15 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

“Μήδεια μικρού μήκους” στο Συνεργείο

 

Η καλλιτεχνική ομάδα “Μετά φόβου” αντιμετωπίζει τη “Μήδεια” δίχως… φόβο και παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη σ’ ένα δωμάτιο συνοδεία φυσικών οργάνων. Επιχειρεί μια διαφορετική και πρωτότυπη ανάγνωση του δράματος. Η δράση συμπυκνώνεται στα απολύτως βασικά, ο ρυθμός επιταχύνεται, τα πρόσωπα και τα προσωπεία συγκρούονται και ενώνονται. Ένας αέναος κυκλωτικός χορός μέσα στο άπειρο. Η Μήδεια και ο Ιάσονας είναι τα πρόσωπα του μύθου που ενώνονται στο επέκεινα, συγκρούονται και επανατροφοδοτούν τον μύθο σαν δύο υλικά σημεία που αναζητούν μία ευθεία μέσα στο χάος ή σαν συμπαντικά πλάσματα που προσπαθούν να οριοθετήσουν τις διαστάσεις τους.

 

Ο χρόνος διαστέλλεται στο “τώρα”, ο χώρος γίνεται “εδώ” και η σκηνή σαν μια παλιά φωτογραφία. Πέντε καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα πρωτότυπο project – στο σημείο τομής της εικαστικής και ρεαλιστικής προσέγγισης. Οι ηθοποιοί Τζίνη Παπαδοπούλου και Γιάννης Μπουραζάνας, οι μουσικοί Ελένη Γκουζίνη και Γιάννης Σαπάκος και η χορογράφος Έλενα Γεροδήμου “διαβάζουν” αλλιώς τη Μήδεια, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από τη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά και ήχους από την Ανατολή.
Τα σκηνικά  – κοστούμια είναι των Αλεξάνδρας Σιάφκου και Αριστοτέλη Καρανάνου. Οι φωτισμοί του Γιάννη Μπουραζάνα. “Συνεργείο”, Κολωνού 31, Αθήνα (μετρό Μεταξουργείο),   www.synergyo.gr. Από τη  Δευτέρα 2 Μαΐου, Τρίτη 3 Μαΐου και κάθε Δευτερότριτο του Μαΐου. Ώρα: 21:00.

Στη φωτογραφία, η Τζίνη Παπαδοπούλου (Μήδεια) και ο Γιάννης Μπουραζάνας (Ιάσονας).

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -