπατά»

O γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε στο στούντιο του Real Fm 97,8 στο Feeling Good με τη Σεμίνα Διγενή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στις 4.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ. Μεταξύ άλλων, μίλησε:

Για τη βαριά βιομηχανία του πολιτισμού:

«Δυστυχώς όταν μιλάμε για την εξουσία και τις κυβερνήσεις ή και τα πολιτικά κόμματα, συνήθως αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως ένα μέσο περισσότερο για προπαγάνδα των θέσεών τους ή αξιοποίησή του για να έρθουν σε επαφή με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Η Τέχνη είναι στοιχείο της ζωής έτσι κι αλλιώς και πολύ περισσότερο εδώ που είμαστε στην Ελλάδα, που έχουμε παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων σε όλες τις μορφές τέχνης. Και αυτό δυστυχώς το είχαμε κι εμείς ως κόμμα. Μάλιστα στο τελευταίο συνέδριο υπάρχει μία αποστροφή στις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής που λέει ότι πρέπει να ανησυχήσουμε όταν βλέπουν σύντροφοί μας ή οργανώσεις μόνο ως μέσο επαφής με ευρύτερες δυνάμεις τον πολιτισμό. Γιατί ο πολιτισμός είναι στοιχείο διαπαιδαγώγησης του ανθρώπου. Βοηθάει και αναπτύσσει το συναίσθημα, τη φαντασία, την κριτική σκέψη. Μορφώνει, δημιουργεί, σε κάνει διαφορετικό άνθρωπο, καλύτερο άνθρωπο. Και άρα από αυτήν τη σκοπιά κυρίως έχουμε καθήκον και πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα κι εμείς ως ΚΚΕ να αναπτύξουμε τον πολιτισμό και τις σχέσεις μας με τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του και όχι (να τους βλέπουμε) σαν εργαλεία διαμεσολάβησης ημών των πολιτικών κομμάτων με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

 

Για την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κατέχει την “τέχνη” της εξαπάτησης καλύτερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις: 

 

«Έχει γίνει εξπέρ (ο ΣΥΡΙΖΑ στο να εξαπατά). Έχει πάρει ντοκτορά».

 

Για το αν φορά μανδύα της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Την Αριστερά τη βλέπει μόνο ως σύνθημα ή ως αφορμή να ξυπνήσει μνήμες αριστεροσύνης, ενώ στην πραγματικότητα (ο ΣΥΡΙΖΑ) ακολουθεί τις πιο δεξιές, βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, σαν αυτές που ακολούθησε πριν η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό έχουμε πει εμείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη βρώμικη δουλειά πολύ καλά, και γι’ αυτό και τον κρατάνε. (…) Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον στηρίζει αλλά και μεγάλα συμφέροντα στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί περνά όλα αυτά τα μέτρα που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, πλήττουν τους απλούς εργαζόμενους, τον κόσμο του μόχθου».

 

Για το αν στην τέχνη της παραπλάνησης ήταν πιο ταλαντούχος ο Αντρέας Παπανδρέου ή ο Αλέξης Τσίπρας:

 

«Εμείς σχολιάσαμε λέγοντας ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο του κυρίου Τσίπρα. Δηλαδή εντάξει είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει λόξα, έχει πάθος με την εξουσία και την καρέκλα. (…) Είναι κολλημένος στην καρέκλα και προκειμένου να την κρατήσει και ταυτόχρονα να δικαιολογήσει στους οπαδούς του όλη αυτή τη μετάλλαξη, όλο αυτό το ψέμα, την κοροϊδία και την απατεωνιά -όπως είπα πριν από λίγες ημέρες- απέναντι στον ελληνικό λαό και τους αριστερούς ψηφοφόρους, εφευρίσκει διάφορα πράγματα. Αναφερόμενος στο άρθρο που έγραψε την προηγούμενη βδομάδα (ο κ. Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ) λέει να και ο Αντρέας Παπανδρέου τι έκανε; Ψεύτης ήταν ο άνθρωπος που έλεγε στις 18 σοσιαλισμός και δεν έκανε σοσιαλισμό; Που έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο;».

 

Για αυτούς που χρησιμοποίησαν το σύντομο πέρασμά τους από το ΚΚΕ ή την ΚΝΕ ως ξέπλυμα:

 

«Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω ούτε το δικαιολογώ. Μπορώ να το εξηγήσω. (…) Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μεταπολιτευτικό κίνημα όπως θυμάται όλος ο ρλληνικός λαός πλέον -και οι νεότεροι το ξέρουν από τις διηγήσεις και τα ακούσματα για το ’70 και το ’80- αλλά μετά η κούραση της πάλης, το γεγονός ότι ήρθε η καριέρα, μια σειρά ζητήματα, οι χαλαροί δεσμοί, κάποιοι υποχώρησαν ή πέρασαν εντελώς στην αντίπερα όχθη. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ανθρώπους που παλεύαμε μαζί και τώρα είναι σε κυβερνητικές και υπουργικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας εξουσία και μάλιστα αντιλαϊκή εξουσία».

 

Για αυτούς που αγαπούν την αξιοπρέπεια και την πολιτική συνέπειά του:

 

Μας αγαπάνε αλλά δεν μας παντρεύονται. (γέλια)

 

Για το αν θα κατέθετε το ΚΚΕ στη Βουλή ερώτηση για την εργασιακή εξυγίανση στον χώρο του θεάτρου:

 

«Νομίζω ότι είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει. Το ΚΚΕ είναι αποφασισμένο και να διεκδικήσει, και να προτείνει, και να πιέσει σε αυτήν την κατεύθυνση, και την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Δεν επιτρέπεται να μην επιλύονται τέτοια ζητήματα των εργαζομένων. Αυτό που έχει δουλέψει ο εργαζόμενος είναι υποχρέωση ο εργοδότης να το δίνει. Δεν μπορεί να είναι άλλοθι η κρίση. Βασικός τρόπος είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση. Αυτό λοιπόν θα το κάνουμε, θα πιέσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση για να επιλυθούν τέτοια προβλήματα».

 

Για το τι θα στον 15χρονο εαυτό του αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος και ερχόταν απέναντι από τον Δημήτρη Κουτσούμπα γύρω στα 15 γνωρίζοντας τι έχει περάσει μέχρι τότε;

 

«Να κάνει τα ίδια που έκανε μέχρι τώρα»

 

Πληροφορίες εκπομπής

Feeling Good με τη Σεμίνα Διγενή

Real fm 97.8

Κάθε Σάββατο και Κυριακή 4.00 μ.μ – 5.00 μ.μ.

Στην επιμέλεια της εκπομπής: Μελπομένη Μαραγκίδου

Στη συγκεκριμένη εκπομπή επιμέλεια ήχου: Λιάνα Τζερεφού

Με τη συνεργασία της εταιρείας επικοινωνίας: Brainco S.A.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -